سونوگرافی چیست؟

سونوگرافی چه کاری انجام می دهد و انواع مختلف آن کدامند؟
پاسخ مشاور

سونوگرافی یک تست تشخیصی است که با استفاده ازامواج با فرکانس بالا می تواند تصویر فضای داخل رحم و لگن را نشان دهد. با استفادهاز این ابزار پزشک می تواند جنین و جفت را ارزیابی نماید. هر چند واژه اولتراسوندبا سونوگرافی متفاوت است، اما معمولا این دو معادل هم در نظر گرفته می شوند.

سونوگرافی انواع مختلفی دارد که مهمترین انهابه شرح زیر است:

-سونوگرافی واژینال: در این روش پروبسونوگرافی داخل واژن قرار داده می شود. از این روش به خصوص در مراحل ابتدائیبارداری استفاده می شود.

- سونوگرافی استاندارد: این روش همان روشمرسوم سونوگرافی است که پروب سونو گرافی بر روی شکم مادر قرار داده می شود تا ازوضعیت جنین در داخل رحم تصاویر دو بعدی تهیه شود.

- سونوگرافی داپلر: با این تکنیک تغییرات خیلیجزئی فرکانس هم نمایان می شود.به عنوان مثال جریان خون در رگها که فرکانس آن دائمادر حال تغییر است با این روش به خوبی بررسی می شود.

- اکوکاردیوگرافی جنین: در این روش از امواجاولترا سوند جهت ارزیابی شکل و عملکرد قلب جنین استفاده می شود. معمولا در مواردمشکوک به بیماریهای مادرزادی قلب از این روش بررسی استفاده می شود.