وضعیت بریچ چیست؟

سونوگرافی جنین را در وضعیت بریچ نشان داده و دکترم می گوید جنین بسیار پائین و به پا قرار گرفته است. این وضعیت چرا ایجاد می شود و چه مسائلی را به دنبال خواهد داشت؟
پاسخ مشاور

در وضعیت بریچ که در حدود 3 درصد مواردبارداریها را تشکیل می دهد، سر بر عکس حالت طبیعی در بالای رحم واقع می شود و تنهو یا پاها در پایین؛ و در موقع وضع حمل ابتدا تنه و یا پاها، و سپس سر خارج میشود.

وضعیت ته، بیشتر در مادرانی دیده می شود کهلگنشان تنگ است و یا جنین آنها زیاد بزرگ شده است. مادرانی که زایمانهای متعددداشته و جدار شکم و رحمشان به همین علت متسع و شل شده است نیز ممکن است نوزادشانرا با وضعیت پا به دنیا بیاورند، ولی اگر زایمانهای قبلی طبیعی بوده است این بارهم ممکن است به راحتی وضع حمل کنند.

 گاهیاز اوقات که مادر دوقلو باردار است، یک و یا هر دو جنین به علت کوچکی جثه و یازیادی آب داخل رحم به این وضعیت قرار می گیرند.

پیش بینی وضع حمل مادرانی که برای بار اولحامله شده اند و جنین آنان به وضعیت غیر طبیعی قرار گرفته است تا حدی مشکل است ولیآسانی و سختی زایمان ارتباط مستقیم با اندازه لگن مادر و وزن نوزاد دارد. در صورتیکه لگن مادر به اندازه طبیعی و نوزاد داخل شکم از حد معمول بزرگتر نشده باشدزایمان راحت و بدون خطر خواهد بود، در غیراین صورت زایمان مشکل و طولانی می شود ویا منجر به عمل سزارین می گردد.

کیفیت زایمان نوزادی که به وضعیت ته قرارگرفته است بر حسب این که با ته و یا با دو پا خارج شود تفاوت می کند، در هر حالبرای جلوگیری از هرگونه خطر، زایمان بایستی با بیهوشی کامل و توسط پزشک متخصص زنانو زایمان انجام گیرد.