بحث کردن و حاضرجوابی پسر ۴ ساله

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 105 بازدید 2 تبادل تجربه

سلام. پسرم ۴ سال و ۴ ماهشه، مدتیه رفتارش تغییر کرده، وقتی بهش میگم کار اشتباه انجام میدی سریع جوابم رو میده یجورایی به زبان ساده تر بگم جدیدا با من بحث میکنه یکی دوتا میکنه،

واقعیت اینه من متنفرم از این رفتار و نمیزارم همچین موردی پیش بیاد و مواقعی که میبینم بحث میکنه زود سکوت میکنم و حواسش رو پرت میکنم

ولی وقتی میبینم با پدرش یا بقیه ی اعضا خانواده در حال بحث کردنه نگران میشم، نکنه این رفتار روش بمونه و قوت بگیره

چون بچه برادرم ۶ سالشه، متاسفانه اینجوریه مثل یه نوجوان که تو سن بلوغه و حرف حرف خودشه، اینم توی هر شرایطی با بزرگتر خودش بحث و جدل میکنه و از کوره در میره

راهنماییم کنید مقابل رفتار پسرم چیکار باید بکنم که اینجور نشه،

من بگم بی ادبیه آشغال میریزی توی خونه، سریع جواب میده مامانی بی ادبه، تو واسم جمعشون کن

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۰ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام.
مثالی که زدید با حاضرجوابی متفاوت بود و حاضرجواب بودن اگر با بی ادبی همراه نباشه، اتفاقا" صفت خوبی هست و نشان از هوش داره.
اما به نظر بنده احتمالا" شما مشکلات رفتاری مد نظرتون هست.چون که مثلا" آشغال ریختن توی خونه در قدم اول رفتار بدی هستش و نباید این کار رو انجام بده اما شاید انجام میده که شما یه چیزی بهش بگید و بعد اون بتونه کار بد دوم رو انجام بده و کاری کنه که شما عصبانی تر بشید.
سعی کنید همیشه کار بد بچه ها رو زیر سوال ببرید و اون کار رو بد بدونید.و همیشه به مقدار و بسته به اون کار او رو مورد تنبیه و شماتت قرار بدید.مسائل رو با هم قاطی نکنید.
در عوض وقتی که کارهای شایسته و خوب انجام میده و ارتباط کلامی مناسبی با شما داره ازش تشکر کنید و حسابی تشویقش کنید به خاطر رفتارهای خوبش.

تجربه شما

سلام.

دوست عزیز مولفه های هوش بسیار متنوع و مختلف هستند. شاید پسر شما در مهارت های کلامی قوی باشه و در یکسری مهارتهای دیگه ضعیف باشه.

موردی که توضیح دادید (در مورد نحوه ی برخوردتون) خوبه اما در بحث فرزند پروری و تربیت خوب نیست که بچه به خاطر ترس کاری رو انجام بده یا کاری رو انجام نده.

اگر هم خودتون و هم همسرتون در دوره های فرزندپروری متخصصین این فن شرکت کنید، بسیار عالی و مفید فایده خواهد بود.

اما توصیه میکنم که سعی کنید خیلی حساب شده تر و هوشمندانه تر با پسرتون برخورد داشته باشید؛ قبل از اینکه این حلقه های رفتاری شکل بگیره و به رفتار پایانی که همان بحث کردن ، دلیل تراشی ، عدم حرف شنوی و... برسه.

یعنی شما و همسرتون وقتی حدس میزنید که داره میره که بحث رو شروع کنه به فکر چاره باشید و با زیرکی اصلا" اجازه ندید که بحث رو آغاز کنه.

من اینو قبول دارم که پسرم باهوشه و خوب حرف میزنه و خودم اینجور خواستم چون از بچگی باهم حرف میزدیم، مثل یه آدم بزرگ مسائل رو میفهمه و بچگانه رفتار نمیکنه

اما موضوع حاضرجوابی که گفتم، مثلا برای انجام ندادن کاری که ازش میخوام دلیل میاره، بحث میکنه، قبلا اینجور نبود

خیلی راحت میتونه یه تیکه کاغذی که انداخته رو زمین بندازه توی سطل آشغال ولی این کارو دیر انجام میده

من نمیتونم خسته هستم، یا اینکه مامانی باید جمع کنه، اگر من ادامه بدم اونم همینجور ادامه میده

ولی من سکوت میکنم و میگم تا ۳ میشمارم آشغالت رو جمع کردی  و شروع میکنم شمردن

اونم غر غر کنان و از ترس من انجام میده

ولی اگر پدرش ازش بخواد همینجور با هم بحث میکنن و پدرش رو عصبانی میکنه، اصلا از حرف زدن کم نمیاره اگر باهاش بحث کنیم اونم سعی میکنه مارو قانع کنه و حرف خودشو میزنه، حتی میگه ووووی ووووی چرا نمیفهمی😂