طرز تهیه پنیر خونگی شیر سه کیلو ماست ( به ازای هر کیلو چهار قاشق غذاخوری ماست ترش) نمک سه کیلو شیر رو بریزید تو قابلمه بزارید بجوشه بعد که به جوش اومد شعله رو کم کنید و ماست رو اضافه کنید و پنج الی هفت دقیقه هم بزنید شیر بریده میشه و دلمه میبنده بعد از هفت دقیقه شعله رو خاموش کنید یه ابکش بردارید توش یه پارچه نازک بندازید( پارچه ای که اب رو از خودش عبور بده و پارچه ای که رنگ نده ) زیر ابکش یه لگن بزارید محتویات قابلمه رو خالی کنید تو ابکش بعد ابکش رو از رو لگن بردارید یکم از اب تو لگن رو بردارید اندازه دو لیوان بقیه رو بریزید دور ابکش رو روی لگن بزارید پارچه رو گره بزنید طوری که دلمه ها منسجم بشن بعد بزارید تو ابکش و یه جسم سنگین بزارید روش واسه اینکه ابش کامل گرفته بشه به مدت چهار ساعت تو همین حالت بمونه بعد از تو پارچه دربیارید و برش بزنید اون دو لیوان اب پنیر رو که برداشته بودید رو توش یکم نمک بزنید یکم یعنی شور نشه و بیمزه هم نباشه بعد پنیر های بریده شده رو داخلش بزارید درش رو ببندید و منتقلش کنید به یخچال پنیر خوشمزمون امادست نوش جونتون