سلام . وقت بخیر. ببخشید چطور میشه مطمئن شد در طی دوران بارداری دیابتی نمی شیم. چون سابقه دیابت در خانواده ما موروثیه و اینکه من میترسم در دوران بارداری دیابتی بشم و فرزند با وزن بالا به دنیا بیارم. چون شنیدم دیابت بارداری باعث میشه نوزاد با وزن بالا به دنیا بیاد. درسته خانم دکتر؟
پاسخ مشاور

مشاور دیابت بارداری و کودکان

با سلام، ضمن تشکر از طرح این پرسش، در پاسخ باید گفت، همانطور که شما هم اشاره کردید دیابت نوع 2 زمینه ارثی دارد و خوشبختانه با اصلاح سبک زندگی (کنترل وزن، تغذیه سالم، فعالیت بدنی) قابل پیشگیری است. بعضی مواقع ممکن است فرد مبتلا به دیابت نوع 2 شده باشد اما از دیابت خود هنوز مطلع نیست، پس نیاز به غربالگری صحیح برای تشخیص به موقع دیابت مخصوصا در افرادیکه مستعد به آن می باشد الزامی است. اگر شما قصد بارداری دارید، بهتر است در اولین ویزیت از پزشک خود در خواست آزمایش قند خون بدهید که اگر مبتلا به دیابت هستید قبل از بارداری متوجه شوید. در دوران بارداری نیز لازم است در هفته 24-28 بارداری آزمایش تست قند به منظور تشخیص به موقع دیابت بارداری داده شود. در مجموع می توان گفت دیابت (دیابت نوع 1، 2 و یا دیابت بارداری) قابل کنترل هستند و با آموزش در کنار درمان تجویز شده توسط پزشک معالج بخوبی آن را کنترل کنید. در موردنگرانی شما برای وزن بالای نوزاد می توان گفت،در صورتیکه مادر مبتلا به دیابت بارداری باشد و نتواند به خوبی قند خون خود را کنترل کند این امر سبب افزایش وزن نوزاد و یا مشکلات دیگر برای مادر و جنین می شود، البته جای نگرانی نیست با کنترل صحیح قند خون در دوران بارداری می توان بارداری بدون خطری را طی کرد. همچنین توصیه می کنیم برای دریافت آموزش و اطلاعات کامل در مورد پرسش مطرح شده، در دوره های "دیابت بارداری ویژه مادران مبتلا به دیابت باردای " و یا "دوره پیشگیری از دیابت " (دوره پیشنهادی) انجمن اطلاع رسانی دیابت گابریک شرکت نمایید. برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان و آگاهی از تاریخ و زمان کلاس ها انجمن اطلاع رسانی دیابت گابریک از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 17 و پنجشنبه از 9 الی 13 با شماره 82433-021 داخلی 1 تماس بگیرید. در ضمن شما می توانید با عضویت در کانال تلگرام انجمن به آدرس https://telegram.me/gabric (@gabric) به صورت روزانه اطلاعات مربوط به اصول سبک زندگی سالم برای پیشگیری از دیابت و کنترل قند خون را دریافت نمایید. شما همچنین می توانید با مراجعه به وب سایت انجمن به آدرس www.gabric.ir از آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به کنترل دیابت و نیز فعالیت های انجمن، مطلع شوید. ما در گابریک تلاش می کنیم تا هیچکس به علت نا آگاهی و نا امیدی، دچار عوارض تلخ دیابت نشود.