قوی نگه داشتن روحیه در دوران بارداری

سلام. هفته دهم بارداری هستم روحیم بسیار شکننده و حساس شده با این که عاشق بچه بودم و هستم حس میکنم افسرده شدم مدام دلم میخواد گریه کنم و با کوچکترین موضوعی به شدت عصبی میشم بودن در غربت و رفتار بعضی اطرافیان مزید بر علت شده و مدام افکار منفی و خاطرات بدی که از گذشته دارم پیش روم رژه میرن. از خانواده خودم دورم و تمام دوران سخت ویار را تک و تنها میگذرونم. چیکار کنم روحیم بهتر بشه؟چگونه افکار منفی رو از خودم دور کنم؟ و چطور رفتار اطرافیان برام مهم نباشه؟این خلقیات و عصبی و ناراحت بودنم رو بچم تاثیر داره؟ممنون بابت پاسخگوییتون

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۹ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام عزیزم بسیاری از زنان باردار ممکن است برخی تغییرات روحی همچون ترس اضطراب، نگرانی و ... را تجربه کنند. اما باید بدانید که این تغییرات روحی کاملا طبیعی است. معمولا زنانی که از حمایت خانوادگی و اجتماعی کمتری برخوردار هستند یا ارتباطات اجتماعی کمتری دارند و همچنین کسانی که از قبل افراد مضطربی بوده اند امکان دترد نوسانات روحی بیشتری را در دوران بارداری تجربه کنند. فراموش نکنید که حفظ آرامش و روحیه مثبت در دوران بارداری، علاوه بر اینکه نقش مهمی در سلامت مادر و جنین دارد تأثیر زیادی نیز در کاهش تهوع، استفراغ، نفخ، سوزش سردل، ویار و ... دارد. هنگامی که احساسات منفی را تجربه می کنید، ذهن تان را روی مسائل مورد علاقه تان متمرکز و همچنین خدا را بسیار یاد کنید. که یادش آرامش بخش دلها و اوست که آرامش را بر قلب های مؤمن هدیه می کند تا بر ایمانش بیافزاید. به علت تغییرات فیزیکی و هورمونی و همچنین به هم خوردن برنامه های عادی زندگیتان، امکان دارد حالت شادی و آرامش شما سریعا به عصبانیت تغییر کند یا از خوش بینی سریعا بدبین شوید البته این تغییرات روحی طبیعی است و از بین خواهد رفت. فقط سعی کنید در این رابطه با همسر خود صحبت کنید و او را از این تغییرات خلق و خو آگاه کنید. با عمل به توصیه های زیر می توانید شادی و آرامش را میهمان قلبتان کنید و دوران بارداری شاد، شیرین و لذت بخشی داشته باشید:
۱- به خداوند توکل و توسل جویید: تا برای پروراندن موجود پنهان درونتان شما را یاری کند. خداوند را به خصوص در این دوران بسیار یاد کنید: (که ذکر نامش آرامش را به قلب های شما هدیه می کند) (سوره فتح آیه۴).
۲- پیاده روی کنید: اگر از نظر پزشکی منعی برای پیاده روی و انجام ورزش های خاص دوران بارداری ندارید، بهتر است پیاده روی کنید که تأثیر زیادی روی سلامت روحی و جسمی شما دارد.
۳- از جسم خود غافل نباشید: کمبود بسیاری از مواد غذایی موجب بی حوصلگی، عصبانیت، ضعف، سردرد، سرگیجه، ... می شود. پس سعی کنید تغذیه صحیح و کافی داشته باشید.
۴- سعی کنید خوش بین و مثبت باشید: ذهن خود را با افکار شاد و امیدبخش پرکنید و افکار منفی را در ذهن نپرورانید و از آنها سریع بگذرید. موفق باشید.