میخوام تو دوران شیردهی چاق شم

باسلام خسته نباشین تو دوران بارداری سه کیلو وزن گرفتم الانم بچم یه ماهس میخوام چاق بشم خیلی لاغرم چی پیشنهاد میدین ضمن اینکه بچه رو هم شیر میدم چه مکمل یا قرصی بخورم که وزنم بره بالا ممنون میشم

اطلاعات تکمیلی

سن 28 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

متخصص تغذیه و رژیم درمانی

با سلام
برای افزایش وزن حتما نیاز به رژیم غذایی تنظیم شده برای دوران شیردهی و بارداری دارید.
جهت دریافت برنامه رژیم به پیج اینستاگرام اینجانب مراجعه فرمایید
dr_radfar_diet@

نياز مادر شيرده به كالرى حدود 500كيلوكالرى بيش از دوران قبل از باردارى است. براى تأمين اين مقدار كالرى علاوه
بر مواد غذايى مقوى )شــامل انواع چربىها و پروتئين كه لازم اســت در اين دوران مصرف شود( از چربىهاى ذخيرهشده
در بدن مادر در دوران باردارى نيز اســتفاده مىشــود. ذخاير چربى مادر كه در طى باردارى ذخيرهشده است، 100تا 150
كيلوكالرى از انرژى مورد نياز براى توليد شــير را فراهم مىكند. دريافت كالرى ناكافى ســبب كاهش توليد شير مىشود.
• هر چند توليد شــير مادر بســتگى به مقدار مايعات مصرفى مادر ندارد و مصرف مايعات سبب افزايش توليد شير نمىشود
ولى براى پيشــگيرى از كمآبى بدن، مادران شــيرده بايد به مقدار كافى مايعات بنوشند. حدود 8-10ليوان در روز شامل
شير، دوغ كم نمك و بدون گاز، چاى و آب ميوه طبيعى بنوشند و حتى مواد غذايى آب دار مانند انواع آش سوپ و انواع
خورشها را ميل كنند
• مصرف نوشابههاى كافئين دار اعم از چاى غليظ، قهوه، كوكاكولا و... بايد كاهش يابد زيرا مصرف اين مواد ممكن است
سبب تحريكپذيرى، بىاشتهايى و كمخوابى شيرخوار شود. همچنين از نوشيدن الكل بايد خوددارى كرد.
• غذاى مادر شــيرده بايد حاوى مقادير كافى از 5گروه غذايى اصلى باشــد تا از دريافت ويتامين و املاح معدنى به ميزان
كافى اطمينان حاصل شود. مقدار ويتامين موجود در شير مادر ً عمدتا انعكاسى از مقدار ويتامين مصرفى مادر است. ميزان
ويتامين Dشير مادر به ميزان قرار گرفتن او در معرض نور مستقيم خورشيد وابسته است.
• وجود مواد معدنى نظير كلســيم، آهن، روى، مس، فســفر و يد در تغذيه مادر شــيرده ضرورى است. با اين حال برخى از
مواد معدنى مانند كلســيم، فســفر، آهن و روى، بدون توجه به دريافت غذا، مىتواند از ذخاير بدن مادر به شير وارد شوند؛
اما وجود برخى مواد معدنى همچون يد در شير مادر ارتباط مستقيمى با تغذيه او دارد. بنابراين تغذيه مناسب مادر شيرده
جهت تأمين انواع مواد معدنى ضرورى ً مخصوصا كلسيم، آهن و يد براى سلامتى مادر و شيرخوار ضرورى است. توصيه
مىشــود مادران شــيرده همچون دوران باردارى از منابع كلسيم و ساير مواد معدنى استفاده كنند. همچنين مصرف نمك
يد دار تصفيهشده به مقدار كم و رعايت شرايط نگهدارى مناسب آن مهم است؛ يعنى با نگهدارى نمك يد دار در ظروف
در بسته و دور از نور، يد موجود در نمك را حفظ كنند. همچنين توصيه مىشود براى پايدار ماندن يد در غذاها، نمك در
انتهاى پخت به غذا اضافه شود.
• لازم است مصرف قرص فروسولفات تا 3ماه بعد از زايمان ادامه يابد