مادر عصبانی و کودک منزوی

سلام خانوم دکتر دشتی عزیز. خسته نباشید.مرسی سوالات مارو با حوصله جواب میدید.

اگر یادتون باشه من پدر عصبی دارم.که ناخودآگاه بخاطر رفتاراش متاسفانه گاهی اوقات کنترلمو از دست میدم و دختر بزرگمو کتک میزنم.البته شاید درست نباشه کارای خودمو گردن پدرم بندازم.اما دقیقا همون حالتاست.و همون علت ها.

مثلا بخاطر سروصدا و بیدار شدن از خواب.یا همونقدر بی رحم میشم گاهی.

آخه زمانایی که گرسنه ست.مریضه یا خوابش میاد بیش از حد گریه و جیغ و داد میکنه و بهانه های عجیب میگیره و تحملش خیلی سخته. اما متاسفانه تا الان چندین بار دختر بزرگمو که سه ساله هست تنبیه بدنی بدی کردم.دختر کوچکم 11ماهه ست.

البته خیلی کم شده و خیلی رو خودم کار کردم الان حدود 3،4 ماهی میشه خودمو کنترل کردمو نزدمش اما احساس میکنم روحش زخمی شده.و با جرات میگم 99 درصد اعتماد به نفسش بخاطر اشتباهات من کاملا نابود شده.دیگه اندازه قبل شاد و سرزنده نیست.خانوم دکتر دشتی توروخدا به من بگید از الان میتونم شروع کنم به انسان شدن و تغییر؟میشه کمکم کنید و بگید چطور خشممو کنترل کنم؟برای دخترم دیر نیست؟

میخوام بدونم روحش سالم میشه بازم؟سرحال میشه؟درضمن یه مشکل جدی هم داره که اصلا نمیتونه توی جمع با بچه های همسن خودش هماهنگ باشه و همش میخواد ازشون فاصله بگیره و جدا با خودش بازی کنه.تقریبا منزوی هست.

ممنون از راهنماییتون.

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
تشکر از اینکه ما رو برای طرح سوالتون انتخاب کردید
دقیقا اشاره نکردید که دغدغه شما در مورد دختر بزرگتان هست یا دختر کوچکتان لکن مشکل طرز برخورد شماست که همانطور که خودتون به آن اشاره کردید برمیگردد به سبک تربیتی شما و رابطه والد وفرزندی که با پدرتان داشته اید
شما به طور ناخوداگاه همون سبک تربیتی رو با فرزندانتان پیاده میکنید یک خشم درونی دارید که مربوط به گذشته شماست  پیشنهاد میکنم حتما نزد روانشناس بروید تا با جلسات روان درمانی افکارتان نسبت به گذشته وخشمی که دارید را کنترل کنید تا زمانی که گذشته و اتفاقات آن در ذهن شما حل نشود به طور ناخوداگاه در رفتار شما تاثیر خواهد داشت
خوشحالم که مادری متعهد و دلسوز هستید ومتوجه اشتباهات تربیتی خود شده اید .موضوع مهم دختر بزرگ شما هست که بخاطر نوع رفتار شما دچار گوشه گیری وعدم اعتماد بنفس شده است
نگران دیر شدن برای اصلاح تغییر رفتار خودتون و دخترتان نباشید همین که آگاهی پیدا کرده اید و3ماه هست خودتون رو کنترل کرده اید یعنی نیمی از راه را رفته اید
پرسیده اید چطور میتوانید خودتون رو کنترل کنید .همانطور که قبلا هم خدمتتان عرض کردم بیشتر رفتارهای شما بخاطر خشم از گذشته تان است با توجه به موضوعاتی که قبلا در مورد گذشته مطرح کرده اید حتما باید در مورد این خشم با مشاور جلسه حضوری داشته باشید در مورد دخترتان وزمانی که از دست او دلخور میشوید به این فکر کنید طرف مقابل شما یک دختر 3ساله هست و نمیتواند درک درستی از خواسته های شما داشته باشد .یاد دوران کودکی خود بیفتید که وقتی پدرتان شما را تنبیه میکرد چه حس و حالی داشتید و ناخوداگاه همون حس رو دارید به فرزندتون منتقل میکنید
برای دخترتان دیر نشده فقط باید از نظر محبت کاملا اشباعش کنید خیلی در آغوش بگیریدش ببوسیدش وتماس بدنی داشته باشید
سعی کنید باهم به پارک و تفریح برید در کارگاههای مادر وکودک شرکت کنید که بسیار در تعامل اجتماعی دخترتان تاثیر مثبتی خواهد داشت و با گروه همسالش ارتباط میگیره
دارویی که برای شفای روح دخترتان باید استفاده کنید فقط محبت هست وشاید لازم باشد برای اینکه زودتر به  بهبودی برسه  مقدار مصرف این دارو را بیشتر کنید (بیشتر محبت کنید) فقط یادتان باشد با رفتار های ضد ونقیض دخترتان را دچار سردر گمی نکنید یعنی یک روز او را غرق بوسه و محبت کنید ویک روز دیگر دعوا و سخت گیری
پس برای کنترل خشم خودتان مطالعه کنید کتاب بخونید وبا  دخترتان در گارگاههای مادر وکودک شرکت کنید
با ارزوی لحظات توام با شادی و ارامش برای شما