سلام
شب همگی خوش
شروع میکنم راجب دارا روم توضیح دادن امیدوارم به کار دوستان بیاد
مطالب تکمیلی رو بعدا به صورت صوت قرار خواهم داد
از اول اول بیایم شروع کنیم
دارا دوم چیه؟
برای جواب این سوال بهتره صندوق etf رو توضیح بدم،ببینید صندوق های etf صندوق های قابل معامله در بورس هستند و ساز وکار خرید و فروششون تقریبا مثل سهام هست
اما تفاوتی که با سهام دارند اینه که در پرتفوی این صندوق ها از چندین سهام و دارایی استفاده شده و همین ریسک سرمایه گزاری در این سبد هارو کم میکنه
میتونید به نوسان قیمت اگاس تو این مدت ریزش بورس توجه کنید
شاید ضرر خیلی کمی زده حتی به اونی که در سقف خریده
هر صندوق nav داره این navارزش روز هر برگ از این صندوق هست و به شما میگه که این صندوق در حال حاضر چقدر میارزه
و ازین نظر هم باز بهتر از سهام هست که شما نمیدونید چقدر با ارزش واقعی خودش قیمتش فاصله داره
نکته بعدی اینه که این صندوق ها دامنه نوسان 10 درصدی دارن
حالا دارا دوم چیه؟دارا دوم هم صندوقی هست که داخلش از سهم های پالایشگاه های بندرعباس،تهران،اصفهان،تبریز ریختند و تحت عنوان این صندوق پذیره نویسی میشه
حالا چرا پذیره نویسی؟چون برای اولین بار هست که داره عرضه میشه برای همین بین متقاضیان پذیره نویسی انجام میشه
قیمت هر واحد این صندوق چجوری حساب میشه؟میانگین قیمت سی روزه هر سهام رو حساب میکنند و ظاهرا قراره دولت با تخفیف 30 درصدی اون رو به فروش بگذاره(البته ظاهرا دارن سعی میکنن ارزون تر هم بدن)
بعد از پذیره نویسی چه اتفاقی میفته؟
حدود یکماه یا حتی دوماه بستگی داره دولت بخواد چقدر طول میده مراحل کارهای اداری و ... طول میکشه تا قابل معامله در بورس بشه
و در روزی که اماده معامله بشه با قیمتی در حدود nav روز صندوق که حالا تا اون زمان میتونه تغییر کنه باز میشه
مثل دارایکم
با هر واحد10 هزارتومان فروخته شد اما در زمان بازگشایی با قیمت21500 فکر میکنم باز شد و بعد تا32 این حدود ها هم قیمتش بالا رفت و...
چجوری این صندوق سود میده؟
با افزایش قیمت سهام های درون این صندوق ارزش این صندوق هم زیاد میشه این یعنی امکان نداره شپنا،شبندر،شبریز،شتران قیمتشون کم بشه ولی ارزش صندوق زیاد بشه،با رشد قیمت این سهما ،صندوق هم بر ارزشش افزوده میشه
این صندوق ها یک مزیت دیگه هم دارند که معافیت مالیاتی دارن
حالا چجوری بخریم دارا دوم رو؟
نحوه خرید اگه مثل دارا یکم باشه که احتمال زیاد هست به سه طریق ممکنه
1-اپلیکیشن های پرداخت مثل اپ
2-کارگزاری ها
3-شعب بانک
چقدر میتونید بخرید ؟
ببینید برای کف محدودیت نگذاشتن فعلا شاید همون 500 تومن بورس محدودیت بزارن برای خرید اما برای سقف خرید هر کد ملی 5 میلیون تومان فعلا اعلام شده و برای خریدش لازم نیست کد بورسی داشته باشید
اما برای فروش باید کد بورسی بگیرید و در کارگزاری ثبت نام کیند
حالا چرا دولت دارا دوم رو عرضه کرده؟
بخاطر کسری بودجه،دولت متاسفانه امسال با کسری بودجه زیادی مواجه هست که مجبور شده ب اموال خونش چوب حراج بزنه که البته ایده بدی نیست هم خصوصی میشن هم از تورم میتونه تاحدودی جلوگیری کنه
جمع بندی مزایای صندوق
1-سی درصد تخفیف (فعلا)نسبت به قیمت روز
2-معافیت مالیاتی
3-با بودن 4 سهم در یک صندوق ریسک سرمایه گزاری کمتر میشه
4-نقد شوندگی خوب (خیلی کم در صف فروش گیر میکنید)
موارد منفی
1-غیر قابل معامله بودن صندوق تا مدتی
2-از بین رفتن اعتماد مردم نسبت به دولت و بورس
3-وضعیت نامطلوب این روزهای بورس
نتیجه گیری
بخریم یا نخریم؟
دوستان عزیزم من تصمیم گیرنده برای مال شما نیستم و فقط نظرات خودم رو اعلام میکنم این بعنوان یک نکته اما نکته بعد ببینید این صندوق هر زمان که شروع به پذیره نویسی بشه احتمالا 2 هفته مهلت خرید میدن،خب تو دو هفته فرصت مناسبیه که جو بازار رو چک کنیم و ببینیم چه اتفاقی میفته و از اونجا که قیمت خرید این صندوق در روز اول با روز اخر فرقی نمیکنه در یکی دو روز اخر ثبت نام میکنیم که اگه به گیریم تو خرید خوردیم فرصت رفع اون گیر باشه (بعیده ولی بالاخره ایرانه)
دوستان همه چیو توضیح دادم فکر میکنم
صبور باشید در خرید و فروختن
ومن الله توفیق
پرسود باشید
فیکس 35 دقیقه:)