با سلام و خسته نباشید . پسر من فوق العاده بد غذا و گاهی بی اشتهاست که فکر میکنم بی اشتهایی نامنظم داشته باشه . وزنش موقع تولد 4 کیلو و قد 52 بود . تا 6 ماهگی روند رشد صعودی داشت . بعد از شروع غذای کمکی کم کم بی میلی به غذای کمکی شروع شد و افزایش وزنش روز به روز کمتر شد . و نمودارش گاهی کاهش رشد و گاهی هم بدون تغییر بود . الان تو سن 3سال و نیم 14 کیلو هست . البته مشکل اصلی من وزن گیریش نیست چون بچه سالمیه و انتظار چاق بودن ندارم . ولی از گروه های غذایی کمی استفاده میکنه و منوی محدودی داره . اکثر غذاها رو دوست نداره و حتی تست هم نکرده . کل غذاش رو پلوی سفید _سیب زمینی - کوکو و چند مدل پلوی مخلوط مثل عدس پلو و استامبلی وماکارونی تشکیل میده . تازه این در صورتیه که اشتها برای خوردن غذا داشته باشه . گاهی همین غذاها رو هم از خوردنش امتناع میکنه و کل روز مثلا یه تکه نون خالی خورده . من سعی میکنم تنقلات رو هم حذف کنم ولی تو این مواقع حتی گرسنگی طولانی هم باعث نمیشه رغبتی به خوردن نشون بده . آزمایش کامل هم داده موردی نداشته . از مکمل فروگلوبین و زینک دارم استفاده میکنم واقعا مستاصل شدم و غذا نخوردن پسرم معضل بزرگی برای من شده . البته زور نمیکنم ولی گاهی ایجاد محرومیت میکنم . مثل محرومیت از دیدن کارتون یا حذف وعده بستنی . اکثرا با تشویق و دست زدن و شعر کلی زمان میذاریم تا شاید چند لقمه بخوره . لطفا راهنمایی بفرمایید .
پاسخ مشاور

متخصص تغذیه

با سلام برای اینکه غذاهای جدید را وارد برنامه غذایی کودکتان بنمایید بهتر است از مواد غذایی ساده کمک بگیرید تا غذاهای حاوی مواد متعدد که کم کم فرزندتان عادت نماید. روشهای تشویقی به مراتب بهتر از روشهای تنبیهی موثر هستند. بستنی و مغزها برای کودکان بسیار مفید است و تغییر محیط هم به تغییر ذایقه کمک می کند مثلا گاهی در پارک به کودکتان غذا بدهید و قوام غذاهایی که دوست دارد نیز مهم است با احترام دکتر پیام فرح بخش