من جنوبی هستم . 😁
سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله و خیلی کم هم برای عطرش شوید . نسبت سبزی باید سه چهارم گشنیز و یک چهارم شنبلیه باشه و خیلی خیلی کم شوید که قابل حذف شدنه
سیر یک بوته له شده
پیاز ۱ عدد متوسط
تمرهندی ۱ بسته
ارد سفید یا نونوایی ۱ ق غ
رب گوجه ۱ تا ۲ ق غ
زردچوبه نمک و فلفل قرمز و ادویه کاری
اول کار ماهی رو نمک بزنید بزارید کنار که نمک بهدخورد ماهی بره و هم بوی ضخم ماهی رو کم میکنه
این غذا بیشتر بنا بر دائقه خانواده درست میشه و باید تند باشه که اگر نخواستید تندش نکنید .و همینطور میزان ترش بودنش که می تونید تا سه چهارم بسته تمر استفاده کنید .
روش کار
نصف بسته تمرهندی رو توی نصف لیوان اب ولرم خیس کنید و خوب چنگ بزنید که عصاره اش در بیاد و بعد از ی صافی رد کنید .که فقط عصاره تمر باقی بمونه .
یک قاشق آرد را کمی تفت میدیم که فقط از خامی در بیاد و به عصاره تمرهندی اضافه می کنیم . می زاریم کنار
(آرد برای غلظت این غذا هست . )
.مرحله بعدی پیاز رو تفت میدیم وقتی شیشه ای شد سبزیهای خورد شده رو اضافه میکنیم و خیلی با حوصله سرخ میکنیم
جزغاله نکنیدا 😑تلخ میشه بعد بهش سیر خورد شده یا له شده اضافه میکنیم و ادویه ها . و بعد رب گوجه و در این مرحله دو لیوان آب را بهدهمراه عصاره تمر که با ارد مخلوط کردیم اضافه میکنیم و می زاریم اول با شعله زیاد و بعد کم که جا بیفته .
۱. ماهی رو به دو روش در این غدا استفاده میکنن
ماهی رو فقط با زردچوبه در حد تفت خوردن سرخ می کنیم و به قلیه جا افتاده اضافه می کنیم و می زاریم که طعمشون به خورد هم بره در حد نیم ساعت با شعله ملایم
۲. یا اینکه ماهی رو سالم در قلیه جا افتاده در حال جوش می زایم و بعد شعله رو کم میکنیم نیم ساعت که ماهی پخته بشه
حواستون باشه که با توجه به ضخامت گوشت ماهی زمان پخت ها فرق میکنه .و زیاد نباید هم بزنید که ماهی وا نره و له نشه .
و میزان آب این غذا هم دست خودتونه که شل باشه یا جا افتاده و کم آب مثل قورمه سبزی .
نوش جان
سعی کردم نکاتش رو بگم که گیج نشید .
برای قلیه میگو هم همین روشه فقط بجای ماهی میگویی که کمرش پاک شده استفاده میکنیم با میزان آب کم که مثل قورمه سبزی جا افتاده باشه .