سلام وقت بخیر پسر من 2سال و 10ماه سن داره و متاسفانه برخی عادتهای بد پیدا کرده.مثلا روی زمین تف میکنه یا وقتی ما تلویزیون تماشا می کنیم مدام خاموش میکنه.یا میره در یخچال رو باز میکنه بارها.در مورد از پوشک گرفتن هم متاسفانه نزدیک5ماهه درگیرشیم هنوز نمیگه و همکاری نمیکنه و مدام باید ببرمش بیرون وگرنه نمیگه لطفا راهنمایی کنید رفتار درست چیه
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز با توجه به سن کودکتان که نزیک به 3سال هست و اوج لجبازی کودک در این سن بروز میکند و از این دوره به دوره منفی کاری یاد میشه سعی کنید مدتی فقط رفتارهای مثبتش رو پاداش بدهید و واکنش بسیار محبت آمیز نسبت بهش داشته باشید ولی به رفتارهای منفی توجه نکنید وقتی فرزند شما در مقابل یک سری کارها پاداش گرفت اون رفتارها رو بیشتر تکرار میکنه ولی حساسیت به رفتارهای منفی نداشته باشید چون نقطه ضعفتون رو پیدا میکنه پس سعی کنید نادیده بگیرید باید ببینید این رفتار رو برای جلب توجه انجام میده یا عادت شده مثلا وقتی میخواد لج کنه تف میکنه یا بی اراده از روی عادت انجام میده اگر از روی لجبازی انجام میده توجه نکنید ولی اگر عادت کرده همیشه یه دستمال تو جیبش بزارید وبگید هر وقت خواستی تف کنی باید تو دستمال انجام بدی سعی کنید حواسش رو پرت کنید و جایگزین داشته باشید مثلا وقتی یخچال رو باز و بسته میکنه بگید بیا این کار رو بکنیم و یک جایگزین بزارید یا بگید تو مسئول یخچال هستی و هروقت خواستید در یخچال رو باز کنید از او بخواید این کار رو بکنه یا تو مسئول کنترل tvهستی وهر وقت خواستیم کانال رو عوض کنیم یا خاموش کنیم تو این کار رو بکن در مورد پوشک گرفتن بهتره عجله نکنید باید خودش تمایل داشته باشه بچه ها در این سن از نگه داشتن ادار ومدفوعشون لذت میبرند . سعی کنید وقتی دستشویی میرید اعلام کنید تا ببینه بگید خونه پی پی ها تو توالت هست وهر وقت حس کردیم دارن میان زودی باید بریم دستشویی تا برن خونشون اگه تو پوشک بکنیم سفت میشن وبو بد میدن هر وقت بدون پوشک جیش کرد خیلی خوشحال شید وتشویقش کنید وهر وقت در پوشک این اتفاق افتاد دعواش نکنید یادتون باشه که پسر شما 2سالشه توقعاتتون رو ازش کم کنید و صبور باشید موفق باشید