افسردگی ناشی از سوگ چه مدت طول میکشد؟

سلام

خسته نباشید امیدوارم پیاممو بخونید و منو راهنمایی کنید

نزدیک ی هفتس پدر شوهرمو از دست دادم و چون تو دوران عقدیم زیاد نمیتونم پیشش باشم ولی هروزو سعی میکنم ببینمش ی ساعت

راستش خیلی بیتابی میکنه و ناارومه من تو این ی هفته خیلی اذیت شدم شبا اصلا نمیتونم بخابم همش غصه میخورم واس شوهرم

احساس میکنم رفتارشم عوض شده باهام ی ادم شاد و مهربون تبدیل شده ب ی ادم کم حرف و گوشه گیر و عصبی

میخاستم بدونم شوهرم خوب میشه ؟چن سال باید صبر کنم تا دوباره خوشحالیشو ببینم و ی سوال دیگه من چیکار میتونم براش بکنم حرف بزنم یا ازش فاصله بگیرم ؟

اطلاعات تکمیلی

سن 28 جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام خدمت شما کاربر گرامی
تسلیت بنده را برای این‌مصیبت پذیرا باشید
فردی که به تازگی سوگوار شده است حالات و افکاری شامل بی‌قراری، احساس پوچی و ملال، خشم و نفرت ناشی از فقدان، بی‌خوابی، کاهش میل جنسی، کاهش وزن، اختلال در توجه و حافظه، از دست دادن میل به زندگی، نشخوار فکری و اشتغال ذهنی شدید نسبت به فرد متوفی، نپذیرفتن مرگ او، درد روانی شدید، بی‌حسی و کرختی، مقصر دانستن خود در مرگ او، دوری از عواملی که او را به یاد عزیز از‌دست‌رفته می‌اندازد، تمایل به مرگ برای پیوستن به عزیز از دست رفته، بی‌اعتمادی به دیگران، احساس تنهایی، سردرگمی در مورد هویت شخصی و بی‌علاقگی به آینده را تجربه می‌کند

کسانی که افراد مورد علاقه ی خود را از دست می دهند تا مدتی دچار علایم خلقی و رفتاری می شوند که اگر شدت و طول مدت زیادی نداشته باشد، ‌یک دوره ی طبیعی سوگواری محسوب می شود و بیماری به حساب نمی آید. اما اگر شدت علایم سوگ بیش از اندازه، یا طول مدت آن زیادتر از حد معمول باشد، یا این که در مواردی فرد هیچ گونه عکس العملی از خود نشان ندهد و نسبت به مرگ نزدیکان بی تفاوت باشد، احتمال وجود اختلال را باید در نظر داشت.طور کلی علایم سوگ پس از ۲ ماه نباید شدت اولیه را داشته باشندوپس از ۶ماه فرد به پذیرش و تحمل فقدان رسیده باشد
برای این که دوره ی سوگواری راحت تر طی شود لازم است که اطرافیان فرد سوگوار را تنها نگذارند. شرکت در مراسمی که به طور معمول برای متوفی اجرا می شود برای افراد عزادار لازم است. همسر بیمار به خصوص باید در کنار او باشد و وی را در مراسم همراهی کند. از تخلیه ی احساسات بیمار از جمله گریه کردن او اگر خیلی شدید نباشد، نباید جلوگیری کنند و لازم است به او اجازه دهند عواطف خودرا بروز دهد و در صورت تمایل در مورد متوفی صحبت کند. دلداری همسر و سایر نزدیکان برای او بسیار مهم است. اگر فرد در کنار کسانی باشد که با او هم درد هستند، بهتر است و شرکت در کلیه ی مراسم معمول (خاک سپاری، شب هفت، چهلم و غیره) توصیه می شود. در صورتی که علایم بی تابی از حد معمول بیش تر باشد احتمال سوگواری غیر طبیعی و بیمارگونه مطرح است و در این حالت به پزشک و مشاوره نیاز است.
همسرتان نیاز به گذشت زمان دارند تا به پذیرش برسند سعی کنید کنارش باشید و گلایه ای از بی توجهی او نسبت به خودتان نداشته باشید و اجازه دهید پیش شما راحت باشد گربه کند درد و دل کند و ..‌.