ضمن عرض سلام و خسته نباشید خواهرزاده هفت ساله ای دارم. ایشان با درجه ای از تاخیر تکاملی مواجه بود به طوری که در سن 3.5 سالگی تکلم را شروع کرد. در شش سالگی تکلم او از لحاظ تنوع کلمات و.. خوب بود ولی تلفظ کلمات گاهی واضح نبود (برای فرد غریبه حدود 80 درصد ا زحرفها قابل فهم بود). پزشکان برای او تشخیص درجات خفیفی از اوتیسم و همین طور اختلال ADHD را دادند. پزشک دیگری هم تشخیص بیش فعالی و عدم تمرکز داده. البته اخیرا به کمک دارو و قرص ریتالین و همین طور دوره نوروفیدبک بهبود نسبی صورت گرفته است. با مشاوره کارشناس ایشان دوره پیش دبستانی را دو باره تکرار کرد و امسال با یک سال تاخیر اماده ورود به مدرسه میشود. او هنوز از لحاظ درک رفتاری و حرکتی کاملا نرمال نیست به طوری که رفتار و حرکات و نحوه صحبت کردن ایشان و ارتباط با محیط او در سن 7 سالگی قابل مقایسه با کودکان 5.5 ساله هست. مدارس عادی آمادگی پذیرش او را دارند. هر چند گزینه جانبی دیگری نیز وجود دارد که مدارس مخصوص کودکان بیش فعال هست. (یک شعبه از چنین مدرسه ای در شیراز دایر شده و روش کار به این صورت هست که هر کلاس 4-5 دانش اموز دارد و تمرکز ویژه ای بر روی دانش اموزان هست. به گفته کارکنان مدرسه، اموزش در اینجا از طریق بازی درمانی انجام میشود). سوالی که بسیار ذهن ما را درگیر کرده این هست که آیا برای ایشان بهتر است به مدرسه عادی برود و در جمع دانش اموزان عادی باشد یا به مدارس خاص؟ بی نهایت از توجه شما سپاسگزاریم
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دو ست عزیز خواهر زاده شما در مدارس عادی احتمال دارد بسیار اسیب ببیند (بخاطر تعداد زیاد دانش اموز معلم نمیتواند وقت و توجه مناسب را برای کودک بگذارد ) علاوه بر مشکل بیش فعالی ایشان از نظر درکی هم در گروه همسالان نمیتواند قرار بگیرد البته بنده باید ایشان را ارزیابی میکردم تا نظر قطعی خود را بگویم لکن با توجه به توضیحاتی که دادید بنظر میرسه مدرسه هایی که اموزش خاص دارند بهتر میتوانند در ارائه خدمات به ایشان موثر باشند تجربه نشان داده بسیاری از این کودکان که به مدارس عادی رفتند بعد چندسال با مشکلات بیشتر مواجه شدند نکته مهم بیش فعالی ایشان نیست بلکه سطح درکی وآموزشی ایشان هست که ممکن است بعد از مدتی متوجه تفاوت های خود شود ودر بین همکلاس ودوستان سرخورده شود ومورد پذیرش در گروه قرار نگیرد مدارس خاص میتوانند بسیار موثر باشند . برای اطمینان میتوانید با یک متخصص که بتواند ایشان را از نزدیک ارزیابی کند مشورت کنید موفق باشید