لذت بردن از تنهایی

سلام .من 32 سالمه و خانم هستم و یک سال ازدواج کردم همسرم پنچ سال از من کوچیک تره و قبل ازدواج حدود چهار سال با هم در ارتباط بودیم .البته بدون رابطه جنسی. قبل ازدواج مشاوره ازدواج هم رفتیم و مشکلی به خاطر تفاوت سنی نداشتیم .ولی از وقتی ازدواج کردم احساس می کنم من اصلا آدمی نیستم که بتونم همسر باشم و تنها راحت تر و مستقل تر می تونم زندگی کنم .من نه در رابطه جنسی لذت می برم نه احساس نیاز و احتیاجی به محبت در خودم احساس می کنم .مدام افسروده تر میشم .کلا وقتی تنهام خیلی بیشتر لذت می برم از اینکه مدام باید با کسی هماهنگ بشم خسته میشم .غذا خوردن بیرون رفتن تلویزیون دیدن ... من از تنهایی لذت می برم و همسرم دقیقا برعکس منه. لطفا راهنماییم کنید چطور می تونم رفتار کنم آیا این احساس من به خاطر تغییر وضعیته و طبیعیه؟؟

اطلاعات تکمیلی

سن 32 جنسیت زن شغل . وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده و زوج درمانی

سلام
دو نوع تنهایی وجود دارد. انزوای اجتماعی که فرد منزوی مدت‌ زمان زیادی را در تنهایی سپری می‌کند و علاقه به شبکه دوستی و خانوادگی عمیقی ندارد.
نوع دیگر اما احساس تنهایی است. شما ممکن است احساس تنهایی کنید حتی اگر در کنار دوستان و آشنایان باشید. شاید در یک جمع حضور داشته باشید اما احساس کنید نیازهایتان برای دیگران بی‌اهمیت است. و نمی‌توانید از حمایت عاطفی آنها بهره‌مند شوید.‎ ‎
این دو نوع تنهایی هیچ ارتباطی به هم ندارند. ممکن است تنها زندگی کنید اما به‌ هیچ وجه احساس تنهایی نکنید چون به اندازه کافی در فعالیت‌های اجتماعی حضور دارید و فعالانه در روابط خود شرکت می‌کنید.
در عین حال ممکن است ازدواج کرده باشید یا در رابطه ظاهرا عاطفی قرار گرفته باشید اما عمیقا از احساس تنهایی لذت ببرید

اما گاهی احساس تنهایی هیچ ربطی به تحولات و تغییرات زندگی ندارد و احتمال دارد ناشی از مشکلات روحی فرد و تجربه‌های شکست خورده در روابط باشد‏‎.‎

چه تنهایی شما برآمده از انزوای اجتماعی باشد و چه ناشی از احساس تنهایی باشد هر دو برای سلامتی مضر هستند.
محققان حوزه بیولوژی مولکولی اثرات احساس تنهایی بر روی ژن‌های انسان را بررسی کرده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهند ژن‌هایی که باعث ایجاد التهاب می‌شوند در افرادی که تنها هستند فعالیت بیشتری دارد.
پناه بردن در لاک خود و تنهایی می تواند ناشی از نداشتن اعتماد به نفس کافی و یا مهارت لازم در برقراری ارتباط و یا نشان از وجود مبتلا شدن به افسردگی باشد
لذا ضروری است به یک روانپزشک یا مشاور مراجعه نمایید.