حضانت فرزند

یک سوالی داشتم. اگه شوهر کسی از دنیا بره آیا خانواده اون آقا میتونن بچه رو از مادرش بگیرن؟ یا شرایط داره؟ تحت چه شرایطی به هیچ عنوان خانواده همسر نمیتونن بچه رو از مادرش بگیرن؟

پاسخ مشاور

وکیل پایه یک دادگستری

با سلام و عرض ادب

1. همانگونه که قبلا اشاره شده حضانت به معنای سرپرستی و نگهداری طفل است که قانون تا هفت سال حضانت رو بر عهده مادر گذاشته از هفت تا نه در دختر و 7 تا 15 در پسر به عهده پدر و اجداد پدری هست و بعد از اون خود فرزند تصمیم می گیره با چه کسی زندگی کنه و در هر حال نفقه بر عهده پدر و جد پدری هست

2. در ماده 43 قانون جدید حمایت خانواده صراحتا ذکر شده حضانت فرزندانی که پدرشان فوت کرده به عهده مادر است ولی جد پدری نیز می تواند تقاضای حضانت کند که در این حالت دادگاه با توجه به وضعیت مادر و جد پدری باید مصلحت طفل را تشخیص بدهد که با کدامیک باشد.

3. شرایط خاصی ندارد و خانم وضعیت مناسب چه از لحاظ مالی و اخلاقی برای حضانت و نگهداری فرزندان داشته باشد تا دادگاه نتواند از وی سلب حضانت کند. لازم بذکر است دادگاه حتما باید مصلحت و آینده و شرایط زندگی فرزند را مد نظر قرار دهد تا رای صادر کند.

موفق باشید