من یک دوقلو دارم که ناهمسان اند، قل کوچکتر (از لحاظ زمانی منظورمه) خیلی سریع تر دندون درآورد، راه رفت و به حرف اومد ولی قل بزرگتر نه. الان تقریبا توی ۲۱ ماهگی هستن ولی قل بزرگتر فقط چندکلمه میگه مثل بابا ،هم، نه، گاهی کلماتی میگه ولی تکرارش نمیکنه زیاد من رو هم مه مه میگه. میخواستم بدونم تا چندماهگی حرف نزنه مشکل هست؟ و دیگه اینکه چون بیشتر وقت ها نمیتونه خواسته شو بگه ، با جیغ و فریاد میگه .البته بیشتر برای باباش جیغ میکشه . چون وابسته باباشه، و عادت انگشت خوردن داره .دو انگشت دست چپشو میخوره مدام، میترسم چیزیش باشه، من این دوتارو با خون دل بزرگ کردم تنها بزرگ کردم بدون کمک ،لطفا کمکم کنین، ممنونم

اطلاعات تکمیلی

سنجنسیتشغلوضعیت تاهل
پاسخ مشاور

گفتاردرمانگر

با سلام

ببینید من جنسیت قل بزرگترتون رو نمیدونم
اما به صورت كلی هر بچه ای از لحاظ رشد گفتار و زبان و مهارتهای حركتی متفاوت با خواهر برادر هم خون خودش هست و كاملا هم طبیعیه.

اما مسیله بعدی این هست كه كودك شما حدودا هشت ماه از لحاظ زبان بیانی تاخیر گفتاری داره ولی برای قضاوت بهتر باید از لحاظ شناخت و زبان دركی و رشد حركتی بررسی شه ترجیحا توسط گفتاردرمان و یا كاردرمانگر تا مشخص بشه ایا در اون حیطه ها هم تاخیر داره و یا صرفا گفتارش هست و علت چی میتونه باشه.

برای جیغ زدن خوب طبیعتا وقتی دركش بهتر از بیانش هست عصبی میشه و جیغ میزنه ك خب نشون میده باید اقدامی صورت بگیره برای كودكتون.
از لحاظ مكیدن انگشت هم باید روان شناس صحبت شه ببینیم علتش چیه 🌸

شاد و پیروز باشید مامان گل