سلام.  پسر دوساله ام خیلی مهربونه و خیلی با بچه ها خوبه و بازی کردن رو دوست داره و با بزرگ ترها هم‌ بازی میکنه مثلا از چیزی خوشش بیاد ۲ بار اینا نگاه میکنه یا آهنگ بزاریم میرقصه و دست میزنه و کارتون اینا هم نگاه میکنه ولی از کارتون یا فیلمی که نگاه زیاد کنه بهونه میگیره که تکراریه اگر فیلمی آهنگ کارتون داشته باشه دوست داره ببینه اگه بزنیم ناراحت میشه تا خودش ول کنه بعد عاشق بیرونه میبریمش بعد اومدنی خونه بهونه میگیره و گریه میکنه وقتی محل ندیم ساکت میشه خوش خنده هم هست اگر کارش اشتباه باشه باباش دوبار بگه عیبه دیگه نمیکنه یا اگر از چیزی خوشش بیاد بگیم نکن بدتر میکنه لج بازی میکنه خیلی هم پر انرژی هست شبها دیر میخوابیدم به خاطر اینکه صبح ها ساعت ۱ ظهر بیدار میشه دیگه نمیخوابه وقتی شب میشه میگه ساعت ۸ خوابم میاد من نمیخوابوندمش  میخوابید بعد شبها دیگه نمیخوابه ساعت ۵ میخوابه ولی الان ظهرها نمیزارم کلا بخوابه شب ساعت ۱۲ میخوابه اگر حرفی رو آروم بگی گوش میده ولی با عصبانیت بگی لج میکنه خیلی هم باهوشه همه چی رو زود میفهمه حتی اگه در موردش حرف بزنی زود خودشو لوس میکنه با این وضع بردنش متخصص که به خاطره بیرون گریه میکنه گفتن شاید اتیسم باشه منم بردمش روانشناس گفتن با بچه ها بازی میکنه گفتم بله گفت نه ولی بیش فعاله دارو دادن منم ندادم چون بنده‌ خدا اونجوریم شلوغ نیست توی خونمون آرومه بازی میکنه ولی با باباش هر جا برن چون میدونه باباش میره بیرون الکی بهونه میگیره که باید بریم حالا به نظر شما واقعا پسرم چشه میترسم توروخدا کمکم کنین خیلی بچه خندون و مهربونیه

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام دوست عزیز

اوصافی که شما از فرزندتون می فرمایید، نشانه کودکی است که  دارای یک سری مشکلات رفتاری است. اما نسبتا عادی به نظر می رسد. هیچ کدام از رفتارهایی که شما فرمودید نمی تواند معیار تشخیصی درستی برای اتیسم یا بیش فعالی باشه.

لج بازی ،مخالفت ،علاقه مندی به گردش رفتن ،تماشای کارتون یا فیلم و بهانه گیری از کارتون تکراری و...می تواند در حیطه رفتاری بسیاری از بچه ها قرار بگیرد. با هر کدام از مسایلی که شما با آن مواجه هستین، اگر مواجهه صحیحی صورت بگیرد ، می تواند تبدیل به نقطه قوت فرزندتون شود و اگر در قالب مشکل رفتاری مطرح باشد ،می تونه با روش مناسب ، این مشکل کم رنگ شود..

توصیه من به شما دوست عزیز این هست که یک مراجعه مجدد به روان پزشک داشته باشید. در صورت تشخیص و تایید این مورد در کودک ،لازم است  که حتما زیر نظر روان پزشک قرار بگیرد فرزندتون و روش های رفتاردرمانی و بازتوانی شناختی زیر نظر روان شناس انجام شود. اما یک نکته هم وجود دارد که سن کودک شماست. لازمه کودک شما کمی بزرگتر باشد تا بتوان تشخیص مناسبی در مورد بیش فعالیش انجام داد.

تجربه شما

وای دختر منم ۲سالشه و دقیقا همه چیزش عین همینه کلا زندگیمون مختل شده ولی خب همه میگن طبیعیه بخاطر شرایط زندگی امروزیه بچه ها تنهان دوست ندارن تو خونه بمونن حوصله شون سر میره همبازی ندارن بخاطر همین شبا که باباها خونن دوست دارن بیدار بمونن و بازی کنن.