سلام. پسرم دو سالشه. چند روزه لکنت گرفته طوری که اول کلمات رو تکرار میکنه. خیلی نگرانم. باید ببرم گفتاردرمان؟

اطلاعات تکمیلی

سن 25 جنسیت زن شغل کارشناس آزمایشگاه وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

سلام و وقت بخیر.

بهتر است یک گفتاردرمان یک ارزیابی از كودک داشته باشه و در صورت دارا بودن مشکل جدی درمانهای تخصصی انجام بشه. به صورت كلی مشاورات زیر را میتوان برای كاهش ناروانی استفاده كرد:

۱- نسبت به ناروانی كودک حساسیت زیاد نشان ندهید.

۲- با كودک آرام و شمرده صحبت كنید.

۳- از گفتن جملاتی مثل چرا اینجوری حرف میزنی؟ اول فكر كن بعد حرف بزن، ببین بچه های دیگه چقدر خوب حرف میزنن، پرهیز كنید.

۴- بخاطر ناروانی كودك را سرزنش نكنید.

۵- از دعوا و مشاجره لفظی در حضور كودک و در محیط خانواده  بپرهیزید.

۶- در حد توان كودک به او مسیولیت بدهید.

۷- هرگز به كودک مسئولیت هایی خارج از توان او ندهید و از او توقع زیادی نداشته باشید.

۸- موقع صحبت كردن با كودک به اطراف نگاه نكنید به چشمها و صورتش نگاه كنید.

۹- هنگامی كه كودک صحبت میكند به كار دیگه ای مشغول نشوید به دقت به حرفهای او گوش دهید.

۱۰- هنگام صحبت با كودک كلمات موجود در جملات را با آهنگ و كشش بیشتری بیان كنید و این طرز صحبت را به اعضای خانواده انتقال دهید.

۱۱- به كودک فشار نیارید در موقعیت خاص مثلا در جمع صحبت كند یا شعر بخواند.

۱۲- در زمانهایی كه تشخیص میدهید كودک روانتر صحبت میكند بیشتر با او صحبت كنید.

۱۳- كودک را در موقعیتهای اضطراب آور قرار ندهید. مثلا وقتی از تاریكی میترسد او را در اتاق تنها نگذارید، نگذارید فیلمهای وحشتناک وخشونت زا تماشا كند.

۱۴- اگر كودک كار خوبی انجام داد در حضور دیگران او را تشویق كنید.

۱۵- در طول جریان گفتار كودک هیچوقت صحبت او را قطع نكنید یا كلمه ای برای او آماده نكنید منتظر باشید تا خودش گفتارش را تكمیل كند.

۱۶- برای كودک داستانهایی بصورت بلند و شمرده و آرام و واضح و با لحن آهنگین تعریف كنید.

۱۷- زمان خواب و تغذیه او را منظم كنید و سعی كنید از غذاهای سرد كمتر استفاده كنید.

۱۸- در خانه و محیط زندگی محیط آرام و ساكتی فراهم كنید.

۱۹- اگر كودک بحثی شروع كرد كه نتوانست تمام كند با خونسردی با او برخورد كنید و با پرسیدن سوال ساده ای كه او میتواند جواب دهد او را از این مخمصه رها كنید.

۲۰- مواظب باشید حمایت بیش از حد از كودک نكنید.