2777
2789
عنوان

تاپیک تربیت کودک

| مشاهده متن کامل بحث + 149 بازدید | 43 پست

پرخاشگری در کودکان یکی از رایج ترین رفتارهایی است که والدین را نگران میکند؛ اما در بسیاری از موارد، این رفتار پیام و نیاز پنهانی دارد که اگر درست دیده شود میتواند به رشد بهتر کودک کمک کند.

چرا کودکان پرخاشگر میشوند؟

دلایل پرخاشگری میتواند متفاوت باشد، اما معمولاً شامل موارد زیر است:

ناتوانی در بیان احساسات:کودک هنوز کلمات لازم برای توضیح ناراحتی یا خواسته اش را ندارد.

احساس نادیده گرفته شدن: وقتی کودک حس میکند دیده یا شنیده نمیشود، با رفتار تند خودش را نشان میدهد.

الگوگیری از محیط: اگر در خانه، مدرسه یا تلویزیون رفتارهای تند دیده شود، کودک آنها را تقلید میکند.

خستگی، گرسنگی یا فشار محیطی: کودکان در شرایط نامناسب زودتر کنترل خود را از دست میدهند.

اضطراب یا تغییرات مهم زندگی: مثل شروع مدرسه، تولد خواهر/برادر جدید، جدایی والدین، اسبابکشی و...

#روانشناسی_کو دک_نوجوان_پرخاشگری

عکس پرو خودمم کاربری قبلیم تعلیق شد🥲

چطور رفتار پرخاشگرانه را مدیریت کنیم؟

به جای جلوگیری مستقیم از رفتار، باید علت را دید و رفتار مناسب را آموزش داد:

آرام بمانید

اولین و مهم ترین قدم این است که والدین خودشان آرام باشند. واکنش تند معمولاً رفتار کودک را بدتر میکند.

نام گذاری احساسات

به کودک کمک کنید احساسش را بشناسد:

«میبینم خیلی عصبانی شدی چون اسباببازیت رو ازت گرفتن.»

مرزبندی واضح و مهربان

«حق داری عصبانی باشی، اما حق نداری بزنی.»

بیان همزمان احساس قانون، بسیار مؤثر است.

آموزش راههای جایگزین

نفس عمیق، گفتن «نه خوشم نمیاد»، کنار رفتن از موقعیت، فشار دادن توپ ضد استرس...

تقویت رفتارهای مناسب

هر وقت کودک بدون پرخاشگری نیازش را اعلام کرد، حتماً تحسینش کنید.

رسیدگی به نیازهای پنهان

خواب کافی، تغذیه مناسب، وقت اختصاصی با والدین و کاهش محرک های استرس زا کمک زیادی میکند.

#رو انشناسی_کودک_نوجوان_پرخاشگری

من برای دخترم که امسال کنکوریه خیلی آکادمی‌ها رو بررسی کردم، آکادمی مهر رو هم دیدم، چیزی که برام جالب بود تعداد زیاد رتبه‌های برترشه. ظاهراً رکورددار بیشترین تعداد رتبه‌های برتر کشوره.

گفتم اینجا هم معرفی کنم شاید به درد مامان‌هایی بخوره که بچه‌شون کنکوریه 🌱

mehredu.com

🚭 سیگار کشیدن در نوجوانان؛ زنگ هشدار خاموش

سیگار کشیدن در سنین نوجوانی فقط یک عادت موقتی نیست؛ اغلب نشانه ای از نیازها، فشارها و خلأهایی است که باید زودتر دیده و درک شوند. پشت هر پک سیگار، معمولاً یک «دلیل روانی» پنهان است.

!?️ چرا نوجوان به سمت سیگار میرود؟

میل به استقلال و بزرگسال شدن:

نوجوان میخواهد ثابت کند «خودش تصمیم گیرنده است». سیگار گاهی برایش نماد بلوغ است، نه لذت.

الگوگیری از اطراف:

دیدن والدین، دوستان یا سلبریتی های سیگاری میتواند همانندسازی ناخودآگاه ایجاد کند.

رفتار دیدهشده، به رفتار تکرارشده تبدیل میشود.

فشار گروه همسالان:

«اگه نکشی بچه ای!» یا «فقط یه دونه مشکل نداره!» جمله هایی هستند که فشار اجتماعی پنهان را تزریق میکنند.

استرس و اضطراب:

نوجوانانی که مهارت مدیریت استرس را بلد نیستند، از مواد آرام بخش گونه استفاده می کنند: از جمله سیگار.

کمبود اعتماد بهنفس یا احساس نادیدهگرفتهشدن:

سیگار، برای بعضی نوجوانان نقاب قدرت است تا حس ضعف درونی شان را پنهان کنند.

وانشناسی_نوجوان_سیگار_کشیدن

گفتگو به جای تحمیل

والدین اغلب با جملاتی مثل «سیگار نَکِش، بده!» یا «آبروم رو بردی» برخورد میکنند، در حالی که رویکرد درست، گفت و گوی همدلانه و غیرقضاوتی است.

✅ سعی کنید بفهمید:

«چرا به سیگار فکر کردی؟ وقتی میکشی چه حسی داری؟»

✅ بدون عصبانیت و تهدید، شنوندهی واقعی باشید.

هدف این گفتگو، ترک فوری نیست؛ بلکه شناخت ریشه ی رفتار است.

⚠️ چگونه میتوان پیشگیری کرد؟

🌱از دوران دبستان درباره بدن، مسئولیت پذیری و انتخاب سالم صحبت کنید.

🌱با فرزندتان دوست شوید، نه قاضی.

🌱ارتباط عاطفی را تقویت کنید تا نیاز به تأیید از گروه های ناسالم کاهش یابد.

🌱مهارت «نه گفتن» را از طریق بازی و موقعیت سازی تمرین دهید.

🌱اگر خودش می خواهد ترک کند، حتماً از روانشناس یا مشاور ترک دخانیات نوجوانان کمک بگیرید.

✍️تحقیقات نشان می دهد نوجوانانی که:

✨️روابط گرم و محترمانه با والدین دارند،

✨️در مدرسه احساس تعلق میکنند،

✨️و فرصت اظهار نظر دارند،

احتمال سیگار کشیدنشان تا ۴ برابر کمتر است.

سیگار برای نوجوان فقط دود تنباکو نیست...دودی است از اضطراب، کنجکاوی و نیاز به دیدهشدن. با گفتوگو، احترام، و آموزش درست میشود این دود را قبل از تبدیل شدن به آتش، خاموش کرد.

#روانشناسی_نوجوان_سیگار_کشیدن

🌱مسئولیتپذیری در کودکان🌱

این ویژگی ذاتی نیست؛ مهارتی آموختنی است✨️

بسیاری از والدین میپرسند:

«چرا کودک من مسئولیت پذیر نیست؟»

در حالی که سؤال درست تر این است:

«آیا فرصت مسئولیت پذیر شدن را به او دادهایم!?️»

#روانشناسی_نوجوان_مسئو لیت_پذیری_کودکان

عزیزم یک تاپیک راجب نون زده بودی تعطیل شد خواستم جوابتو بدم مجبور شدم اینجا بنویسم. گلم شما اشتباه کردی. نوشته بسته 20 عددی 100 تومن . شما برداشتی به جای یک بسته 20 بسته سفارش دادی . یعنی 400 تا نون گرفتی . نباید گزینه رو میذاشتی روی 20 تا .

خداوند به من نزدیکترین است
و همیشه حامی من
عزیزم یک تاپیک راجب نون زده بودی تعطیل شد خواستم جوابتو بدم مجبور شدم اینجا بنویسم. گلم شما اشتباه ک ...

نه یه دونه باارسال زده ۱۲۹ هزارتومن اینجا عکسم تایید نمیکنه ک بفرستم نگا کنی درخواست نیدم نگا کن

عزیزم یک تاپیک راجب نون زده بودی تعطیل شد خواستم جوابتو بدم مجبور شدم اینجا بنویسم. گلم شما اشتباه ک ...

نگا کنن من اشتباه نیمکنم هزینه ارسال نگا کن

اینستا داری عکس بفرستم من هیچ اشتباه نمیکنم از حسابم کم کرد برا ۲۰ تانون اخه نمیشه حور درمیاد ک کنسل کردم

اینستا داری عکس بفرستم من هیچ اشتباه نمیکنم از حسابم کم کرد برا ۲۰ تانون اخه نمیشه حور درمیاد ک کنسل ...

خوب واحد شمارش بر اساس بسته بندیه که داخلش ۲۰ تاست. وقتی تعداد سفارشو زدی ۲۰ یعنی ۲۰ بسته ی ۲۰ تایی خواستی

و همیشه حامی من
نگا کنن من اشتباه نیمکنم هزینه ارسال نگا کن

این یعنی یک بسته ۲۰ تایی نون برات میاره با ارسالش میشه ۱۲۹ هزار تومن. یعنی نون دونه ای ۵ هزار تومن حساب کرده

و همیشه حامی من
این یعنی یک بسته ۲۰ تایی نون برات میاره با ارسالش میشه ۱۲۹ هزار تومن. یعنی نون دونه ای ۵ هزار تومن ح ...

دیگه ببین ضرب کرده وقتی ۲ میلیون ازحسابم کم شده اونم اصلا معوم نیس رو چه حسابی من زنگ زدم پشتیبانی کنسل کردح

خوب واحد شمارش بر اساس بسته بندیه که داخلش ۲۰ تاست. وقتی تعداد سفارشو زدی ۲۰ یعنی ۲۰ بسته ی ۲۰ تایی ...

ن ۲۰ تا بسته نبود ۲۰ عدد

ببین الان از جای دیگه سفارش زدم ۱۳۰تومن شد خوب ۵تومن حساب کرد ۵ ضرب ۲۰ شده ۱۳۰ تومن باکرایش

۱ بسته ۲۰ عددی خواهر شد ۱۳۰ تومن یعنی سفارش اولم ک ۲ میلیون کم کرده نون ۱۰۰ تومن زده هر لواش هرلواش

ن ۲۰ تا بسته ۲۰ تایی