شب ادراری های کودک 4 ساله

سلام ،

دختر من متولد ٤/٩/٩٢ است و من آذر پارسال اقدام كردم برای پوشک گرفتن .

خيلی اذيتم كرد و اصلاً همكاری نميكرد ، شرايطم هم اون موقع طوری بود كه اثاث كشی داشتم و چند ماهي رو درگير بوديم .

از همون موقع به زور بايد ميبردمش دستشويی و كلک و جايزه و هر راهی رو كه بگين امتحان كردم و فايده نداشت .

حالا كه يه مقدار همكاری ميكنه بعد از اين همه مدت بازم چند قطره ای شورتشو خيس ميكنه بعد ميره ، اكثر شب ها هم جاشو خيس ميكنه و من واقعاً دارم اذيت ميشم . چون الان باردارم و چيزی تا زايمانم هم نمونده . حتی برای مدفوعشم هم لباسشو كثيف ميكنه و بعد ميره خيلی خستم كرده چون هر جا كه برم آرامش ندارم . و الانم بيشتر از همه شب ادراری هاش فكرمو مشغول كرده چون سزارينی هستم و تا يه مدت نميتونم خوب رسيدگی كنم . لطفاً راهنماييم كنين چيكار ميتونم بكنم؟ اين بارداری منم عصبی كرده و وقتی با يه همچين صحنه هايی مواجه ميشم عكس العمل نشون ميدم و نميتونم خودمو كنترل كنم .

پاسخ مشاور

کاردرمانگر

مادر عزیز سلام.
آموزش دستشویی مستقل به کودکان یک پروژه طولانی مدت و سخته. هم ادرار، هم مدفوع. شاید ابتدای آموزش جایی ایراد داشته است که تا این سن ادامه دارد. البته مدفوع مستقل کودکان از 3 سالگی به بعد انتظار می رود که تثبیت شود. دو موضوع به چشم میخورد:
1- خیس کردن خود در روز
2- خیس کردن خود در شب
اینکه کودکی در طول روز دستشویی خود را اعلام نکند یا خودش برای دستشویی رفتن اقدام نکند، دلایل مختلفی دارد؛ ترس از دیدن مدفوع، درد داشتن، اشکال در آموزش و ...
اما شب ادراری مسئله ای است که باید پیگیری شود. باید مشخص شود که مشکل چیست؟ مشکلات فیزیولوژیکی و اختلال کنترل مثانه؟ مشکلات روانی و اضطراب؟ یا ...
مادر عزیزم اگر برای تا الان از خشونت و پرخاشگری یا تنبیه و ... استفاده کرده اید، حتما از این به بعد خود را کنترل کنید.
البته که برای تشخیص اصلی نیاز به بررسی حضوری است، اما طبق گفته خودتون و برداشت بنده، شما واکنش های خوبی نسبت به این مشکل نداشته اید. به نظر میرسه که کودک شما دچار اضطراب شده. حتما تا قبل از تولد فرزند دوم، برای تشخیص این موضوع اقدام کنید. موفق باشید