بچه ام 22ماهشه الان سه روز هست از شیر گرفتمش شب توی خواب خیلی گریه میکنه همه اش مجبور میشم سینه ام رو دهنش بذارم.الان میخوام این وضعیتوش تغییر بدم ولی وابستگی شدیدی به شیر خوردن هنگام خواب داره الان سه روز هست که اصلا ظهر دیگه نمیخوابه،خیلی بی قراری میکنه نمیدونم چیکار کنم؟
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز دیروز مشابه همین سوال را پاسخ دادم امیدوارم بتونه کمکتون کنه مادر عزیز برای از شیر گرفتن فرزندتون باید به طور تدریجی و در یک دوره یک ماه تا 45 روزه، اقدام کنید و به کودک فرصت دهیم تا بتواند با این موضوع کنار بیاید. از مدتی قبل از ازشیرگرفتن، باید به تدریج میزان غذای کمکی را افزایش دهید تا اشتهای کودک به شیر کمتر شود.اگر یکباره شیر را قطع کنید دچار مشکل میشوید به تدریج فواصل شیر دهی را بیشتر کنید پیش از آن که کودک را از شیر بگیرید، او را به غذا خوردن و نوشیدن مایعات با لیوان عادت دهید صبح‌ها وقتی کودک از خواب بیدار شد به او شیر دهید و نوبت بعدی را تا جایی که امکان دارد به تأخیر بیندازید. در این حالت خود به خود، تعدادی از دفعات شیردهی حذف می‌شود. البته باید این زمان را با خوراکی‌های مقوی و میوه‌ها پُر کنید. اگر گرسنه بماند حتماً باز هم به سراغ شما می‌آید. شیرخوردن و تماس با مادر یک روش مهم انتقال حرارت و عاطفه مادر به فرزند است. با قطع شیردهی یکی از مهم ترین نکات، توجه به جبران این نقیصه با افزایش محبت و توجّه به فرزند است. رفتار بسیاری از کودکان در هنگام جدا شدن از شیر، مشابه یک فرد داغدار در فراق یار عزیز خود است؛ لذا در این دوره بیشترین محبّت را به او داشته؛ با روش های مختلف وی را سرگرم کنید تا کم کم این داغ! را فراموش کند.در واقع کشش کودک به سمت مادر اغلب برای رسیدن به آرامش است.او در تمام مدت شیر خوردن به بوی بدن مادر و صدای ضربان قلب او عادت کرده است؛‌ این عوامل به او آرامش می‌دهند. با او بازی کنید، او را در آغوش بگیرید، از او بخواهید در کارهای خانه به شما کمک کند. کودکانی که در شب مدام درخواست شیر از مادر خود دارند اغلب در طول روز از تغذیه ی مناسبی برخوردار نیستید پس سعی کنید در طول روز کاملا سیرش کنیدسعی کنید بجای اینکه در حالت دراز کشیده به کودک شیر دهید، وی را بنشانید و سپس به او شیر دهید. پس از هر بار شیر خوردن دندانهایش را پاک نمائید. سعی کنید بین اتمام شیر توسط کودک تا زمان خوابش 5 تا 10 دقیقه فاصله باشد تا کودک از فرایند شیر خوردن به منظور به خواب رفتن استفاده نکند. شیوه های متعددی برای از شیر گرفتن کودک در طول شب می تواند به کار ببندید: سریعترین روش برای حذف شیر خوردن های شبانه ی کودک آنست که مادر از دادن شیر به کودک به منظور خواباندن کودک استفاده ننماید. یکی از روشهای دیگر مخلوط کردن شیر با آب است. سعی کنید در شب اول 4/1 آب اضافه کنید و تا شب چهارم این میزان را به 100 درصد آب برسانید. اینگونه کودک متوجه می شود که نوشیدن شیر تنها راه به خواب رفتن نیست. حجم شیری را به کودک خود می دهید کم کنید. در طی چند شب میزان شیری را به کودک می دهید کاهش دهید. فقط سعی کنید این کار را تا آنجا که ممکن است به آرامی انجام دهید تا کودک وقت کافی برای تطابق دادن خود را با این فرایند داشته باشد. مثلاً در شب اول 200 میلی لیتر شیر دهید، در شب دوم 150 میلی لیتر و تا شب پنجم این میزان را به صفر برسانید. اگر کودکتان بجای شیر خوردن بیشتر راغب به مکیدن است از پستانک استفاده نمائید موفق باشید