تشخیص بیش فعالی

70 بازدید 1 تبادل تجربه

با سلام

پسری ۵ ساله دارم که به تازگی یه خواهر سه ماهه دارد

از خصوصیات پسرم این است که در حدود دوسالگی فارسی روان و ادبی صحبت میکرد دکتر اطفال گفتن هوشش خوبه مهد برود وقتی مهد رفت سرکلاس نمیشست و مدام به بازی و شیطنت مشغول بود مشاور و کاردرمانی گفتن بیش فعال نیست و دوست داره بازی کنه وقت آموزش نیست

الان دیگه مقطع پیش دبستانی باید برود یک ماه است مهد رفته ولی رضایت ندارند توجه نمیکنه به قانون احترام نمیزاره بچه هارو اذیت میکنه سر کلاس نمیشینه و در عوام بچگی مربیش گفت مانده

درخانه لجبازه حرف گوش نمیده و رفتارهای پرخطر دارد مثل بازی با فندک ولی مفهوم ارتفاع و خطر را متوجه است دوست دارد اذیت کند

خوراک و آب زیاد میخورد سخت میخوابد و روز نمیخوابد تو خواب تکان زیاد میخورد

حافظه و هوشش خوب است بازی تبلت و فکری و خانه سازی بازی میکند به حرف دیگران توجه دارد ولی به آموزش و یادگیری علاقه ندارد

موقع عکس گرفتن به دوربین نگاه نمیکند موقع صحبت به چشم طرف  نگاه نمیکند اصلا حرف گوش نمیدهد پرحرف است بین صحبت دیگران میپرد ولی حواسش جمع همه چیز و همه جا هست به غیر آموزش

در بچگی دو مقطع ناخن جوید و بعد ترکش شد دو هفته موقت لکنت گرفت و رفع شد

با دیگران و دوستان به خوبی ارتباط برقرار میکند

اگر مهمان بیاید یا برویم غیر قابل کنترل است ولی اگر با یک والد باشد این رفتارهای لجبازی ندارد و حرف گوش کن میشود تا حد زیادی

در بچگی اشیا را پرت میکرد و موقع رنگ آمیزی مداد را فشار میداد که صفحه پاره میشد و دیوارها را با اسباب بازی میکند که اینها رفع شده و نمیکند

از صبح تا شب مدام درحال فعالیت است و خسته نمیشود حتی اگه پارک و مهمانی و مهد در یک روز برود وقتی خواب آلود است رفتارش بدتر است و مقاومت میکند نمیخوابد

لطفا بگویید پسرم اختلالی دارد و به چه متخصصی مراجعه کنم؟ دارو لازم است و عوارض دارد و ۵ سالگی برای مداوا دیر نشده؟

با تشکر

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۳ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر

با سلام

نگرانی شما در مورد فرزندتان بی مورد نبوده است.من برای اینکه تصویر روشنی برای تشخیص برای شما بسازم عین متن کتاب تشخیصی روانپزشکی کودک و نوجوان را برایتان بازگو میکنم و بعد از آن نظر نهایی را اعلام میکنم.

برای تشخیص بیش فعالی کودک مورد نظر باید 6 نشانه رفتاری از موارد ذیل را برای حداقل یک دوره زمانی 6 ماهه از خود نشان دهد:

1.عدم توجه به جزییات و چرخیدن مکرر ابلهانه

2.اختلال و مشکل در حفظ توجه هنگام انجام دادن کار و نکلیف

3.مشکل در گوش دادن به صحبت دیگران

4.مشکل در پیگیری دستوراتی که به او داده می شود

5.اختلال در سازمان دهی تکالیف و وظایف و فعالیت هایش

6.اجتناب شدید از فعالیت های ذهنی و فکری(همان که شما میفرمایید از آموزش فراری است)

7.گم کردن اشیا،ابزار ها و مواد

8.حواس پرتی سریع و فراموشی کارهای روزانه

9.اظطراب و خستگی در حرکات بدن

10.جابه جایی های مکرر،دویدن های زیاد و بالا رفتن های زیاد از  مبلمان

11.مشکلات در بازی کردن

12.کندی در انجام فعالیت های اوقات فراغت

13.پرحرفی

14.پاسخ های تکانشی (یکدفعه ایی)

15.پریدن در صحبت های دیگران و برهم زدن صف و صحبت سر صف در مدرسه

16.بیش فعالی(عدم خستگی در انجام فعالیت )

خوب مشاهده کردین که  برای تشخیص اختلال بیش فعالی چه مواردی اکثرا مدنظر متخصصین قرار میگیرد.

چند نکته در مواردی که شما ذکر کردین نگران کننده است

اول اینکه تمایل زیادی به آموزش و یادگیری نشان نمیدهد

دوم اینکه به سختی به خواب میرود

سوم اینکه از صبح تا شب درحال فعالیت هست و خسته نمیشود.

چهارم اینکه پرحرفی دارد

پنجم اینکه در گوش دادن به صحبت های دیگران دچار مشکل است

ششم اینکه مهد رضایت نداره و سرکلاس درست نمیشینه و قواعد رو رعایت نمیکنه

ببینید اگر من بدون معاینه و ارزیابی خود بچه و صرفا براساس اظهارات شما در اینجا بخوام باسنی که از کودک مطرح کردین نظر خودم رو بگم باید اعتراف کنم که پسر شما احتمالا اختلال بیش فعالی داره و باید حتما توسط یک متخصص روانپزشک کودک و نوجوان ویزیت بشه و بلافاصله بعد ازاون فرآیند کاردرمانی براش آغاز بشه تا کودک شما آسیب های بعدی رو نبینه— آسیب هایی مثل کاهش اعتماد به نفس ،افت شدید تحصیلی،اضطراب ،افسردگی و مشکلات عمده در برقراری روابط اجتماعی با همسالان .اینکه کسی در جایی بدون ارزیابی و فقط براساس گفته ها و شنیده های عامیانه فقط از عبارت شیطنت استفاده بکنه به نظر من اشتباه راهبردی هست – ضمنا این نظر من  بر اساس گفته های شما هست - ما در جلسه ارزیابی از پرسشنامه های والدین،ارزیابی شرایط عملکردی و مهارتی کودک و حتی ارزیابی حسی کودک برای دادن نظر نهایی استفاده میکنیم.

در هر صورت حتما برای ویزیت روانپزشک کودک و نوجوان اقدام بکنید.

با ارادت

نعیمی

تجربه شما

باسلام

از شما بسیار ممنونم که وقت گذاشتید

برای پسرم وقت روانپزشک گرفتم دارو و کاردرمانی به نظرتان باهم باید انجام شود؟ یا فقط یکی از این دوکار؟

دارو عوارض ندارد؟

واقعا مشکل پسرم حل شدنی است یا فقط دارو و کاردرمانی کمک کننده است؟

باتوجه به این که پنج سالش تمام شده دیر نشده خدانکرده در نوجوانی رو به بزهکاری یا افسردگی نمیرود

با سپاس مجدد

@maryam5173

با سلام مجدد

این خوبه که شما دارید مسیر کاملا علمی و درستی رو طی میکنید و از متخصص روانپزشکی کودک وقت ویزیت گرفتین. درمورد اینکه دارو و کاردرمانی با هم باشند یا خیر باید بگویم ابتدا باید منتظر بمانید و نظر متخصص روانپزشکی درمورد دارو و درمان کودک خود را جویا بشید-- ممکن است پزشک در بار اول ویزیت دارودرمانی را آغاز نکند و ارجاع به کاردرمانی را برای یک دوره کوتاه درنظر بگیرد تا ببیند که آیا میتواند بدون دارو تا حدی از علامت ها کاهش یابند. درمقابل این سناریو با توجه به اینکه کودک شما الان 5 ساله هست و در مهدکودک و به خصوص پیش دبستانی حضور دارد برخی همکاران پزشک از همان ابتدا دارو درمانی را آغاز کرده و همزمان هم کاردرمانی را برای کودک تجویز میکنند .در هردو حالت کاردرمانی حتما اثربخش خواهد بود و بسیاری از مشکلاتی که در پیام قبلی فرموده بودین را مرتفع می سازد.

درمورد عوارض داروها پیشنهاد میکنم از پزشکی که دارو را تجویز کرده سوال بفرمایید.

درمورد اینکه فرمودین مشکلش حل شدنی هست باید بگویم درحال حاضر شما در شروع راه تشخیص هستین. ابتدا باید ببینیم مشکل دقیقا چیست تا بعد بتوانیم در مورد راه حل های احتمالی آن صحبت کنیم.اما اگر به فرض تشخیص بیش فعالی برای فرزندتان در نظر گرفته شود امروزه با روش های کاردرمانی، رفتاردرمانی و آموزشی میتوان علاوه بر دارودرمانی بسیاری از مشکلات این کودکان را کاهش داد.

در مورد دیر شدن به نظر من هیچ وقت دیر نیست و هیچ وقت نمی توان بدون ارزیابی دقیق و مداخلات دقیق و ارزیابی مجدد کودک در مورد آینده او تصویر روشنی ارایه کرد.بنابراین توصیه میکنم آرامش خودتان را حفظ کنید و به اکنون و شرایط حال حاضر فرزندتان فکر کنید

با احترام

نعیمی