پرخاشگری کودک 2ساله

سلام دخترم دوسالشه این چندماه اخیر فوق العاده لج بازو جیغ جیغو شده یعنی اگه چیزی برخلاف میلیش باشه اونقدر جیغ میزنه و گریه میکنه که بالا میاره منم به ناچار به خواستش تن میدم نمیدونم چطور باید باهاش رفتار کنم خودمم عصبی هستم گاهی به جیغ زدناش توجه نمیکنم اما فایده نداره گاهی بهش پرخاش میکنم بازم بدتر میشه گاهی با ملایمت باهاش حرف میزنم که اگه جیغ بزنی هاپو میاد میبرتت اما بازم بی فایدست واقعأ دیگه اعصابی برامون نمونده شوهرمم کلافه شده ضمن این که خودش لوس بارش آورده لطفأ راهنماییم کنید چطوری رفتار کنم که دیگه جیغ نزنه با تشکر

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

دوست عزیز همه رفتارها اعم از رفتار مثبت و منفی در اثر گرفتن پاداش تقویت میشوند و ثبات پیدا میکنند بنابراین رفتار جیغ زدن کودک شما در گذر زمان با توجه شما تقویت شده و در واقع کودک میداند با جیغ زدن به خواسته هایش میرسد، شما نباید تحت هیچ شرایطی بعد از جیغ زدنهایش به خواسته اش تن دهید.در عوض لحظاتی که ارومه و جیغ نمیزنه حتما بهش پاداش بدید مثلا بیا اینم یه خوراکی خوشمزه واسه دختر گلم که جیغ نمیزنه و بعد دست بزنید تشویقش کنید خوراکی رو بهش بدید و به دفعات زیادی این حرکت رو در طول روز انجام دهید و در مواقعی که جیغ میزنه حتی نگاهش نکنید و هیچ عکس العملی نشون ندید.