2777
2789
عنوان

چند نکته در مورد دیکته ی بچه ها صبور باشید تا بگذارم

| مشاهده متن کامل بحث + 3988 بازدید | 80 پست

https://uupload.ir/files/uoq_img_20210124_123933_708.jpg

#نکته

#املا

💥 اگر فرزند شما در #دیکته اشتباهاتی مانند تصویر فوق دارد، نشانه ضعف #حساسیت شنیداری است

💥 تمرینات پیشنهادی👇

🎈 با صدای #آهسته با کودک صحبت کنید.

🎈تلویزیون را با صدای #آرام گوش دهند

🎈با چشمان #بسته بتواند صدای دوستان و اعضای خانواده را #تشخیص دهد

🎈گوش دادن با دقت به صداهای محیطی و #اطراف و تشخیص آن ها مثلا تشخیص صدای پرنده ها ،ماشین،بادو...

🎈با اشیا مختلف #صدا تولید کنید و بخواهید با چشم #بسته تشخیص دهد مثلا صدای کلید،زدن قاشق،دست زدن و...

👈 من مادر یک کودک اتیسم هستم توجه کنید از این بعد در تاپیک های متفرقه ام به سوالات در مورد اختلال اتیسم هست پاسخ نمیدهم لطفا در تاپیک هایی که موضوع شون و عنوان شون اتیسم هست سوال خودتان بپرسید ممنونم که رعایت میکنید منم یک انسانم گاهی دوست دارم از دنیای اتیسم دور باشم و تاپیک های غیر اتیسم بزنم 😊

https://uupload.ir/files/snp3_img_20210124_124058_553.jpg

#ایده

#پیشنهاد

#هماهنگی چشم ودست

#حافظه شنیداری

#توالی شنیداری

♦️تقویت #دیکته و #یادگیری

💥 روی مقوا یا کارتن یا تخته ای، تعدادی عدد که روی #مقوا نوشته شده و به شکل استوانه درآمده اند،بچسبانید.

حالا یک #بند کفش به دانش آموز یا فرزندتون داده و بخواهید بند کفش را از داخل اعدادی که شما خواهید گفت رد کند.

💥 در اوایل کار دو یا سه عدد بگویید تا نخ را عبور دهد و در مراحل بعدی ؛اعداد را بیشتر کنید(۵ تا ۷ عدد بگویید تا بخاطر سپرده و نخ را عبور دهد) .این تمرین علاوه بر بهبود #مهارتهای انگشتان و #هماهنگی چشم ودست ؛ منجر به تقویت #حافظه فعال و حافظه #شنیداری و #توالی شنیداری هم می شود که در نهایت منجر به پیشرفت در دروس #دیکته و #نوشتن و #بهبود یادگیری و بخاطر سپردن ( #حافظه) خواهد شد

👈 من مادر یک کودک اتیسم هستم توجه کنید از این بعد در تاپیک های متفرقه ام به سوالات در مورد اختلال اتیسم هست پاسخ نمیدهم لطفا در تاپیک هایی که موضوع شون و عنوان شون اتیسم هست سوال خودتان بپرسید ممنونم که رعایت میکنید منم یک انسانم گاهی دوست دارم از دنیای اتیسم دور باشم و تاپیک های غیر اتیسم بزنم 😊

ببین من یه پیشنهاد بهت بدم؟ خودم وقتی انجامش دادم توی زندگیم معجزه کرد.

قبل از هر تصمیمی چند دقیقه وقت بزار و برو کاملاً رایگان تست روانشناسی DMB مادران رو بزن. از جواب تست سوپرایز می شی، کلی از مشکلاتت می فهمی و راه حل می گیری.

تازه بعدش بازم بدون هیچ هزینه ای می تونی از مشاوره تلفنی با متخصص استفاده کنی و راهنمایی بگیری.

لینک 100% رایگان تست DMB

تقویت حافظه #فعال شنیداری

🔴 دانش آموزی که حافظه فعال شنیداری #ضعیفی دارد، در #دیکته و #جمله سازی و #بیان آنچه شنیده یا #درک مطلب و #بازگو کردن و در نتیجه در دروس #دیکته و #خواندن دچار مشکلاتی خواهد بود

برخی از روشهای تقویت حافظه فعال شنیداری👇

💥 جمله ای بگویید تا #بعد از شما دانش آموز آن را تکرار کند

💥 جمله ای بگویید و بخواهید دانش آموز #ابتدا تا 10 بشمارد(بعدها عدد را بالاتر ببرید.مثلا تا 20یا 30بشمارد) و سپس ان جمله را #تکرار کند

💥 جمله ای بگویید تا دانش آموز فقط #کلمه اول آن را بگوید

💥 جمله ای بگویید تا دانش آموز فقط کلمه #آخر آن را بگوید

💥 جمله ای سه کلمه ای بگویید تا دانش آموز فقط کلمه #وسط آن را بگوید

💥 #کلمه ای بگویید تا دانش آموز #صدای #اول و در نوبت بعدی صدای #آخر آن کلمه و بعد #هم صدای اول و #هم‌ صدای آخر آن کلمه را بگوید

💥 کلماتی را بگویید و از او بپرسید که کلمه #چند_نقطه داشت

💥 برای تقویت #پردازش ذهن او ، از دانش آموز بخواهید کلمه ای بگوید که #یک نقطه دارد - کلمه ای بگو که #دو نقطه داشته باشد و نوبت های بعدی کلمات یا تعداد نقطه ها را #بیشتر کنید

منبع:سایت پاکدلها

https://uupload.ir/files/iteb_img_20210124_124349_577.jpg

#ایده

#تمرین

#نوشتن

#دستخط

💥 یکی از بهترین تمرینات برای بهبود #آمادگی برای نوشتن و #تربیت دست و انگشتان در پایه #اول_ابتدایی ؛ پررنگ کردن حروف و کلمات نقطه چین شده با رنگ #گواش و #گوش_پاک_کن هست.

💥 این تمرین منجر به بهبود #دستخط و #نوشتن و #دیکته و #دقت وتمرکز خواهد شد

https://uupload.ir/files/rz3c_img_20210124_124507_592.jpg

#نکته

#دیکته

#توالی دیداری

💥 اگر فرزند یا دانش آموز شما در #دیکته و #خواندن ؛ ترتیب و توالی حروف را رعایت نمی کند (مثلا در دیکته به جای #قفسه می نویسد : فقسه ، یا در خواندن به جای #کبریت می گوید:کربیت ) تمرینات توالی دیداری  برای بهبود وضعیت وی مفید خواهد بود.

👌یکی از تمرینات تقویت #توالی دیداری ، #وصل اشکال و حروف و اعداد و ... هست که بصورت #نقطه_چین طراحی شده اند.

♦️ تقویت حافظه #دیداری ♦️ #دیکته

دانش اموزانی که دچار ضعف در حافظه دیداری هستند در #تشخیص حروف هم صدا مشکل دارند.مثال

#منظور —>را (منزور)        #صبح--> را (سبح) #کثیف را (کسیف)می نویسد.(در #دیکته

♦️چگونه حافظه #دیداری را تقویت کنیم؟

۱_با ۵ مکعب عدد مکعب یا قوطی کبریت #طرح ساده ای بسازید، 20 ثانیه فرصت دهید کودک نگاه کند بعد طرح را بپوشانید و از کودک بخواهید آن را بسازد.

طرح های ساده  پیشنهادی عبارتند از:

قطار

برج

پله، پل، هواپیما، گل، و....                                                          

۲_ تعدادی #تصویر درمقابل کودک قرارداده  و از وی بخواهید به تصاویر نگاه کند.(حدود۱۰الی ۲۰ثانیه)

سپس تصاویر را #برگردانید. از کود‌ک بخواهید هر تصویر را که گفتم نشان دهد.

در ادامه از وی بخواهید هر تصویر را که نشان دادم نام ببرد.

برای یک کودک کم توان ذهنی از دو تصویر #شروع کنید .و بتدریج تعداد تصاویر را افزایش دهید.

۳_  تعدادی کارت که روی هرکدام یک #کلمه نوشته شده باشد درمقابل کودک قرارداده  و از وی بخواهید به کلمات نگاه کند.(حدود۱۰الی ۲۰ثانیه)

سپس کارت ها را برگردانید. از کود‌ک بخواهید هر کلمه را که گفتم نشان دهد.

در ادامه از وی بخواهید هر کارت را که نشان دادم نام ببرد.

۴_ تعدادی #تصویر درمقابل کودک قرارداده  و از وی بخواهید به تصاویر نگاه کند.(حدود۱۰الی ۲۰ثانیه)

سپس تصاویر را جمع کنید.

پس از مکث کوتاهی  تصاویر را  مقابل کودک بگذارید، (بجز یک تصویر) و کودک باید تصویری که حضور ندارد را شناسایی نماید.

برای یک کودک کم توان ذهنی از دو تصویر شروع کنید .و بتدریج تعداد تصاویر را افزایش دهید.

۵_  تعدادی #کارت که روی هرکدام یک کلمه نوشته شده باشد درمقابل کودک قرارداده  و از وی بخواهید به کلمات نگاه کند.(حدود۱۰الی ۲۰ثانیه) سپس کارت ها را جمع آوری نمایید. پس از مکث کوتاهی کارتها را مقابل کودک بچینید( بجز یک کارت) در ادامه از وی بخواهید کلمه ای را که نیست شناسایی نماید. در صورت #مهارت تعداد دو یا سه کارت را مخفی نمایید تا کودک آنها را شناسایی نماید.

۶_  یک تصویر که دارای #جزئیات زیادی می باشد( مانند منظره ) به کودک نشان بدهید تا به تمام جزئیات آن نگاه کند(20ثانیه) سپس تصویر را بردارید، و از کودک بخواهید هر آنچه دیده نام ببرید. همچنین می توانید از #محتوای تصویر سوال بپرسید.

مانند تعداد پرندگان، رنگ لباس، نوع میوه درخت، و....

https://uupload.ir/files/4ztv_img_20210124_124837_221.jpg

#تقویت حافظه دیداری

#بهبود اشتباهات #دیکته

#تقویت حافظه فعال

#مناسب برای دانش آموزانی که کلمات مشابه را اشتباه می نویسند(مثلا به جای منظور می نویسند :منزور)

💥 عزیزم 30 ثانیه به این صفحه دقت کن و تصاویر را #بخاطر بسپار . سپس تا پنج بشمار و هرچند مورد از تصاویر را که #دیدی به من #بگو

💥 این تمرین را با #وسایل و #لوازم و ... نیز در منزل میتوانید انجام دهید

https://uupload.ir/files/s18f_img_20210124_124945_526.jpg

#ایده

#ادراک فضایی

#نکته

#تمرین

💥مهم ترین عمل اختصاصی قسمت #آهیانه مغز « تفکر فضایی» است .  

👌دقت در #محاسبات ، #ابعاد اشیا، گیرنده های #فشار، #اندازه گیری، #جهت یابی، رسم اشکال #هندسی ، #کپی کردن ، جور کردن #پازل ها ، #مکعب ها ، درک روابط #عددی ، #الگو یابی ،و #تمایز دو نقطه از هم و .... به تفکر فضایی مربوط است و #ضعف ادراک فضایی، منجر به بروز #ضعف در #ریاضی #دیکته و #خواندن خواهد شد.

💥 تمرینات فوق با هدف تقویت ادراک فضایی مناسب خواهد بود👌

🔷🔷 این تمرینات وبازی ها درتقویت #دیکته تاثیرگذارند👇

⚡️تصحیح #دیکته توسط دانش آموزان

⚡️بازی #ماز (تقویت دقت-هماهنگی چشم ودست-تقویت املا و خواندن و ریاضی)

⚡️پیدا کردن #تفاوت و #تشابه تصاویر(دقت بینایی)

⚡️تقویت  #تشخیص شکل از زمینه(تقویت دقت و ادراک)

⚡️دور کلمه صحیح #خط بکشد ( تقویت دقت-ادراک)

⚡️تماشای توپ #آویزان از سقف(تقویت دقت)

⚡️بازی با #دارت (دقت-هماهنگی چشم و دست)

⚡️تقویت #حرکات چشم

⚡️ 2تصویر به #دانش_آموز نشان داده شده بعد 3 تصویر و سپس تصاویر را بردارید  تا کودک بیان کند چه #دیده است؟(حافظه بینایی)

⚡️بازی حلقه #پرتاب (تقویت دقت و هماهنگی چشم و دست)

⚡️#نقطه گذاری متن(دقت)                                                                                                                                                                                                                                                                                          

⚡️#رنگ آمیزی(هماهنگی چشم و                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

⚡️تمرینات #سرکش گذاری #نقطه گذاری #تشدید گذاری #دندانه گذاری(تقویت دقت-تقویت املا و خواندن)

⚡️آموزش حروف #استثناء با نمونه و تکرار و تمرین

⚡️استفاده از کارتهای کلمات #مشکل(دقت-حافظه)

⚡️کامل کردن کلمات #ناقص(دقت-حافظه-ادراک)

⚡️پیدا کردن #کلمه صحیح از بین چند کلمه غلط(دقت- ادراک)

https://uupload.ir/files/3i8j_img_20210124_125231_940.jpg

#تمرین

💎 تقویت #توالی_دیداری

✅ دانش آموزی که در #دیکته به جای :مادر: می #نویسد ؛مارد

باید ⚡️توالی دیداری⚡️ وی را #تقویت کرد.

♦️ کم و زیاد گذاشتن #سرکش و #نقطه

💎 بچه هایی که در #نوشتن و #دیکته ؛ #نقطه و #سر کش کم و زیاد میگذارند ,نیاز به #تقویت_دقت_دیداری و #دقت_و_تمرکز دارند.  

💥 اگر در سال اول دقت او را افزایش ندهید ,در سالهای بعد #مشکل او بیشتر به چشم می آید و بی دقتی او به سایر دروسش #منتقل خواهد شد. پس #الان برای تقویت دید او تلاش کنید.    

💥 #راهکار:

اختلاف #تصاویر را پیدا کن , بگرد و پیدا کن, تمرینات #نقطه چین و #فراستیک , #شباهت و #تفاوت ها را پیدا کن, بازی های #دقتی و....   دقت دیداری او را افزایش خواهد داد.

تمرینات پیشنهادی برای تقویت #دیکته

#تصحیح دیکته توسط دانش آموزان.

- انجام #ماز (تقویت دقت-هماهنگی چشم ودست-تقویت املا و خواندن و ریاضی)

- پیدا کردن #تفاوت وتشابه تصاویر(دقت بینایی)

- تقویت #ادراک نقش از زمینه(تقویت دقت و ادراک)

- دور کلمه #صحیح خط بکشد ( تقویت دقت-ادراک)

- #تماشای توپ آویزان از سقف(تقویت دقت)

- بازی با #دارت (دقت-هماهنگی چشم و دست)

- تقویت #حرکات چشم- 2تصویر به آزمودنی نشان داده شده بعد 3تصویرسپس تصاویر را بردارید  تا کودک بیان کند چه دیده است؟(حافظه بینایی)

- بازی حلقه #پرتاب (تقویت دقت و هماهنگی چشم و دست)

- نقطه گذاری #متن(دقت)

- رنگ آمیزی(هماهنگی چشم و دست-دقت)

- بازیهای #فکری(دقت-ادراک-حافظه)

- مینی بسکتبال(دقت-هماهنگی چشم و دست)

- بازی #هوشیار وبیداد

- #تمرینات سرکش گذاری-نقطه گذاری-تشدید گذاری-دندانه گذاری(تقویت دقت-تقویت املا و خواندن)

- آموزش حروف #استثناء-با نمونه و تکرار و تمرین

- استفاده از کارتهای کلمات #مشکل(دقت-حافظه)

- کامل کردن کلمات #ناقص (دقت-حافظه-ادراک)

-پیدا کردن کلمه #صحیح از بین چند کلمه غلط(دقت-ادراک)

🎈 استفاده از روش #مونتسوری در آموزش #دیکته

برای آموزش مبتلایان به #اختلالات یادگیری در املاء می توان از روشهای مختلفی سود جست. در بعضی از کشورهای دنیا به #جداسازی این دانش آموزان اقدام کرده اند و برای آنان کلاسهای #خاص را با استفاده از آموزش و پرورش ویژه در نظر گرفته اند.

ولیکن آموزش آنان با روشهای خاص و بین دانش آموزان عادی و در مدرسه عادی بنظر می رسد که #مطلوبتر باشد. یکی از روشهای آموزش خاص به این کودکان که مورد پذیرش زیادی واقع شده است و طرفداران زیادی دارد، استفاده از روش #چند_حسی است.

💥اگر چه هر روشی را که پیشنهاد می کنیم می بایستی #متناسب با مشکل و نوع خطای هر کودک باشد. روش چند حسی بر این اساس بنا شده است که یادگیری برای کودکان هنگامی بهتر صورت می گیرد که اطلاعات از راه #چندین حس و به طور همزمان به کودک داده شود. این روش توسط خانم #فرنالد ( 1943) و فیتز جرالد ( 1955) ارائه شده است و هر کدام مراحلی را برای آموزش ذکر می کنند، در این مختصر روش فرنالد به جهت آشنایی و استفاده آموزگاران و والدین ارائه می گردد. این روش طی مراحل زیر و به ترتیب اجرا می شود.👇

الف- به کودک بگوئید که می خواهیم املاء را با روش جدیدی به تو آموزش دهیم تا یاد بگیری. و تو حتما در این کار موفق می شوی و او را #تشویق کنید. او را ترغیب کنید تا کلمه ای را که می خواهد یاد بگیرد انتخاب کند.

ب- کلمه را روی #مقوای 15X 10 نوشته، و وقتی کودک به کلمه نگاه می کند آنرا تلفظ کنید.

ج- #همزمان با تلفظ کلمه، کودک باید با انگشت خود حروف را ردگیری کند و این کار را چندین بار انجام دهد و سپس در حالیکه کلمه را بر زبان می آورد، آنرا روی کاغذ دیگری بنویسد.

د- در این مرحله #بدون نگاه کردن به مقواهای قبلی و دیدن کلمه، با استفاده از حافظه کلمه را روی کاغذ بنویسد. چنانچه غلط نوشت به مراحل قبل برگردید و آنها را تکرار کنید و چنانکه کلمه را درست نوشت آن را دریافت قرار دهید تا بعداً در داستان سازی از آن استفاده نمایید.

ه- در مراحل بعدی که پشرفتهای خوبی حاصل شد و دانش آموز موفقیت حاصل کرد، #ترسیم کلمه برای کودک لزومی ندارد. چون با نوشتن کلمه توسط معلم، کودک آن را یاد گرفته، و می گوید و می نویسد. پس از این مرحله او فقط با نگاه کردن به کلمه ، آنرا فرا گرفته و می نویسد.(اینجا ما خلاصه کوتاهی از روش مونتسوری را نقل کردیم).

👌به این دلیل روش فرنالد را چند حسی نام نهاده اند که از #حواس مختلفی مانند بینایی، شنوایی، لامسه و حرکتی استفاده می شود. یکی از ویژگیهای این روش، ارزش آن در آموزش قواعد انطباق واج – نویسی بدون تکیه بر فهرست های مربوط به قواعد رسمی است و توانمندی دانش آموز برای تشخیص بین حروف و اصوات حروف الفباء معمولا در طی یک دوره کوتاه رخ می دهد

https://uupload.ir/files/14od_img_20210124_125810_427.jpg

#ایده
#صداکشی
#خواندن
#دقت وتوجه
#دیکته

💥 کلمات را در جدول پیدا کن و دورشان خط بکش

💥 از کلمات متن کتاب #فارسی فرزند خود استفاده کنید تا به این بهانه کلمات را #مرور کرده باشید.