سلام ،دختر من ۱۷ ماهشه هنوز شب ها شیر میخوره ،میخواستم بدونم از چند ماهگی دیگه نباید شب بهش شیر بدم ،باتشکر

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

مادر عزیز سلام
 بهترین زمان برای این کار از ۶ ماهگی است و زمانی که کودک غذای کمکی را شروع کرده و به مرور این غذا بیشتر میشود. از لحاظ وزنی هم بهترین وزن برای شروع این کار زمانی است که کودک به ۸ کیلو رسیده باشد. در این زمان بدن کودک باید تحمل گرسنگی را پیدا کند و بتواند از ذخایرش استفاده کند.
 شروع فرآیند از شیرگرفتن شبانه ی نوزاد باید به آرامی و به تدریج صورت بگیرد. در ابتدا باید مطمئن شوید که در طول روز وعده های غذایی درست و به اندازه ای داشته باشد. اگر کودک بازیگوشی دارید بهتر است که در هنگام شیر خوردن او را به محیط آرامی ببرید تا از خوردن شیر توسط کودک کاملا اطمینان حاصل کنید. اگر در روز به طور درست تغذیه شود دچار کاهش وزن نخواهد شد پس اصلا نگران نباشید.در این زمان بهتر است مادر هر شب مقداری از شیر خود را بدوشد و میزان آن را برای تغذیه ی شبانگاهی نوزاد کم کند و برای آرام کردن کودک از روش های دیگری کمک بگیرد. در صورتی که کودک شما با شیر خشک تغذیه میشود بهتر است میزان شیر رو کاهش داده و آب رو بیشتر کنید و هرشب شیر رقیق تری به او بدهید تا نهایت به آب برسد. نوزاد به راحتی وابستگی به آب را کنار میگذارد.
 شاد و موفق باشید