کار درمانی برای کودک 11 ساله

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 118 بازدید 1 تبادل تجربه

شلام خسته نباشید ببخشید من برادر زادم از بچه گی فعالیت نداشت که معلوم شد سی‌پی هست عصلات پاهاش سفته درگیری دستاش کمتر از پاهاشه از ده ماهگی کار درمانی کردن ولی تو خونه باهاش کار نمیشد از ۳ سالگی تو خونه هم کار کردیم و ی بار هم سه ستال پیش تاندونهای پاش  کوتاه شده بود جراحی شده و الان هنوز خوبه کوتاه نشده  ولی الان که مدرسه میره کار درمانی نمیتوته بره و فقط تو خونه باهاش حدود ی ساعت  یا کمی بیشتر راه میبریم و الان که ۱۱ سالشه هنوز بدون کمک نمیتونه راه بره ولی یک دستشو بگیریم راه میاد حالا سوالم‌اینه که ما برای  تعادلش چه ورزشهای باید بکنیم که ایستش بهتر بشه و دیگه اینکه ما راه میبریمش این براش خوبه یا نه ممنون میشم راهنمایی کنید

اطلاعات تکمیلی

سن ۴۷ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر جسمی کودکان

با درود و سلام، در ابتدا باید عرض کنم که بطور معمول اینگونه پرسشها را فقط به خانواده ی درجه اول کودک پاسخ میدهند زیرا ممکن است افراد درجه دوم خانواده برخی از اطلاعات مهم را نداشته باشند و بر پاسخ متخصص تاثیر بگذارد و این امر منجر به بروز تنشهایی در خانواده گردد و بحث کم کاری یکی از والدین یا اهمال و ... به خانواده مطرح گردد که اصلا صحیح نیست.

ولی با توجه به اینکه این نوجوان عزیز به کاردرمانی مراجعه نموده است و هم اکنون نیز به مدرسه می رود (یعنی توانایی های ذهنی و شناختی وی مطلوب و هنجار است: طبق گزارش بالا) و همچنین کوتاهی عضلات ساق پای ایشان برگشت نکرده است بنابراین میتوان ایشان را در سطح دو طبقه بندی تخصصی بین المللی کودکان فلج مغزی (سی پی) تلقی نمود و درجه خفیف تا متوسط را برای ایشان در نظر گرفت. در اینگونه از افراد با فلج مغزی باید بسیار بر ارزیابی های منظم ماهانه یا سه ماه یکبار تاکید نمود و همچنین بر استفاده ی صحیح از وسایل کمکی نظیر "شلوارک گام" و استفاده از کفی های طبی داخل جورابی حمایت کننده ی قوس طولی داخلی کف پا تاکید نمود تا دچار چرخش مچ پا و ابتلا به صافی کف پای ثانویه نشوند، اینها اموری هستند که زانو ها را به هم نزدیک میکند و لبه ی داخلی کف پا را به زمین نزدیک می کند و موجب می شود که سطح تعادل کودک پسرفت داشته باشد و بموازات افزایش وزن و قد و توده بدنی (BMI) سطح فعالیت و تعادل کودک دچار افت بشود که قرار گرفتن طولانی مدت در وضعیت های نشسته  برای انجام تکالیف مدرسه ای به این روند پاتولوژیک دامن میزند.

قطعا برای این نوجوان عزیز استفاده از رویکردهای نوین نظیر "یادگیری حرکتی Motor learning" بسیار موثر و مفید خواهد بود و استفاده از روشهای قدیمی کشش و حرکات غیر فعال و پسیو برای ایشان فایده ای نخواهد داشت و استفاده از ظرفیت های شناختی ایشان و آموزش کنترل تنفسی و همراه نمودن ریتم تنفس با ریتم حرکتی بدنی، حرکات مجزا ی عضلات و مفاصل در وضضعیتهای ایمن و افزایش اعتماد بنفس و تعمیم این حرکات به امور روزمره زندگی جهت افزایش روحیه و هدفمندسازی حرکات جهت کسب استقلال لازم و ضروری بنظر میرسد ولی همیشه بخاطر داشته باشیم که استفاده از "تجهیزات وضعیت دهنده" یا "Positioner   (که چند مورد از آنها را بطور نمونه در بالا نام بردم) از  اهم واجبات و در صدر همه ی کارهای ایشان قرار دارد. لطفا دقت داشته باشید که این کارها را پیش از دوران رشد سن بلوغ و جهش های ابعاد بدنی مربوط به آن دوره پیگیری کنید.

با سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان-ابراهیم پیشیاره- دفتر کاردرمانی رشد

تجربه شما

الان که مدرسه تعطیله😅