سلام من دو تا دختر شیر به شیر دارم. دختر بزرگم الان 2 سال و 2 ماهشه و کوچیکه 9 ماهشه.دختر بزرگم گاهی اوقات کوچیکه رو بی دلیل هل میده و میندازه و اونم گریه میکنه، در اینجور مواقع من چه عکس العملی باید داشته باشم؟ البته ناگفته نماند که خیلی وقتا هم بغلش میکنه و میبوستش و من خیلی این کاراشو تشویق میکنم که تکرار کنه اما گاهی اوقات که کوچیکه نزدیکش میشه اگه بی حوصله باشه هلش میده. تو این موقعیتها گاهی حتی بی توجهی کردم که فکر نکنه میتونه با این کارا جلب توجه کنه ولی بازم این رفتارشو تکرار میکنه. دوم اینکه جدیدا خیلی پرخاشگر شده و داد میزنه و اگه بگم این کارو نکن دقیقا همونو انجام میده. حتما میگی تو اون لحظه حواسشو پرت کن ولی این کارو زیاد کردم بازم حواسش پرت نمیشه ناگفته نماند که خیلی وقتام من دستم تو آشپزخونه بند بوده و نتونستم همون لحظه برم و بگیرمش و اون مثلا کارشو کرده.تو این موقعیتا من باید چطور عمل کنم؟ هم من و هم پدرش سعی کردیم توجهمون بهش کم نشه و همیشه حتی تو بازی با کوچیکه شریکش کردیم و حتی وقتی مثلا کوچیکه رو بغل و بوس میکنیم اونم صدا میکم بیا رو پای من کنار خواهر جون بشین و با هم بوسش کنیم  یا مثلا میگم حالا نوبت خواهر کوچولوست که خواهر بزرگشو بوس کنه یا ناز کنه و از این بازیها زیاد داریم...ولی بازم دختر بزرگم خیلی نق نقو شده و واسه هر چیزی سریع داد میزنه و گریه میکنه. لطفا در کل درباره نحوه تعامل باهاش راهنماییم کنید.در ضمن از 2 ماهگی انگشت دستشو میخورد که من با توجه به نظر چند تا دکتر مانعش نشدم ولی با تولد دختر دومم این مساله پررنگ تر و شدیدتر شد، طوری که الان حتی در حال برنامه نگاه کردن هم انگشت میخوره و باز هم با توجه به مطالعه ای که داشتم فهمیدم باز هم باید به این رفتارش توجه نکنم اما حس میکنم هر چی بزرگتر میشه ترک عادتش سخت تر میشه لطفا در این مورد هم راهنماییم کنین که چیکار کنم انگشت مکیدنش رو ترک کنه؟ببخشید سوالام زیاد بود.پیشاپیش ممنون از پاسختون

اطلاعات تکمیلی

سن 27 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و بین فردی

سلام

در هرصورت هل دادن و داشتن تماس فیزیکی بین کودکان ممنوع است در موقعیتی که خواهر کوچکش رو هل میده حتما برید و دستش رو بگیرید و با قاطعیت و صدای آرام اما باثبات اعلام کنید که شما نباید خواهرت رو هل بدی‌ و در مواقعی که هچچ حرفی از هل زدن نیست درباره این موضوع با او صحبت کنید و از او بصورت یک انتظار درخواست کنید شما هیچوقت نباید خواهرت رو هل بدی در غیر اینصورت محروم میشی و اگر تکرار کرد بگید ما قبلا درباره این موضوع باهم حرف زدیم و بعد بمدت ۲دقیقه روی صندلی روبه دیوار بنشیند و با او گفت و گو نکنید و او را سرزنش هم نکنید و ۲ دقیقه که تموم شد به روال عادی برگردید. در کل خیلی دو دختر رو در یک قاب مشترک  قرار ندهید آنها باید تفاوت رو درک کنند.کتاب  sos راهنمای والدین رو حتما مطالعه کنید و مادر گرامی شما حتما باید pmt والدین رو در جلسات آموزشی  خاصی یاد بگیرید و نحوه تعامل مثبت با کودک رو یاد بگیرید .یادتون نره که نیاز این دو کودک با توجه به سن آنها با هم متفاوت است و شما باید این نیاز هارو بشناسید و متناسب با آن رفتار کنید.و درباره انگشت مکیدن هم باید گفت اگر نوعی عادت باشه راهکارآن پرت کردن حواس نیست بلکه در آن لحظه انعکاس دهید که انگشتت در ذهنت است و اگر درآورد که هیچی و اگر درنیاورد خودتون آروم برید و در بیارید و اورا وارد فعالیت جدیدی کنید  و با خواندن قصه های مرتبط با انگشت مکیدن آموزش دهید.