با عرض سلام و خسته نباشید بنده چند سوال از شما دارم کودک من شش ماهه شده ومیخواهم غذای کمکی اش را شروع کنم البته شیر خشک استفاده میکند(شیر نان) 1-ایا شیرخشک را هم مثل شیر مادر باید قبل از غذا داد؟؟ 2-ایا چون شیر خشکی است دیگر نباید قطره اهن و مولتی ویتامین استفاده کرد 3-با چه فاصله ای بعد از شیر خشک میتوان غذا به کودک داد چه کنم کودکم بهتر وزن بگیرد وبا وجود وزن کم و شیر خشکی بودن چه کنم اسهال نشود وایا میشود موقع بروزاسهالویا برای پیش گیری از ان هر روز نصف اسید فولیک به کودکم بدهم؟؟ سوال بعدی من این است که الان 3 ماه است که کودکم از شیر من نمیخورد ولی سینه های من هنوز شیر دارند اگر کودکم تمایل داشت ایا میشود دوباره شیر دهی را شروع کرد این مایع زرد رنگ کنونی که هست ضرری ندارد؟؟؟ 2
پاسخ مشاور

متخصص تغذیه

سلام قبل از غذا شیر بدهید و فاصله بین شیر و غذا 2 ساعت باید باشد(شیر خشک یا شیر مادر ). قطره آهن و مولتی ویتامین نیز در صورت مصرف شیرخشک نیازی نیست مگر اینکه از نظر بالینی تشخیص داده شود که نیاز هست. در مورد اسهال شدن هم بایستی دلیل آن پیدا شود. ممکن است غلظت شیرخشکی که می دهید مناسب نباشد. در خصوص اسید فولیک هم بنده توصیه نمی کنم مگر اینکه با معاینات لازم توصیه شود. در خصوص شیردادن مجدد هم این نکته رو بدونید که اصولاً از 6 ماهگی به بعد میزان شیر دادن به کودک باید کم بشه. یعنی از حدود 600 سی سی در روز کاسته و طی 2-3 ماه به 400 سی سی بایستی برسه . حالا نوع شیر اگر شیرمادر باشه بهتر هست . منتها در مورد زرد بودن، کمی شیر رو خالی کنید اگر همچنان رنگ غیرعادی داشت به کودکتون ندید نیاز به درمان آنتی بیوتیکی خواهید داشت. پاینده باشید دکتر صادق جعفرنژاد