خواص تخم مرغ و تخم بلدرچین:
خواص تخم مرغ
تخممرغ منبع بسیار خوب ید و فسفرست که ید برای ساخت هورمون تیروئیدی و فسفر برای رشد بهتر و سلامتی استخوانهای بدن لازم است.
تخممرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروریست .
ارزش بیولوژیکی پروتئین تخممرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشتها و حبوبات غنیترست. پروتئین تخممرغ دارای تمامی اسید آمینههای ضروری برای سلامتی بدن است . 5/12 درصد وزن تخممرغ را پروتئین تشکیل میدهد و هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد. ولی بیشتر در سفیده تخممرغ و به نام آلبومین وجود دارد. تخممرغ به عنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایر غذاها استفاده میشود.
تخممرغ، بیشتر ویتامینهای مورد نیاز بدن به جز ویتامین C را دارد. تخممرغ منبع خوبی از ویتامینهای گروه B و ویتامین A است. همچنین ویتامین D و ویتامین E را به مقدار کافی و لازم تامین میکند.
املاح مهم دیگری که در تخممرغ وجود دارند شامل: روی، سلنیم، آهن و کلسیم است. روی باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر میشود و عفونت را نیز از بین میبرد. سلنیم نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم است و رادیکالهای آزاد ناشی از سوخت ناقص چربیها را در بدن از بین میبرد و میتواند بر علیه عوامل ایجاد کننده سرطان نقش داشته باشد. کلسیم نیز برای عملکرد بهتر سیستم عصبی، رشد بهتر افراد، استخوانها و استحکام آنها لازم است.
کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ هستند و برای ساختمان و عملکرد سلولهای بدن ضروریاند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلولهای بدن را حفظ میکند. همچنین به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست میشوند. کلسترول برای تولید هورمونهای جنسی، کورتیزول (هورمون غدد فوق کلیوی)، ویتامین D و نمکهای صفراوی در بدن لازم است. قسمت اعظم چربیهای موجود در زرده تخم مرغ، از نوع غیر اشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول ندارند بنابراین از کلسترول تخم مرغ نهراسید و روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنید. لسیتین نیز در انتقال چربی خون و در متابولیسم کلسترول نقش دارد .
برای کودکان از 9 ماهگی تا 1 سالگی: یک زرده کامل تخممرغ یک روز در میان و از 2 سالگی به بعد بر اساس میل کودک 6-5 تخم مرغ در هفته مجازست.
تخم بلدرچین
تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، ولی نسبت به آن دارای 5 برابر فسفر، 5/7 برابر آهن، 6 برابر ویتامین B12و B1 و 15 برابر ویتامین B2 ریبوفلاوین می باشداز این رو آن را بمب ویتامین می نامند.
تخم بلدرچین در کشور ژاپن به دلیل غنای بالای امگا 3 و فسفر به عنوان بخشی از صبحانه کودکان و دانش آموزان محسوب می شود .
خواص تخم بلدرچین
سرشار از امگا3(برای تقویت هوش و حافظه)
غنی از آهن / ویتامینهای آ ، ب ، ث / اسیدهای آمینه و میکرو المانها
به دلیل فراوانی آمینو اسیدها ی ضروری برای سنین رشد کودکان ونوجوانان مناسب است
افزایش مقاومت بدن
تنظیم سیستم عصبی به دلیل غنی بودن ویتامین ها ی B ، قلبی و گوارشی و درمان بیماری تشنج
به علت کورتون خاصی که در آن ذخیره است در درمان بیماری آسم تاثیر معجزه آسایی دارد.
استحکام عضلات و استخوان ها
دفع مواد رادیو اکتیو و فلزات سنگین نظیر سرب و جیوه ومواد زائد سرطان زا از ارگانیسم بدن
ماسک سفیده تخم بلدر چین همراه عسل (برای پوستهای چرب) و زرده با عسل برای( پوستهای خشک) باعث طراوت و شادابی و رفع چین و چروک و لکه های پوست می شود.