بی نظمی و لجبازی در دختر ۷ ساله

سلام..دخترم ۷ سالشه. این دخترم اصلا نظم نداره..یعنی همیشه اتاقش بهم ریخته ست. از بیرون که میاد وسایلشو فقط میریزه. هر کاری میکنم میگم جمع کن جمع نمیکنه. بهترین وسیله و لباس براش میخرم و و بهش میگم  سرجاشون بزار  ولی باز هم نامنظمه. چیکار کنم که منظم بودن یاد بگیره .خستم کرده با کاراش...بعد اینکه خیلی هم لجبازه حرف حرف خودشه ..هر چی گفت باید همون باشه..از بازی با دوستاش گرفته تا غذا خوردن و بیرون رفتن.هر کی باهاش حرف میزنه فایده نداره..کوچیک که بود ما حرفشو گوش میکردیم ولی الان دیگه خسته شدیم..با جیغ و گریه حتی به مدت یه ربع ساعت باز هم خواسته خودش باید اجرا بشه..

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۷ جنسیت زن شغل بیکار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز

تشکر از اینکه سوالتان را با ما در میان گذاشتید

تحمل اتاق نامرتب آسان نیست و من میتونم احساس شما را درک کنم ولی موضوعی که میخواهم به آن دقت کنید این است که یک دختر 7 ساله نمیداند منظور شما از جمع کردن چیست بنظر او همه وسایل را اگر گوشه اتاق جمع کند یعنی مرتب کرده است

پیامتان را واضح بگویید  وسایلت ، لباست و ...  دوست دارند  سر جای خودشان  باشند . می‌توانید از کودک در جمع‌آوری لوازم کمک بخواهید و از روش مشارکت استفاده کنید. به یاد داشته باشید تعریف و تمجید همیشه معجزه می‌کند، در ضمن لازم نیست همه وسایل جمع شوند. مسئله مهم مشارکت کودک در جمع‌آوری آنهاست. جمع و جور و مرتب کردن را به شکل بازی و تفریح انجام دهید. مثلا بگویید «ببینم کی زودتر می‌تونه همه چیز رو جمع کنه؟» برای سهولت در جمع‌آوری وسایل سبدهای رنگارنگ و متفاوت تهیه کنید و هرکدام را به گروهی از وسایل اختصاص دهید. وقتی کودکان بزرگ‌تر می‌شوند به این درک می‌رسند که در مورد مرتب بودن اتاق‌ها و خانه قوانینی را درنظر گرفته‌اید، بنابراین  مکان‌هایی از منزل را مشخص کنید تا بچه اجازه داشته باشد محیط آن را به هم بریزد.
 مهم‌تر از تعیین قوانین برای کودکان، رعایت و پیروی از آن است. اگر شما جزو والدینی هستید که بدون هیچ نظم و قاعده‌ای زندگی می‌کنید، بدون تردید نمی‌توانید به فرزندتان نظم یاد دهید. همچنین اگر قاعده‌ای را تعیین کردید و بعد به دلیل جروبحث یا مقاومت کودک آن را تغییر دادید یا آنکه خودتان آن را رعایت نکردید توقع نداشته باشید فرزندتان شما و قوانین را جدی بگیرد. قواعد و قوانین در حقیقت همان توقع و انتظارهای شما از کودک‌تان است و فراموش نکنید که فرزندتان  باید از آن اطلاع کامل داشته باشد تا بتواند توقع شما را برآورده کند.
 در مورد لجبازی کودکتان باید در رفتارتان تغییر ایجاد کنید از جملات منفی استفاده نکنید مثلا بجای اینکه بگویید نمیتونی شکلات بخوری بگویید تو میتونی بعد نهار شکلات بخوری
 یا بجای اینکه بگوییید امروز نمیتونیم پارک بریم بگید فردا روز پارک هست و خواهیم رفت وقتی گریه میکند بگویید میدانید که ناراحت است و به او حق میدهید ولی نمیتوانید تا زمانی که آرام نشده به او کمک کنید هر وقت گریه میکند بی توجهی کنید و به محض اینکه ارام شد به او توجه کنید