با سلام من یه خانوم 33 ساله هستم و همسرم 39 سالشه و یه دختر 3 ساله داریم ..و12 ساله که ازدواج کردیم .همسرم اوایل ازدواج در یه جای دولتی کار میکرد ولی بعد از حدود دوسال به دلایلی از آنجا استعفا داد بعد تا مدتها کار نمیکرد و دنبال کاری در حدکار قبلی بود تا اینکه با پس اندازم ماشینی خریدم تا مدتی با ماشین کار کند تا کار پیدا کند مدتی روی ماشین کار کرد ولی گفت از این کار خسته شدم مدتی مغازه پدرش کار میکرد که من متوجه تغییر رفتارش شدم و با کلی جستجو متوجه شدم که اعتیاد پیدا کرده با کمک خانواده اش و بدون اینکه خانواده خودم متوجه شوند موفق شدیم ترکش بدهیم بعد هم کنار برادرش به کار مشغول شد تا به دنیا امدن دخترمان که من خیلی بهش فشار آوردم که حقوق 700-800 کفاف زندگی سه نفره را نمیدهد و گفت علاقه ای به این کار هم ندارم و به کلاس های فنی رفت تا کار جدید یاد بگیرد یک سال تمام هم خرج زندگی را من و خانواده اش تقبل کردیم ولی الان که کلاسهاش تمام شده هم در خانه مانده و میگه پول کارگاه ندارم در تمام این 12 سال اکثر هزینه های زندگی را من تقبل کردم و همه بهم میگن تو اونو تنبل بارآوردی .. منم بهش یه فرجه دادم که تا اخر امسال اگه تونست خرج زندگی رو دربیاره باهاش میمونم وگرنه جدا میشیم .. ولی احساس میکنم هیچ تغییری درش به وجود نیومده .. با اینکه فوق العاده عاشق هم بودیم ولی دیگه هیچ احساسی بهش ندارم .. هر چی هم همه مسخره میکنن که زندگیتون عوض شده اون مونده خونه بچه داری میکنه ولی تو میری کار میکنی بهش برنمیخوره آیا راهکاری دارین که بتونم تشویقش کنم

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
متاسفانه وقتی همسری از سرکار رفتن وشغل پیدا کردن سرباز میزند همسران آنها نقش آنان را بازی می کنند درواقع نقش شما عوض شده با همسرتون
من پیشنهاد میکنم ابتدا خرج خونه رو قطع کنید
به همسرتان مسئولیت بدهید مثلا بچه مون رو ببر بیرون فلان کارو انجام بده من وقت دکتر دارم...لیست خرید بدید بهش اینارو لازم داریم...برای بچه مون این چیزو بخر بیا
مهارت تصمیم گیری رو بهشون آموزش بدید

فرآیند تصمیم گیری

- اول مشخص کنند با چه مشکلی مواجه هستند برای تصمیم گیری
-اهادافی که می خواهند برسند رو شمخص کنند
- تعیین کنید چه زمانی وبرچه اساسی رضایت شما از محقق شدن اهدافتان تامین خواهد شد
- ببینید به چه منابعی نیاز دارید برای رسیدن به اهدافتون
- گزینه های موجود برای رسیدن به هدفتون رو لیست کنید
- باتوجه به پیامدهای مثبت ومنفی بهترین گزینه  برای عمل انتخاب کنید
- برای عملی کردن بهترین گزینه طرح ریزی کنید وسازماندهی کنید
- ببینید با توجه به موانع لازم تجدید نظر می خواهید بکنید در انتخابتان یاخیر
- طرح خود را اجرا کنید
- ببینید نیاز شما برطرف شده، به هدفتان رسیدید ورضایت پیدا کردید ویا احتیاج به تصمیم گیری مجدد دارید

همسرتون رو تشویق کنید به پیدا کردن وموندن در شغل حتی اگر حقوق کمی داشته باشد برای شروع خوبه ونکات مثبتشون رو یاد آوری کنید

موفق باشید