تاخیر گفتاری در کودک ۱۱ ماهه

با سلام خدمت شما

دخترم تازه وارد ۱۱ ماهگی شده است

از هر نظر سالم و سلامت است و بچه نرمالی است

تازگی ها تلاش برای راه رفتن بدون کمک رو شروع کرده

دست میزنه. بای بای میکنه. بوس میفرسته.

وقتی میگم لالا دراز میکشه و میخنده وقتی اسمش رو صدا میزنیم برمیگرده

اما تا بحال کلمه ای نگفته

مامان بابا دَدَ هیچکدوم رو نگفته اما صدا در میاره یا موقع بازی کردن با خودش تولید صدا میکنه

اما تابحال مامان بابا یا کلمه ای نگفته که این موضوع شدیدا منو نگران نکرده

خواهش میکنم بگید چیکار کنم راهنمایی کنم؟

خواهش می کنم هرچه زودتر جواب سوال من رو بدید ممنونم ازتون

با تشکر فراوان از شما

پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

با سلام
شروع اولین کلمات بین۸ ماهگی تا ۱۴ ماهگی اتفاق میافتد.
یا توجه به گفته های شما مبنی بر پاسخ به اسم خود و سایر تحریکات شنیداری و شروع آواسازی های ساده نباید خیلی نگران وضع کنونی بود.
شما می‌توانید آواها و صداهای فرزندتون را تقلید کنید و به کلمه هدفمند و معنادار تبدیل کنید.
کلمات را‌هم به صورت کشیده گویی و اغراق آمیز تولید کنید.