تا غروب مدام میان و میرن و آب و غذا و دونه می خورن.
پنج نوع پرنده هستن :
گنجشک
یاکریم
کبوترچاهی
کلاغ زاغی
یک جفت هم بلبل وحشی هستن که بهشون بلبل خرما می گن.
من قبلا خرده نون ها رو توی کیسه پلاستیکی می ریختم تا بعدا بزارم بیرون که نون خشکی ببره ولی بیشتر مواقع تا دوسه روز می گذشت کپک می زدن. یا برنجهای خشک و ته دیگ که به قابلمه چسبیده بود رو بعد از خیس خوردن می ریختم تو تفاله گیر بعدشم سطل زباله یا ته مونده غذا یا تکه کتلت مونده تو یخچال رو که دیگه قابل استفاده نبود دور می ریختم یا پوست هندونه رو همینطور.
ولی الان یه ظرف کوچیک گذاشتم کنار پنجره، خرده نونهایی رو که قبلا تو آب خیس کردم توی اون می ریزم یا برنجهای خیس خورده و ته دیگهای چسبیده به قبلمه رو، قشنگ همه پرنده ها میان می خورن، پوست هندوانه رو که تکه می کنم میزارم پشت پنجره نوک می زنن می خورن، یه ظرف آبم سمت دیگه پنجره گذاشتم لذت می برم وقتی میان آب می خورن (حتی زنبور و حشرات رو هم دیدم میان از لبه ظرف آب می خورن) . بلبل ها قشنگ میان پشت پنجره آواز می خونن دیگه عادت کردن.
یک مقدار هم ارزن و گندم گرفتم هر روز یکی دو مشت براشون می پاشم تا غروب همه رو تموم می کنن.
من چند ماهه که پدرم سفر آخرت رفته، چون مزار پدرم تهرانه و من شهرستانم و هر هفته نمی تونم سر مزارش برم خیلی ناراحت بودم. بعدش فکر کردم از حالا به بعد به هر طریق ممکن که از دستم بر بیاد به هر کدوم از مخلوقات خدا، فرق نمی کنه انسان یا حیوان و پرنده و گیاه که باشه خیر و خوبی برسونم و برکت و نورش رو به روح پدرم هدیه کنم.
خیرات حتما نباید خرما و شیرینی و این چیزا باشه،
همین دونه ریختن برای پرنده ها
گذاشتن استخون و آشغال مرغ و ماهی برای سگ و گربه (به جای ریختن تو سطل زباله)
یک لبخند یا نگاه مهربون به انسانها مخصوصا بچه ها و افراد مسن
کمک کردن به افرادی که رد شدن از خیابون براشون سخته یا کمک کردن تو حمل بار و خریدشون تو مسیر
مراقبت کردن و رسیدگی و آب دادن به گلها و گیاهان
گوش دادن به درد و دل دیگران و تسکین و همدلی کردن با اونها
گفتن حتی چند کلمه محبت آمیز و دلگرم کننده
و خیلی کارهای دیگه که خودتون بهتر می دونید و توی زندگیه روزمره بدون هزینه و زحمت خاصی میشه انجام داد.
الان هر روز صبح به جای اینکه کسل و افسرده و با این فکر که پدرم فوت شده و غمگین باشم از خواب بیدار شم با شوق رسیدگی به پرنده ها، پرده رو کنار می زنم. اطمینان دارم اینطوری روح پدرمم شادتره و در آرامش و رحمت و برکتیه که از این کارها به روحش هدیه می کنم.
امیدوارم تونسته باشم یه جرقه و ایده هم تو ذهن شما دوست عزیز ایجاد کرده باشم. تا هر کدوممون به سهم خودمون، حتی با یک کار هرچند کوچیک و مختصر که ممکنه به چشم نیاد، دنیا رو جای بهتری برای مخلوقات خدا کرده و زندگی رو برای اونا آسون تر و راحت تر بکنیم.