زدن حرف زشت و تف کردن پسر 4 ساله

با سلام پسر ۴ سالم حرف زشت یاد گرفته توی همه جمعی میگه و تف میکنه منم عصبانی میشم و میزنمش باید چیکار کنم ؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۶ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
در ابتدا باید بدانید که درست همانطور که بچه ها هر چیزی را می آموزند ، یاد میگیرند که کلمات قدرتمند هستند و برخی کلمات قوی تر ! پس وقتی این رو یاد میگیرند مانند چیزهای دیگر، این کلمات را نیز آزمایش میکنند.
در بیشتر مواقع کودک معنای حرف های زشت را نمیداند و فقط آنرا تکرار میکند. در این صورت به او بگویید "آدمها نباید چنین کلماتی را به کار ببرند. در عوض میتوانی بگویی..." و کلمه قابل قبولی  را جایگزین کنید. در ازای هر کلمه زشتی که از او شنیدید او را جریمه کنید. اگر حرفهای زشت  را  خطاب به دیگران گفت ، مستقیم و قاطعانه به او بگویید که این بی احترامی است و غیرقابل قبول و او را از امتیازاتی که دارد مثلا دوچرخه سواری یا بازی کامپیوتری و ... محروم کنید و به او فرصت 3 روزه بدهید و بگویید اگر باز تکرار کند برای همیشه از آن امتیاز محروم میشود.
در خصوص تف کردن باید به طور جدی به او توضیح دهید که این کار از نظر اجتماعی غیرقابل قبول است و به او بگویید که با این کار میکروبها را پخش میکند و برای این مساله هم هر بار که متوجه شدید تف میکند مجازات و تنبیهی (محرومیت از چیزی که دوست دارد)  برای او تعیین کنید و بدون استثنا به آن عمل کنید.
شاد و موفق باشید