با سلام دخترم  ۷ ماهه بدنیا اومده و تقریبا یک ماه در بخش ان آی سی یو بوده کلا کارهاش دیرتر از بچه های دیگه که بموقع بدنیا اومدن بوده مثل نشستن و گردن گرفتن ، چهار دست پا رفتن ، الان ۲۲ ماهش هست کاردرمانی بردیمش گفت راه میوفته دکتر بردیم اونم همینو گفت ، دستش میگیره به در و دیوار راه میره ، از مبل بالا و پایین میره ، با واکر راه میره اما مستقل نمیتونه البته پای چپش رو بد میزاره یعنی موقع حرکت کف پاشو رو زمین نمیزاره و به پهلوی داخلی را میره که ما را نگران کرده مثلا دکتر کار درمانی میگه کفش باید درست کنین که پاشو صاف بزاره ، یکی میگه عضلاتش سفت نیست ، یکی میگه بنظر میاد سیپی خفیف باشه نمیدونم سر در گم شدیم خلاصه لطفا راهنمایی کنید.

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۲ ماهه جنسیت زن وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

کاردرمانگر جسمی کودکان

سلام عرض می‌کنم خدمت شما والد گرامی
اگر فوق تخصص مغز و اعصاب کودک فرزندتون رو ویزیت کرده و تشخیص سی‌پی گذاشته، پس سی پی هست. اگر ایشون نظرشون اینه که سی‌پی نیست پس دیگه دنبال حرف دیگه‌ای نباشید.
یک نکته در نوشته‌هاتون به چشم میخوره و اون اینه که شما به دلیل نگرانی برای کودکتون دست به دامان افراد مختلف شدید و نظرات مختلف اونها داره سردرگمتون می‌کنه. درواقع خودتون با مراجعه به افراد مختلف باعث سردرگمی خودتون شدید!!! پس لطفا:
1. کودکتون مرتبا تحت نظر یک کاردرمانگر باتجربه و حرفه‌ای کاردرمانی دریافت کنه، اگر در زمینه پیدا کردن کاردرمانگر متبحر مشکل دارید توصیه می‌کنم که کتاب "کودک توانمند من" رو که نوشته خودم هست رو بخونید. در پایان این نوشته لینکش رو براتون میزارم.
2. کودکتون الان 22 ماه نداره و باید مدت زمانی که زود به دنیا اومده رو ضربدر دو بکنید و از سن تقویمیش کم کنید، یعنی کودک شما دو ماه زودتر به دنیا اومده این دوماه رو اگر دو برابر کنیم باید چهار ماه رو از سن شناسنامه‌ایش کم کنید. پس کودک شما 18 ماه داره.
3. اگر کف پای کودک شما انحراف داره و الگوی غالب حرکتیش راه رفتن کنار دیوار و ... هست پس برای جلوگیری از انحراف بیشتر باید کفش طبی همراه با کفی طبی بپوشه.
4. اگر دو نفر گفتن که راهمیوفته پس راه میوفته به شرط اینکه حتما باهاش به صورت جدی کاردرمانگر  خودتون کار کنید.
5. احتمال اینکه کودکتون به خاطر زود به دنیا اومدن دچار آسیب مغزی شده باشه هست و برای کودکانی نارس این مسئله شایعه، ولی در وضعیت کلی کودکتون فرقی نمی‌کنه که علت چی باشه مهم اینه که کمکش کنید که بتونه به راه رفتن برسه و رشدش عقب نمونه؛ چه پاش سفت باشه، چه شل باشه، چه کج باشه.
6. اگردر مورد آسیب مغزی و روند درمانیش سوال دارید و در سردرگمی به سر می‌برید باز توصیه‌ام کتابی هست که در بالا خدمتتون معرفی کردم.

https://rooyeshcenter.com/product/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%85%D9%86%D8%AF-%D9%85%D9%86/