2777
2789
مامان ایلیا ما 10خردادمیشه 8ماه که کانادا هستیم و از طریق اسکیل ورکر امدیم همسرم مهندس برق هستش ومن هم مهندسی کامپیوتر خواندم و2 بچه دارم1/5 ساله .4/5 ساله
و حقیقتش اینکه ما هنوز جا نیوفتادیم ولی خیلی تجربه کسب کردیم وبا اینکه همسرم 14 سال سابقه کار در مخابرات رو داشت وکارمند رسمی بود ومن هم11 سال سابقه کار داشتم در ایران واصلا نگرانی مالی وشغلی نداشتم- ولی مهاجرت کردم
مامان ایلیا جون بستگی به روحیات شما وپسرنون داره -ولی بنظر من تنهایی خیلی سخته وپسرنون میتوانه احساس غربت رو خیلی کمتر کنه من با دیدن بچه هام خیلی روحیه میگیرم
mamane Ilia,
shoma az tarighe liste mashaghel omadid va har jayi miyunid berid, inja hazineye mahd kheili balast vali dolat be khanevadehaye kam darmadi ke madar shaghel ya mohasel bashe subsid mide(in kheili moheme ham madar .
bayad shaghel ya mohasel bahse) baraye before va after school ham be hamoon khanevadeha subsid mide.
az sale 2014 hameye madarese ontario baraye bachehaye 4 sal va 5 sal gharare fuul timr beshe yani na sale tahsili ke miad balke badish.
man va hamsar va pesaram taghriban 3 sale pish omadim va vaghti omadim pesaram 2 salesh bood alan mitunam begam ja oftadim va malali nist joz masaeli ke hame ja hast. be har hal mohajerat sakhte.

مامان پوریا:

وای بچه‌ها تازه فهمیدم چرا خواهرم انقدر تغییر کرده!😳

خواهرم با رژیم فستینگ دکتر کرمانی ۱۰ کیلو تو ۲ ماه کم کرد، منم وقتی دیدم چقدر حالش خوبه شروع کردم.

خودم هم خوابم بهتر شده، ولع غذا کمتر شده، انرژی‌م بالاتره، گفتم به شما هم بگم.

برید تو سایت دکتر کرمانی و شروع کنید.

مامان ایلیا جون سلام

عزیزم مهاجرت سخته ولی برای خیلیها با ارزشه
من 6 ماهه با همسرم اومدم بچه هم ندارم ولی بارها گفتم که اگر بر گردم عقب باز هم مهاجرت میکنم

قبل از اومدن تا اونجایی برای خودت بنویس یا صداتو ضب کن که برای چی داری مهاجرت میکنی که روزهای سختی که اینجا داری یادت بیافته و محکم تر جلو بری

موفق باش عزیزم
زمانی که خاطره هایت از امیدهایت قوی تر شد، پیر شدنت شروع می شود.
مامان ایلیا جون
استان آلبرتا خوبه( ادمنتون-کلگری)-به نظر من شهری برید که آشنا دارید بلاخره راهنمایی که به آدم میکنند -فقط نباید عجله داشته باشید من هم قبلا گفتم تلاش-پشتکار وصبر انها رمز مهاجرت هست وبرای جا افتادن حتی اگر جاب هم داشته باشی 2 تا 3 سال لازمه پس بدون عجله گامهایت بردار
مامان ایلیا
من اگر برگردم باز هم مهاجرت میکنم ولی خیلی زودتر من در سن 33 سالگی مهاجرت کردم ولی اگر برمیگشتم خیلی خیلی زودتر از ایران خارج میشدم نمیدونم چرا همیشه فکر میکردم روزی ایران اوضاعش خوب میشه کجا برم غیر از کشورم؟ و کلی صحبتهای آرمانی... بماند
من آدم وابسته ای نیستم به همین خاطر بخش غربت و دوری از خانواده منو اذیت نکرد به نظر من سخت ترین قسمت مهاجرت پیدا کردن کار مناسبه اینجا بزرگترین دغدغه همه نیوکامرها کاره اینجا وقتی کار داری تقریبا همه چیز داری. مرحله بعدی تطبیق دادنه یعنی اینکه روال زندگی اینجا رو یاد بگیری اعتماد بنفس لازمی رو که در کشورت برای انجام کارهات داشتی رو بدست بیاری و ...
اما من همه این پروسه مهاجرت رو دوست دارم به نظرم مثل تولدی دوباره است یک challenge جدیده که من دوستش دارم حتی زمانهایی که حس میکنم خیلی از کارها رو من باید از صفر شروع کنم و باز یاد باعث و بانی مهاجرت میفتم و چند تا فحش هم نثارشون میکنم اما باز وقتی اون مرحله رد میشه حس میکنم که تونستم و این خیلی حس خوبیه.
مامان ایلیا جان منم در جواب سوالت که آیا مهاجرت رو انتخاب میکردید دوباره یا نه بگم که ما 7 سال کانادا بودیم (البته اول دانشجویی اومدیم و از داخل کانادا واسه مهاجرت اقدام کردیم) بعدش بنا به دلایل متعدد برگشتیم ایران و 2.5 سال ایران بودم.
با اینکه هم خودم و هم همسرم کار مثلا خوب داشتیم (شوهرم استخدام رسمی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و خودم هم استخدام رسمی کارشناس ارشد سازمان تامین اجتماعی) و اگه میموندیم پوزیشن هامون هم بالاتر میرفت ، ضمن اینکه تو خونه سازمانی ویلایی و بزرگی هم زندگی میکردیم که کلی باغ و حیاط داشت و کلا خونه ها همه با شمشاد از هم جدا میشد ( تنها جایی که یه کم آرامش داشتیم و حال و هوای کانادا داشت همین شهرکمون بود) با این حال من خودم که استعفا دادم و آگست 2012 دوباره برگشتیم و از صفر همه چیز رو شروع کردیم. با این حال که از لحاظ خونه و زندگی و راحت خرج کردن و ... شرایط ایران رو نداریم ولی همش خدا رو شکر میکنم که کمکمون کرد و الان اینجا هستیم.
مامان ایلیا
نمیدونم رشته تحصیلی و سابقه کاری خودت چیه و اینکه واسه کار پیدا کردن چقدر شانس داری؟؟؟ ولی برای شروع خودت و پسرت اگه بری آلبرتا (من 5.5 سال تو ادمونتون بودم) میتونی کلاس زبان ثبت نام کنی و پسرت هم که مدرسه میره. میتونی سرچ کنی و نزدیک مدرسه های فول تایم سکونت کنید. بابت کلاس زبان رفتن دولت بهتون مبلغی میده که من نمیدونم چقدره چون هیچوقت از این امکانات استفاده نکردم. فکر کنم حدود 350-400 تا هم به پسرت Child tax benefit +universal child benefit میده که بخشی از هزینه هاتون جبران میشه.

ولی یه پیشنهاد دیگه اینه که اگه لیسانس داری واسه فوق پذیرش بگیر که معمولا بسته به رشته تحصیلی دانشگاه آلبرتا و کلگری فاند نسبتا خوبی میده.
من خودم مستر میخوندم RA هم بودم که البته 2 ترمی که کورس داشتم هفته ای 10 ساعت کار میکردم اونم استادم زمان امتحانات ازم کاری نمیخواست بعدش هم که رو تز خودم کار میکردم و ماهی 1600$ فاند داشتم.
که معمولا دانشگاههای تو آنتاریو این مبلغ نهایت 1000-1100 $ هست.
مامان ایلیا جون
فاند دانشجویی که معمولا به دانشجوهای فوق و دکترا میدن در واقع یه جورایی حقوق دانشجو حساب میشه. چند نوع فاند هست که شامل اسکولارشیپ ، Teaching Assistantship-TA و Research Assistantship-RA میشه. اسکولارشیپ اگه بهت تعلق بگیره که لازم نیست کاری هم بکنی یه پولیه که بهت میدن و انواع مختلف داره و مبالغ متفاوت. بعضیهاش رو خودت باید اپلای کنی و بعضیهاش هم وقتی دانشگاه اپلای کردی اتوماتیک اسمت میره واسه اسکولارشیپ. TA و RA هم که تو تدریس (مثلا حل تمرین یا برگه صحیح کردن) یا تو ریسرچ کمک میکنی. بسته به سیاست ها و توان مالی دانشکده ها ممکنه یکی یا ترکیبی از اینها بهت تعلق بگیره.
واسه پذیرش گرفتن تو دانشگاه هم از همه مهمتر نمره زبانه (تافل یا آیلتس آکادمیک و ...) بعدش هم معدلتون و نمره های درسهای تخصصی و توصیه نامه از استاداتون

هر چی نمره زبانتون و معدلتون بالاتر باشه از فاند بهتری هم بهره مند میشید. مثلا پسر خاله من علامه حلی درس خونده و معدلش هم بالای 19 بوده پذیرشی که گرفت با اسکولارشیپ 24000$ در سال و اینکه شهریه اش رو هم wave کردند یعنی ازش شهریه نمیگرفتن.
یادم رفت بگم که شما واسه RA , TA باید هفته ای 10-12 ساعت کار کنید.

همسر منم زنتیک گیاهی خونده؛ کاراش و آزمایشاتش رو هم تو دپارتمان کشاورزی و هم بیولوزی انجام داده. اگه سوال تخصصی داشتید بگید ازش بپرسم.

اون 1700$ هزینه رو که بهتون گفتند درسته البته بدون در نظر گرفتن هزینه های ماشین. اگه ماشین بخوایید داشته باشید که واقعا برای یه خانواده با بچه مخصوصا زمستونا لازمه باید هزینه های بیمه و سوخت رو هم لحاظ کنید.

یه مساله دیگه اگه دانشگاه آلبرتا و یا کلگری پذیرش بگیرید خونه های دانشجویی دارند که یه سریش واسه مجرداست و یه سری واسه متاهلا و بچه دارها.
اونایش که مال بچه داراست آپارتمان نیست و خونه های 2 خوابه و 3 خوابه است که Back yard کوچیک داره و خیلی مناسبه با بچه و قیمتش هم خوبه و همه آب و برق و گاز هم رو کرابه خونه هست. و محوطه ایه که همه دانشجو هستند که safe هست و مطمئن.فقط باید چند ماهی تو نوبت باشید.
البته احتمالا دانشگاههای دیگه هم این امکانات رو داشته باشه ولی من خیلی در جریان نیستم.

بازم اگه سوالی داشتی در خدمتم.