سلام

من حدود 30 سالم هست. اولین بارداری. (طبق اولین روز آخرین پریودی)

در 12 هفته و 6 روز سونوگرافی سه ماه اول رو انجام دادم: NT=1.59  و CRL=63.9  و بینی دیده شد و ظاهراً همه چیز خوب بود. در روز بعد یعنی 12 هفته و 7 روز آزمایش Integrated انجام دادم که با اینکه همه رو نوشته بود low risk ولی دکترم به خاطر ریسک بالای تریزومی 18 (1 به 266) و سندروم داون (1 به 812)، آزمایش سلفری رو تجویز کردن.

در 16 هفته و 2 روز آزمایش سلفری انجام دادم که طبق نتیجه این آزمایش:

اولاً تریزومی 9 و 16 و 22 رو با اینکه نوشته low risk و سندروم deletion رو با اینکه گفته not detected ولی نهایتا نوشته این آزمایش برای این موارد نامعتبره

ثانیاً  sex chromomsomal aneuploidies رو نوشته not detected  ضریب اطمینان 95 درصد است

ثالثاً احتمال تریزومی 21 و 18 و 13 ، به ترتیب یک به 72182380 و 5400370715 و 2884163558 بوده و low risk هست و ضریب اطمینان 99.12 درصد است

رابعاً fetal cell free DNA Percentage درصدش 7.532 درصد است.

و نهایتاً جنسیت دختر هست و ضریب اطمینان 98 درصد هست.

سوال :

1) با توجه به نتیجه آزمایش سلفری من دیگه باید خیالم راحت باشه واقعاً؟ چون در آزمایش اول هم همه چیز low risk  بود ولی دکتر آزمایش سلفری  رو تجویز کرد .

2) چرا بعضی موارد رو نوشته غیر قابل اطمینان؟ تریزومی های 9 و 16 و 22 به عنوان مثال؟

3) چه مقدار ممکنه سونو، جنسیت متفاوتی رو نشون بده؟ و اگر نشون بده چقدر باید نگران باشم و چه اقدامات احتیاطی قابل انجام هست؟؟

اطلاعات تکمیلی

سن 30 جنسیت زن شغل کارمند وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور مامایی و زنان

سلام جواب آزمایشات باید رویت شود همیشه احتمال خطای پزشکی وجود دارد و دقت این دستگاه ها صددرصد  نیست  و این بررسی ها تا حدودی موارد فوق را چک میکند پس با توکل به خدا و انجام  موارد فوق تا حدودی از نگرانی در مورد ناهنجاریهای جنین آسوده خاطر میشویم جنسیت به طور دقیق از هفته  ۱۶ قابل تشخیص است و اگر نگران هستید  سونو را در این هفته تکرار کنید  دقت دستگاه و تبحر پزشک برای تشخیص مهم است روزخوش