گردن گرفتن نوزاد

با سلام ، نوزادم 3ماه و 21روز دارد. افزایش مایع مغزی دارد ولی دور سرش نرمال است. با شیرخشک تغذیه میشود. معمولا وقتی بغلش می گیریم انقدر کله میزنه  که مجبوریم باز در تختش بگذاریم ، ولی بغل من اکثرا آرام تر است. گردنش را کمی بالا نگه میدارد باز میوفتد. نسبت به بقیه بچه ها در این سن از نظر گردن گرفتن گردنش شل تر است.ولی من با او تمرین نکردم و مدام در تختش ب پشت می خوابید. آیا جای نگرانی وجود دارد و گردن گردفتن پسرم باید تا بحال کامل میشد؟ از پاسخگویی تون ممنونم.

پاسخ مشاور

مشاور بیماری های اطفال

با سلام و عرض ادب
روند کامل گردن گرفتن کودک تا شش ماهگی زمان می برد. در سه تا چهارماهگی وقتی کودک به شکم خوابیده و یا با کمک نشسته، سرش را به راحتی به دو طرف بچرخاند. البته بعضی کودکان ممکن است کمی دیرتر یا زودتر این کار انجام دهند.
برای تمرین بهتر گردن گرفتن، کودک را به شکم بخوابانید تا خودش گردنش را بالا بیاورد. البته زمان طولانی نباشد که خسته نشود.