سلام خسته نباشید.

من یه پسر ۲۷ ماهه دارم که خیلی شیطونه به معنای واقعی همون مخلوط کن بدون دره و البته جیغ جیغو و لجبازه

اینقدر که وقتی دست به چیزی بزنه یا چیزی بخواد و ما منعش کنیم سروصدا و جیع و داد راه میندازه که ما تسلیم میشیم وقتی باهاش جایی میریم مثلا خرید چنان آبروریزی میکنه که واقعا دوست دارم همونجا خودمو بزنم از عصبانیت ولی ناچارا لبخند میزنم و میگم نکن مامان یا بلند شو مامان خب میخوابه وسط راه یا وسط پاساژ چهاردست و پا میره🤕  حالا من توجه نمیکنم میگم نقطه ضعف ندم دستش ولی بقیه یه جوری نگام میکنن که خودم خجالت میکشم بعضی هام که میگن بلد نیستی تربیت کنی😤🤕 آخه چیکار کنم با این بچه چجور رفتار کنم دست بزن و پرت کردن اشیا سمت مارو داره درصورتی که ما توی حتی مشاجرمون هم این برخورد رو نداریم حالا با این رفتارا من چه برخوردی انجام بدم که اصلاح بشه ا؟ ممنون میشم منو راهنمایی کنید

اطلاعات تکمیلی

سن۲۳جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

دوست عزیز رفتارهای خوب و بد هر دو به وسیله پاداش گرفتن و توجه تقویت میشن بنابراین وقتی کارهای این چنینی از کودک سر میزنه باید اطرافیان بی توجهی کامل نشون بدن در واقع توجه اطرافیان منجر به تثبیت و پر رنگ شدن این رفتارش شده.طوری که کودک فکر کنه اصلا کارش رو ندیدن نه اینکه واکنش نشون بدید .بنابراین تا یک مدت فقط به رفتارهای مثبتش توجه کنید و به شدت بهش پاداش کلامی و مادی بدید تا زمانی که بستر برای قانون گذاری در مورد رفتارهای منفیش آماده بشه. وقتی میگیم رفتارهای منفیش رو نبینید یعنی حتی با حالت چهره هم واکنش نشون ندید و انگار وقتی داره بدخلقی میکنه شما نمی بینیدش چون با تمام این کارها میخواد توجه شما رو جلب کنه در عوض وقتی با خوش اخلاقی کاری رو میکنه به شدت بهش پاداش بدید و تشویقش کنید که چه  مهربون و با اخلاقیا صحبتای مشابه
هر جا کودک شیوه اشتباهی را برای رسیدن به خواسته هایش انتخاب میکند ،در واقع توجه شما به آن رفتار خاص منجر به پایداریش شده است. اولین کاری که باید انجام دهید در مواقعی که با جیغ زدن یا بدرفتاری خواسته ای را از شما میخواهد کاملا بی توجه باشید و حتی با حالت های هیجانی چهره هم واکنش نشان ندهید طوری وانمود کنید انگار اصلا او را نمیبینید و صدایش را نمیشنوید و در مواقع دیگری که خواسته ای را بدون تنش و با شیوه درست از شما میخواهد واکنش هیجانی بسیار مثبتی نشان دهید و در آغوشش بگیرید او را ببوسید و تشویق کلامی هم بکنید. یادتان باشد بی توجهی مربوط به لحظه ای است که دارد جیغ میزند یا کار بدی میکند و حتی اگر یک دقیقه بعد با شیوه درستی درخواستی از شما داشت نباید با حالت قهر یا بی توجهی با او رفتار کنید که کودک متوجه شود بی توجهی شما فقط مربوط به مواقعی است که بدرفتاری میکند
پایدار و سرافراز باشید