علائم زنده بودن جنین در داخل رحم چیست؟

من در هفته 21 باداری هستم.. تا دو هفته پیش تکان خوردن و حرکت جنین را حس می کردم... ولی الان دو روز است که کمتر تکان می خورد.. نگرانم و چگونه می توانم از سلامت جنینم مطلع شوم؟
پاسخ مشاور

روشهای مختلفی برای اطمینان از زنده بودن وسلامت جنین وجود دارد که بر حسب مورد توسط ماما یا متخصص زنان و زایمان بکار گرفتهمی شود.

عمده این روشها عبارتند از :

شمارش و بررسی حرکات آزاد جنین.

- شنیدنصدای ضربان قلب جنین توسط گوشی های مخصوص

- بررسی جنین توسط سونوگرافی

- نمو تدریجی رحم و بزرگ شدن شکم متناسب با ماههای بارداری

حرکات جنین ممکن است چند روزی به طور موقتخفیف شده و یا اصلا احساس نشود. در صورتی که حرکت جنین را مدت یک هفته احساسنکردید باید برای پیدا کردن علت به پزشک خود مراجعه کنید. فراموش نکنید که درماههای آخر بارداری، حرکات جنین کمتر می شود و در نتیجه شما ممکن است این حرکات راخفیفتر احساس کنید. احتمالا علت آن پایین آمدن سر در حفر? لگن و کم شدن جا برایحرکات زیاد و آزادانه جنین است. امروزه ثابت شده است که جنین در داخل شکم مانندانسان معمولی به خواب می رود و در این مواقع مسلما کمتر حرکت می کند و یا ممکن استاصلا حرکتی نکند. اگر در این مورد نگران هستید می توانید با ماما یا پزشک خودمشورت کنید تا در صورت لزوم اقدام تشخیصی مناسب را برای شما انجام دهند.