2777
2789

🌹بسم رب الشهدا والصدیقین🌹

شهید مدافع حرم ایرانی که خود را افغانستانی معرفی کرد!

شهید حسن قاسمی دانا

تاریخ تولد : 1363/06/02

محل تولد : مشهد

تاریخ شهادت : 1393/02/19

محل شهادت : حلب - سوریه

وضعیت تاهل : مجرد

محل مزار شهید : مشهد – باغ دوم خواجه ربیع

نام کتاب : به وقت اردیبهشت 

...................................‌................

سلام عزیزان . .. به نیت ظهور و سلامتی آقا امام زمان عج و احترام به مقام شهدا ، بزرگداشت مقام و یاد شهدا. حاجت روایی دوستان ..تا هر روز که توفیق باشه به زیارت شهدا میریم ...

من به نیابت از طرف همه افرادی که در این زیارت شرکت میکنند .، چه لایک چه منشن شدن و.. ( هر دوستی که اسمشون نوشته باشه اینجا به هر طریقی)

در پایان  تاپیک سوره ملک را خودم میخونم و از طرف همه هدیه میشه به شهید عزیز.

🌿دوستان شما میتونید فقط با فرستادن یک صلوات یا فاتحه یا دعا و سوره دلخواه در زیارت شهدا شریک باشید .. ( کاملا اختیاری )🌿🌿🌿🌿🌿

باتشکر از حضور شما عزیزان

اجرتان با شهدا

الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم

.....‌‌‌‌‌.............................................

🫧ثواب تمام تاپیک ها ، پست های معنوی ، دعا وصلوات هدیه به نیابت  همه ی شهدا مخصوصا شهید سردار قاسم سلیمانی تقدیم به پیشگاه اُمّ الآداب مادر عشق و ادب ،حضرت ام البنین( س) -(او کہ شایسته یِ آن خانه یِ سرمدی شد) « السَّلام عَلَى الحُسَيْن ، وَعَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أصْحابِ الحُسَينِ».🫧

«حسن قاسمی دانا» یکی از شهدای مدافعان حرم مطهر حضرت زینب کبری علیه السلام است که  در درگیری با تروریست های تکفیری به درجه ی رفیع شهادت نائل آمد.

این شهید والامقام از اهالی شهر مقدس مشهد بود که برای دفاع از حریم اهل بیت علیه السلام و مقدسات اسلامی به صورت داوطلبانه به دمشق سفر کرد.

🫧ثواب تمام تاپیک ها ، پست های معنوی ، دعا وصلوات هدیه به نیابت  همه ی شهدا مخصوصا شهید سردار قاسم سلیمانی تقدیم به پیشگاه اُمّ الآداب مادر عشق و ادب ،حضرت ام البنین( س) -(او کہ شایسته یِ آن خانه یِ سرمدی شد) « السَّلام عَلَى الحُسَيْن ، وَعَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أصْحابِ الحُسَينِ».🫧

در ادامه : 

چالش موتور سواری در خیابان‌های پر از نامحرم شهر «حلب»

ببین من یه پیشنهاد بهت بدم؟ خودم وقتی انجامش دادم توی زندگیم معجزه کرد.

قبل از هر تصمیمی چند دقیقه وقت بزار و برو کاملاً رایگان تست روانشناسی DMB مادران رو بزن. از جواب تست سوپرایز می شی، کلی از مشکلاتت می فهمی و راه حل می گیری.

تازه بعدش بازم بدون هیچ هزینه ای می تونی از مشاوره تلفنی با متخصص استفاده کنی و راهنمایی بگیری.

لینک 100% رایگان تست DMB

🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿  

زیارت نامه شهدا

اَلسَّلامُ عَلَیکُم یَا اَولِیاءَ اللهِ وَ اَحِبّائَهُ ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یَا اَصفِیَآءَ اللهِ وَ اَوِدّآئَهُ ، اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصَارَ دینِ اللهِ ، اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ رَسُولِ اللهِ ، اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَمیرِالمُومِنینَ ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ فاطِمَةَ سَیِّدَةِ نِسآءِ العالَمینَ ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَبیمُحَمَّدٍ الحَسَنِ بنِ عَلِیٍّ الوَلِیِّ النّاصِحِ ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَبیعَبدِ اللهِ ، بِاَبی اَنتُم وَ اُمّی طِبتُم ، وَ طابَتِ الاَرضُ الَّتی فیها دُفِنتُم ، وَفُزتُم فَوزًا عَظیمًا ، فَیا لَیتَنی کُنتُ مَعَکُم فَاَفُوزَمَعَکُم

🌿🌿به نیابت شهدا ، تقدیم به پیشگاه اُمّ الآداب مادر عشق و ادب ،حضرت ام البنین( س) -(او کہ شایسته یِ آن خانه یِ سرمدی شد) 🌿🌿..

🌺 الْسَلاٰمُ عَلَيْكَ يَا أبا عَبْدِ اللهِ وعلَى الأرواحِ الّتي حَلّتْ بِفِنائِكَ ،  عَلَيْكَ مِنِّي سَلامُ اللهِ أبَداً مَا بَقِيتُ وَبَقِيَ الليْلُ وَالنَّهارُ ، وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ العَهْدِ مِنِّي لِزِيَارَتِكُمْ ،السَّلام عَلَى الحُسَيْن ، وَعَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أصْحابِ الحُسَينِ.🌺

🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَبَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءوَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماَّءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَيْكَالْمُشْتَكى وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّءِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ اُولِى الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَريباً كَلَمْحِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِيانى كافِيانِ وَانْصُرانى فَاِنَّكُما ناصِرانِ يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى السّاعَةَالسّاعَةَ السّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرينَ

اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَهٌ وَ لاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَ لاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَ الأَرْضَ وَ لاَ یَۆُودُهُ حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ

لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُۆْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقَیَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ

اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآۆُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ

چالش موتور سواری در خیابان‌های پر از نامحرم شهر «حلب»

با خودم فکر کردم که روی موتور باید حواسش شش دانگ به جلو باشد، با این وضعیتی که حسن پیش گرفته موتور می‌چرخد یا به یک نفر می‌زند و تصادف می‌کنیم. همچنان سرش پایین بود، طوری که دو، سه متری خودش را می‌دید و مداحی می‌کرد

حسن قابلیت‌هایی خاص داشت، برای همین همه‌جا همراهم می‌بردمش و آن‌قدر صمیمی شده بودیم که همدیگر را داداش صدا می‌کردیم. یک‌بار ماشین تدارکات تصادف کرد و مجبور شدیم با موتور به شهر برویم تا آذوقه و مهمات به قناسه‌ها برسانیم. من موتور سوار خوبی نبودم؛ ولی حسن موتور سوار قهاری بود. ترک موتور تریل نشسته بودم و به‌سرعت توی خیابان‌ها پیش می‌رفتیم. چون خودش قناسه‌ها را چیده بود خیلی خوب مسیر را بلد بود. در حالی که با سرعت می‌راند، سرش پایین بود و بلندبلند مدح امیرالمونین (ع) را می‌خواند، مدحی سوزناک و رسا.

با خودم فکر کردم که روی موتور باید حواسش شش دانگ به جلو باشد، با این وضعیتی که حسن پیش گرفته موتور می‌چرخد یا به یک نفر می‌زند و تصادف می‌کنیم. همچنان سرش پایین بود، طوری که دو، سه متری خودش را می‌دید و مداحی می‌کرد. با دست به شانه‌اش زدم و فکرم را بلند به زبان آوردم: «داداش! سرت رو بیار بالا... الآن تصادف می‌کنیم.»

اول به حرفم اعتنایی نکرد و مدحش را بلندتر از قبل خواند. دوباره محکم‌تر به شانه‌اش زدم و تکرار کردم: «سرت رو بالا بیار...بیار باالااا...»

برای لحظه‌ای سربرگرداند و با لهجه مشهدی‌اش بهم گفت: «نوموخوااام...»

گفتم: «اِاِ... یعنی چی که نمی‌خوای؟»

یک‌مرتبه دوروبرم را نگاه کردم و دیدم تو خیابان‌های حلب پراست از زن‌های بدحجاب یا بی‌حجاب؛ زیر لب گفتم: «آهااان... این سرش رو نمی‌آره بالا تا چشمش به نامحرم نیفته.»

به نقل از فرمانده شهید مدافع حرم «مصطفی صدرزاده»

بریده ای از کتاب «سروها ایستاده می‌ مانند» جلد 10 از مجموعه مدافعان حرم، زندگی‌نامه و خاطرات شهید «حسن قاسمی دانا» (ص 91 و 92)

نویسنده: مریم عرفانیان

انتشارات روایت فتح

او در کل 22 روز در سوریه بود و بعد به شهادت رسید. عجیب اینکه پیکر این مدافع حرم در روز نیمه ی ماه رجب و سالروز رحلت جانسوز عقیله ی بنی هاشم حضرت زینب کبری علیه السلام در میان حضور پرشور مردم و مسئولان مشهد به خاک سپرده شد.

اما شهید حسن برای اینکه به جمع مدافعان حرم برسد، خودش را یک افغانستانی مهاجر ساکن ایران معرفی کرده و لابه لای آنان و با جمع آنان که داوطلبانه می رفتند، رهسپار سوریه شد!

او خودش را حسن قاسم پور معرفی کرده بود. برای حسن از همان ابتدا افغانستانی و ایرانی معنا نداشت. برایش دفاع از حرم، جغرافیا نداشت. حالا دوستان ایرانی و افغانستانی اش برایش یادواره می گیرند و از سوز شهادتش می گویند.

اما یکی از دوستانش از ماجرای شهادت او این گونه می گوید: به سرعت تمام وارد ساختمان شدیم، آن قدر سرعتمان بالا بود که طبقه ی هم کف و زیرزمین را کامل گرفتیم و دشمن پا به فرار گذاشت. وارد طبقه ی اول شدیم سه اتاق خواب داشت. دو اتاق را پاکسازی کردیم به اتاق سوم ک رسیدیم تاریک بود متوجه حفره ی روی دیوار شدیم که ساختمان را به ساختمان مجاور وصل می کرد.

آرام پشت دیوارها موضع گرفتیم فاصله ی ما با دشمن فقط یک دیوار چهل سانتی بود. متاسفانه تکفیری ها صدای پای ما را شنیدند و فریاد می زدند «مین أنت؟ مین أنت؟» یعنی «تو که هستی؟» حسن ضامن نارنجک را کشید و به داخل حفره پرت کرد و فریاد کشید «أنا شیعه علی ابن ابی طالب» و نارنجک منفجر شد.

صدای ناله ی تکفیریها به گوش می رسید. چند نارنجک به طرف ما پرتاب کردند. من و چند نفر دیگر زخمی شدیم، ولی حسن سالم بود.

صدای ناله ی تکفیری ها به گوش می رسید. چند نارنجک به طرف ما پرتاب کردند. من و چند نفر دیگر زخمی شدیم، ولی حسن سالم بود.

بلندبلند رجز می خواند و تیراندازی می کرد. به حسن گفتم یک اتاق به عقب برگردیم و در هال خانه مستقر شویم.

حالا بین ما و دشمن یک اتاق فاصله بود. به خاطر زخمی شدن ما، حسن خیلی غیرتی شده بود با عصبانیت داد می زد «انت شیعه»

به گزارش نویدشاهد به نقل از  میزان، کتاب «به وقت اردیبهشت» که مروری بر زندگی شهید حسن قاسمی دانا از شهدای مدافع حرم است در چاپ دوم با طرح جلد جدید به علاقمندان عرضه شد.

حسین سعیدی مدیرعامل به‌نشر پیرامون چاپ دوم کتاب «به وقت اردیبهشت» گفت: کتاب «به وقت اردیبهشت» به قلم مریم عرفانیان از نویسندگان جوان مشهدی که آثار متعددی را در حوزه دفاع مقدس به رشته تحریر درآورده است، روایت شفاهی از زندگی شهید مشهدی مدافع حرم؛ حسن قاسمی دانا را بر اساس خاطرات مادر این شهید بزرگوار بیان می‌کند.

وی ادامه داد: این اثر که توسط انتشارات به‌نشر در سال ۱۳۹۷ منتشر و رونمایی شد در قالب ۱۹ داستان، تکرار خاطرات مادری است از جوان رشیدش که برایش آرزو‌ها داشت و روایت جوانی است که لحظه‌ای تاب ماندن نداشت و دلش برای یاری حضرت زینب (س) و مظلومیت شیعه تپید.

به گفته مدیرعامل به‌نشر مقوله دفاع مقدس دارای ظرفیت بی شماری برای تولید آثار ادبی و هنری مختلف است که در همین راستا انتشارات به‌نشر با تمرکز موضوعی در حوزه ادبیات دفاع مقدس، ادبیات پایداری، ادبیات دینی، ارزش‌های نظام ولایی و ... آثار متنوعی از جمله کتاب «به وقت اردیبهشت»، «هم قسم»، «تا ابد با تو می‌مانم» و... را روانه بازار کتاب نموده است.

وی تصریح کرد: اثر جذاب و خواندنی «به وقت اردیبهشت» با طرح جلد جدید و مزین به تصویر شهید والامقام حسن قاسمی دانا در ۱۴۶ صفحه در قطع رقعی و با شمارگان یک هزار نسخه توسط انتشارات به‌نشر تجدید چاپ شد.

سعیدی با بیان اینکه نام شهید حسن قاسمی دانا به عنوان نخستین شهید مشهدی مدافع حرم به ثبت رسیده است، افزود: در کتاب «به وقت اردیبهشت» مخاطب با داستان‌هایی همچون عطر خاک شلمچه، رقیبی که رفیق شد، هَل مِن ناصرٍ یَنصُرنی، جانم می‌رود، عملیات ثامن الائمه، بوسه‌ای که جا ماند، ما همه عباس توییم یا «حضرت زینب (س)» و... خاطرات زندگی این شهید جوان و پاسدار حقیقی بانوی کربلا، حریم «حرم ائمه (ع)» و مدافع عشق را مرور می‌کند.

«کنار مزار شهید بیست و نه ساله نشست. با دیدن خیسی روی سنگ و دسته گل بزرگی که بر نام شهید گمنام پهن شده بود، فهمید حتما یک نفر سر خاکش آمده. دست روی نامِ گمنام کشید و زیر لب نجوا کرد: ازت می‌خوام ثابت کنی شهدا جواب آدم رو میدن. تا نیمه رجب سال دیگه که ولادت امیرالمومنین هست، حسن من هم داماد شده باشه. چند دقیقه بعد حسن سر همان مزار نشست، دو انگشت بر سنگ گذاشت و زیر لب چیزی گفت. بعد هم چند مرتبه با صدای تقریباً بلند گفت: الهی آمین... الهی... دل زن لرزید؛ نفهمید پسرش از شهید چه خواسته است؟! شاید حاجتی در دل داشت یا یک آرزو! اما هر چه بود، با آمین گفتن‌هایش از خدا می‌خواست زودتر به آن برسد! و...» این‌ها بخشی از داستان «بوسه‌ای که جا ماند» از کتاب «به وقت اردیبهشت» می‌باشد.

شهید قاسمی دانا متولد شهریور ماه ۱۳۶۳ بود. وی همزمان با حمله گروه‌های تکفیری به حرم «حضرت زینب (س)» در فروردین ماه ۹۳ داوطلبانه به سوریه رفت و در عملیات «امام رضا (ع)» که شامل پاکسازی خانه به خانه بود با اصابت چند گلوله به شهادت رسید و آسمانی شد.

به او گفتم چه می گویی؟ بگو «أنا شیعه» ، «نحن شیعه». خنده اش گرفت. بعد رو کرد به آنها و ابروهایش گره خورد. مدام فریاد می کشید «یا ابوالفضل».

می رفت جلو در حفره نارنجک می انداخت و برمی گشت تعداد نیروهای دشمن بیشتر و بیشتر می شد، آنها به ما صفت هایی مثل کافر، مشرک، رافضی را نسبت می دادند.

اشک در چشم های حسن جمع شده بود و با بغض فریاد می زد «نحن شیعه علی ابن ابی طالب»، «نحن ابناء فاطمه الزهرا». دیگر کسی نمی توانست جلویش را بگیرد مثل یک شیر درنده شده بود.

آمد طرف من اسلحه اش را زمین گذاشت دو نارنجک برداشت. گفت بدون اسلحه می روم. می روم تا کار را تمام کنم. گفتم حسن پس نارنجک ها را درست در حفره بینداز. گفت یا علی و رفت.

چند قدم که رفت، برگشت با لهجه ی مشهدی زیبایش گفت «سید برایم آتش تامین می ریزی؟» بعد چیزی زیر لب گفت که نفهمیدم چه ذکری بود. یک لحظه نگرانش شدم. گفتم داداش نارنجک ها را به من بده تا من بروم و بیندازم. خندید و گفت تو که زخمی شده ای و رفت.

داخل اتاق فریاد کشید «یا اباالفضل» صدای شلیک چند گلوله آمد. شوکه شدم، چون حسن بدون اسلحه رفت و این نشانه ی تیراندازی به سمت حسن بود.

چند لحظه بعد صدای انفجار نارنجک ها آمد صدا زدم: حسن؟ حسن؟ ولی جواب نمی داد؛ گریه ام گرفت گفتم حسن داداش؟ باز جواب نداد.

رفتم داخل اتاق. یکی از بچه ها من را کنار زد و رفت جلو. زیر بغل حسن را گرفت و روی زمین کشید و به داخل هال آورد. حسن اول تیر خورده بود بعد با شجاعت تمام نارنجک ها را به سمت آنها پرتاب کرده بود، وقتی حسن را عقب می کشید جنازه های تکفیری ها روی زمین ریخته بود.

منبع: مدافعان حرم/1395/ زندگینامه و خاطرات چهل شهید مدافع حرم حضرت زینب علیه السلام به همراه زندگینامه، کرامات و عنایات حضرت زینب علیه السلام / گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی

گفتگو با مادر شهید مشهدی مدافع حرم حضرت زینب(س) در سالگرد شهادتش

* لطفا خودتان را برای ما معرفی کنید؟
من مریم طربی هستم. متولد هزار وسیصدو چهل‌و چهار.
* شهید اهل مطالعه هم بود؟
بله، با اینکه دیپلم داشت اما حسابی اهل مطالعه بود. حتی در همان نانوایی هم کتاب زیاد می‌خواند. اهل خواندن گفتار بزرگان بود. به آیت ا… بهجت علاقه ویژه‌ای داشت و تقریبا تمام کتاب‌های ایشان را خوانده بود. الان هم کتاب‌های زیادی از او در خانه داریم.
* شهید قاسمی‌دانا هنوز ازدواج نکرده بود، درست است؟ آیا دوست نداشتید دامادی‌اش را ببینید؟
هر وقت در مورد ازدواج حرف می‌زدم، جواب می‌داد: « من هدف‌های بزرگ‌تری دارم» این آخرکاری قبل از رفتنش به سوریه به دلیل اصرارهای من، چند جایی رفتیم که به خاطر دل من آمد اما باز هم قبول نمی‌کرد. حدود هفت یا هشت ماهی بود که می‌گفت: « یک هدفی دارم اگر آن انجام نشد، حتما به ازدواج می‌رسم.»
* یعنی فکر می‌کنید می‌دانست به شهادت می‌رسد؟
اینکه حسن می‌دانست به شهادت می‌رسد یک امر واضح بود. الان تمام دفتر خاطراتش موجود است. در تک‌تک پاورقی‌ها نوشته است: «می‌شود به آرزوی شهادت برسم».

متن ادامه مصاحبه با مادر شهید : 

https://ma-delvapasim.ir/شهدا/شهید-حسن-قاسمی‌/

آرامش در چشمانت آرامش قبل از طوفان!

با هر قدمت میپیچید؛ فریاد یلی در میدان!

عاشق که شدی بی باکی …

عشاقِ علی، بی ترسند

از خاطره ات لرزانند؛ از اسم تو هم میترسند!

عهد اگه عهده؛ عهد یه مرده

مرد اگه مرده؛ اهل نبرده

عشقه و هرکس رفته از این راه…

جز با شهادت برنمیگرده!

شب ها ابر بارونی؛ روزا مرد میدونی

شهید سردار سلیمانی 

باباقاسم#  

#💔

🍁اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَالِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🍁

🍁اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَالِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فرجهم🍁