سلام

من 19 سالمه و اخیرا متوجه یه موضوعی شدم که خیلی ناراحتم میکنه...احساس میکنم نمیتونم خوب صحبت کنم و نقد کنم موقع بحث که میرسه بغض میکنم و گریه ام میگیره احساس ضعف میکنم حس میکنم غرورم میشکنه و حس رفتار بچگونه بهم دست میده...من شخصیت درونگرایی دارم کلا با نوشتن راحت ترم تا حرف زدن ولی احساس میکنم ممکنه در آینده برام مشکل ساز بشه...

راه حل میخواستم چیکار کنم بتونم بدون بغض کردن راحت حرفمو بزنم

اطلاعات تکمیلی

سن 19 جنسیت زن شغل دانشجو وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی

وقت بخیر دوست عزیز
ابتدا لازم است تا به این دقت داشته باشید که چه حرفایی می خواهید بزنید ممکن است بغض کنید؟
خیلی اوقات احساس های زودرنجی و حساسیت به دوران کودکی ما بر میگردد آنجای که عزت نفس و اعتماد به نفس ما توسط خانواده در حال شکل گیری است اما این به این معنی نخواهد بود که شما نمی توانید روی عزت نفس و اعتماد به نفس تان کار کنید
اول تفاوت این دو را بدانید عزت نفس به ان معنی است که چقدر خودتان را دوست دارید و برای خودتان فرد مهمی هستید  به پوست و مو و بدن ... توجه می کنید وزش میکنید وبه غذایی که میخورید اهمیت می دهید؟ روابط سالم اطراف خود دارید؟
اعتماد به نفس به آن دسته از توانایی های شما و باور به این توانایی ها حائز اهمیت است
درون گرایی یک تایپ شخصیتی است که چیز بد نیست مثل خیلی چیزهای دیگر که نقاط مثبت و منفی دارد که این افراد هم توانمندی هایی دارند اما در فعالیت های درونی عملکرد بیشتری دارد
*سعی کنید که حرفی را که در جایی مخواهید بزنید قبلش مقابل آینده برای خود مطرح کنید
*سعی کنید افکار خودتان را بنویسید تا ببینید که ه چیزهای دقیقا اهمیت می دهید و آیا آن چیزها انقدر مهم هستند؟
*سعی کنید مطالعه کنید و با صدای بلند بخوانید
به این بیندیشید که به چیزی فکر میکنید که مانع از صحبت کردن شما میشود؟ اینکه مورد قضاوت قرار بگیرید؟اینکه تپق بزنید؟اینکه دیگران به شما بخندند؟
و حال اینها را در واقعیت به خود نشان دهید در آخرین باری که صحبت کردید آیا این اتفاق ها افتاد؟ و یا اگر این مسائل پیش آید غیر از این ست که برای هر شخصی ممکن است پیش آید؟