با سلام دختر من 6 ساله هست و مناسفانه دچار نوعی وسواس شده که البته رفتار های من در شکل گیری آن تاثیر داشته مدام از اینکه مریض بشه ترس داره حتی وقتی حمام می برمش و یکم گوشش میگیره وحشت می کنه و گریه می کنه که مامان نکنه گوشم دیگه نشنوه یا مثلا" می پرسه مامان می ترسم چشمام ضعیف بشه یا مثلا" اگه جاییش درد کنه خیلی می ترسه که نکنه مریضی بدی داشته باشه البته باید اضافه کنم که من بسیار حساسیت داشتم روش و حتی برای یه سرماخوردگی سادش کلی استرس و اضطراب داشتم که متاسفانه این رفتارم تاثیر مستقیم رو دخترم گذاشته و واقعا" درمانده شده ام لطفا" در این مورد منو راهنمایی بفرمایید. متشکرم
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام مادر عزیز همان طور که خودتون هم اشاره کردید این رفتار نشات گرفته از رفتار شما بوده . و محیط در یادگیری وشکل گیری این رفتار تاثیر داشته پس میتوانید از طریق همین محیط ومشاهده رفتار شما یک رفتار جدید را جایگزین کنید به عبارتی ابتدا باید شما رفتارتان تغییر کند تا دخترتون هم رفتارش تغییر کنه هرچه حساسیت شما به این موضوع کمتر بشه کودکتون هم با وسواس کمتری با مسائل روبه رو میشه وقتی از مریض شدن میترسه وسوال میپرسه با حالت چهره خندان وبدون هیچ استرسی بگید خب مریض بشی اتفاقی نمیفته میریم دکتر وبا دارو خوب میشه بسیار بر لحن گفتار شما تاکید دارم که با ارامش بگید تا مطمئن بشه مشکلی پیش نمیاد بگید دکترها برای این هستند که وقتی ما مشکلی داشته باشیم بریم پیششون مثلا اگر چشممون ضعیف بشه دکترچشم پزشک به ما عینک میده اگر میخوایم ضعیف نشه باید این کارها رو بکنیم بهش بگید همه آدمها گاهی مریض میشن وبعد مدتی خوب میشن مادر عزیز این رفتار با تغیر خودتون تغییر میکنه. احتمالا شما این استرس رو در هنگام بارداری وشیر دهی هم به کودکتون منتقل کردید سعی کنید دیدگاهتون رو تغییر بدید و به خودتون هم این اطمینان رو بدید که اگر کودکم مشکلی براش پیش اومد حتما درمانی براش وجود داره پس دلیلی برای این نگرانی واسترس نیست موفق باشید. ایام به کام