2777
2789
عنوان

ترک گناه خشم در چهل روز 😤

| مشاهده متن کامل بحث + 1346 بازدید | 384 پست

عزیزم تقریبا کمتر دیگه سر پسرم داد میزنم

زندگی شوق رسیدن به همان فردایست که نخواهد آمد تو نه در دیروزی و نه در فردایی ظرف امروز پر از بودن توست زندگی درک همین امروز است...................... من یک زنم پر از حس شیرین به دست آوردن ها و حس تلخ از دست دادن ها واما اکنون مادری هستم که دلخوش به طفلی که تمام تمام من است.

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

🌷بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ🌷

خلاصه صوت ۱۸_کنترل خشم

✅ یکی دیگه از دلایل جسمانی عدم کنترل خشم، خواب ناکافی است. خیلی از ماها اگر شب، خواب خوب نداشته باشیم، در طول روز بی حوصله ایم و آستانه ی صبرمون میاد پایین 😴

خدای متعال برای هر چیزی برنامه ریزی داره خورشید که غروب میکنه، هوا تاریک میشه و زمان خواب فرا میرسه ... 😴

۶۰ - ۷۰ سال پیش که تلویزیونی نبود، مردم شام میخوردن، نماز میخوندن، میخوابیدن. صبح موقع اذان پا میشدن، نماز میخوندن، صبحانه میخوردن، یاعلی مدد، روز رو با انرژی شروع میکردند 😴

خدا میگه چراغ آسمون رو خاموش کردم، برید بخوابید. قبلش چند تا صلوات هم بفرستید بخوابید. صبح قبل اذان پاشو بیا با من حرف بزن از دردات بگو ✨

ولی ما چه کار میکنیم؟ زمانیکه خدا برق آسمون رو خاموش میکنه، ما تازه شام درست میکنیم، ساعت ده شام حاضر میشه، بعدشم که چای و ... هرچقدر میریم جلو، بدتر میشه 😴

هورمون رشد در بچه ها بین ساعت ۱۰ تا ۲ نیمه شب، فعال میشه که باید خواب باشن. تو قدشون جسمشون و ... موثره 😴

یکی از دلایلی که ما در طول روز پرخاشگریم، اینه که ما خواب عمیق در شب نداشتیم 😴

دم غروب بچه هارو نخوابونید. فاصله ی بین بیدارشدن و خواب شب باید ۷ ساعت باشه. بچه هایی که دیر میخوابن و دیر پا میشن ساعت بیولوژیک بدنشون بهم میریزه ❌😴

جدیدا خیلی از ماها شب شده تازه فیلم، سریال، مهمونی هامون شروع میشه. همه ی اینها باید سرِ شب باشه. این دیگه دست مادرهاست. ما مادرها فقط مدیر آشپزخانه نیستیم، مدیریت خونه دست ماست. ما استراحت درست نداشته باشیم حسن خلق نداریم ❌❌

✅ دلیل دیگه ی جسمی، خستگی است. کسایی که خسته اند، چون قوای جسمانی شون تحلیل رفته آستانه ی تحملشون میاد پایین. مثلا بچه ای که از مدرسه اومده ۵ ساعت سر کلاس بوده بهش غر نزن بذار یک ربع بشینه بعد شروع کن و... 😴

✅ زن، کانون خانواده ست. محور و ستونِ خانواده ست، باید تمام خصلت ها و طبع افراد خانواده رو بشناسه 👌

چه اختلافاتی که با تعدیل مزاج حل نمیشه و چه کسی مسئوله ؟ آقا؟ نه ❌ آقا گرفتار امرارِ معاشه و این به عهده ی ستون خیمه، یعنی مادره. باید هوشمند باشیم خیلی از بلوغ های زود رس، بخاطر تغذیه های نامناسب با مزاج است 😴

🌷التماس دعا🌷

استاد دوره: سرکار خانم مهرفرزی (مدرس و مشاور خانواده)

#کنترل_خشم

#روز_هجدهم

اللهم عجل الولیک الفرج 💚💚

🛑نکات روز_۱۸

🛌 خواب و استراحت

تنظیم خواب برای آرامش و خوشخلقی بسیار مهم است.

بهترین زمان خواب شب، مخصوصاً بین ۱۰ شب تا ۲ بامداد است (زمان ترشح هورمون رشد در کودکان).

خواب دم غروب برای بچهها مضر است.

دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن ساعت بیولوژیک بدن را مختل میکند و موجب بدخلقی میشود.

خستگی و خواب ناکافی آستانه تحمل را پایین میآورد.

🍎 تغذیه و فصول

خداوند میوهها را متناسب با فصل قرار داده:

بهار و تابستان: میوههای خنک مثل هندوانه، خیار، طالبی.

پاییز و زمستان: میوههای سرشار از ویتامین C مثل پرتقال، لیموشیرین، سیب.

فالوده سیب برای پایین آوردن تب کودکان مفید و بیضرر است.

تغذیه نامناسب از عوامل بلوغ زودرس است.

👩👩👧 خانواده و نقش مادر

مادر فقط مدیر آشپزخانه نیست، بلکه مدیر کل خانه و ستون خانواده است.

زن باید آگاه، با سیاست، مدبر و متصل به خدا باشد تا خانواده را به سعادت برساند.

بسیاری از اختلافات به دلیل ناآگاهی مادرها شکل میگیرد.

مادر باید مهارت کنترل خشم داشته باشد تا بتواند نسل سالمی تربیت کند.

نگاهها و لبخندها هم تأثیرگذارند و ثبت میشوند.

🤝 ارتباطات و مزاجشناسی

مادر باید مزاج خودش و اعضای خانواده (حتی اطرافیان) را بشناسد.

شناخت و تعدیل مزاجها باعث کاهش بسیاری از اختلافات میشود.

هنگام خستگی فرزند یا همسر، نباید انتظار رفتار درست داشت؛ ابتدا فرصت استراحت بدهید.

⚠️ عوامل آسیبزا

بیداریهای شبانه (تماشای فیلم، مهمانی و...) باعث مشکلات جسمی و روانی میشود.

استفاده از ماهواره باعث تضعیف ایمان، افزایش گناه و از بین رفتن برکت در خانه میشود.

#کنترل_خشم

#روز_هجدهم

#ترک_یک_گناه_به_عشق_امام_زمان

#روز_هجدهم_کنترل_خشم

🧐 روز ۱۸: شناسایی الگوهای خشم

شرح: شناسایی کنیم که چه زمانی و چرا بیشتر عصبانی میشویم.

تمرین: وقتی عصبانی هستی، یادداشت کن که چه چیزی تو را عصبانی کرده و الگوهای رفتاریت را شناسایی کن.

#ترک_یک_گناه_به_عشق_امام_زمان #روز_هجدهم_کنترل_خشم 🧐 روز ۱۸: شناسایی الگوهای خشمشرح: شناسایی کنیم ک ...

سلام خسته نباشید عزاداریاتون قبول باشه.... ممنونم بابت مطلب خوبتون و ممنون که منو صدا میزنید. پدرم دوسال قبل بدنیا اومدنم، بیماری اعصاب گرفت. تمامی مسئولیت های زندگی رو مادرم افتاد و همیشه درحال دعوا و کتک زدن بود. طفلی ۸تا بچه داشت و پدرم مریض بود و واقعا سخت بوده براش. این خشم و عصبانیت از کودکی با ما بوده. وقتی ازدواج کردم به ارامش رسیدم و عصبانیتم خیلی کم شد مثلا سالی یکبار. اما با بدنیا اومدن پسرم و دوتا بیماری همزمان،این خشم سراغم اومد.همزمان کنار بچه داری بشدت بیمار بودم و روح و جسمم داغون بود و همش پسرمو کتک میزدم و داد میکشیدم و بعدش عذاب وجدان و گریه و خشم دوباره. سخنرانی استاد شجاعی رو گوش دادم راجب خشم. اما خوب نبود راهکار نمیداد و فقط گناهش رو میگفت. کلاس های مهارت زندگی هم رفتم و بهتر شدم. برای بارداری دومم تصمیم خیلی جدی گرفتم که عصبی نشم و برای هر کتک زدن پسرم ۱۰۰ت صدقه بدم و روی یخچالم نوشته بودم که عصبانیت ممنوع. خیلی خوب بودم اما با بدنیا اومدن دخترم دوباره نتونستم رعایت کنم. دوباره کلاس های مهارت زندگی رفتم. فک میکنم ۷۰درصد بهتر شدم. اما وقتی عصبانی میشم اصلا قابل کنترل نیس. با ۳۰ ثانیه و نفس عمیق و آب خوردن و اینا آروم نمیشم. عصبانیت از درون میاد و واقعا دست خودم نیس، بدنم سریع واکنش نشون میده. فبل اینکه فکر کنم. بعضی چیزها رو میشه رعایت کرد مثل حجاب، دروغ نگفتن، غیبت نکردن. اما خشم خیلی خیلی سخته... اینقدر پیش خدا و امام حسین دعا کردم و ازشون خواستم که خشم و عصبانیت رو از وجودم پاک کنن اما نمیشه. من به خودم و به بچه هام ظلم کردم مخصوصا پسرم و تا اخر عمرم عذاب وجدان دارم. سعی میکنم با تاپیک شما پیش برم اما میدونم اینم جوابگو نیس

سلام خسته نباشید عزاداریاتون قبول باشه.... ممنونم بابت مطلب خوبتون و ممنون که منو صدا میزنید. پدرم د ...

سلام عزیزم عزاداری شما هم قبول باشه.

درکت میکنم که چقدر این مسیر سخته و چقدر با خودت در جنگی. این حجم از درد و فشاری که از کودکی تحمل کردی و بعد در بزرگسالی و مادر شدن دوباره تجربه کردی، واقعاً طاقتفرساست. اینکه با وجود این همه سختی، باز هم تلاش میکنی و دنبال راهی برای بهتر شدن هستی، خودش یک دنیا ارزش داره و نشوندهندهی قدرت درونی توئه.

حق داری که خشم رو یکی از سختترین چالشها بدونی. وقتی ریشههای خشم در کودکی شکل گرفته و با تجربیات تلخ زندگی گره خورده، مثل یه سیلاب میمونه که انگار جلوی اون رو نمیشه گرفت. اما یادت باشه، تو الان مادر دوتا بچهای و این یعنی یه مسئولیت بزرگ و در عین حال یه فرصت بینظیر برای شکستن این چرخه.

اینکه گفتی با ۳۰ ثانیه و نفس عمیق و آب خوردن و اینا آروم نمیشم, کاملاً قابل درکه. وقتی خشم از درون فوران میکنه، نیاز به یه کار عمیقتر داره. راهکارهایی که تا الان امتحان کردی، مثل صدقه دادن، نوشتن روی یخجال، یا کلاسهای مهارت زندگی، همهشون قدمهای مهمی هستن و ۷۰ درصد بهتر شدنت نشون میده که چقدر مؤثربودن. اما قبول داری که هنوز یه جای کار میلنگه.

ببین، خشم مثل یه علامت هشداردهنده است. داره بهت میگه که یه چیزی در درونت نیاز به توجه داره. این خشم، فقط یه واکنش لحظهای نیست، بلکه ریشه در تجربیات گذشته، فشارهای فعلی و نیازهای برآورده نشده داره.

چند تا نکته رو میخوام باهات در میون بذارم، شاید بتونه دید جدیدی بهت بده👇

۱_ ریشهیابی عمیقتر خشم: گفتی پدرت بیماری اعصاب داشته و مادرت تحت فشار بوده. این یعنی تو از کودکی شاهد یا بخشی از یه فضای پر از تنش و خشم بودی. مغز ما در کودکی مثل یه اسفنج، الگوهای رفتاری رو جذب میکنه. الان که خودت در موقعیت مادری و فشارهای مشابه (البته با شکل و شمایل متفاوت) قرار گرفتی، اون الگوهای قدیمی فعال شدن. این خشم، فقط مالِ “الان” نیست، مالِ “گذشته” هم هست.

۲_مفهوم “مادر امن” رو جدی بگیر: گفتی با خودت و بچههات، مخصوصاً پسرت، ظلم کردی و عذاب وجدان داری. این نشون میده که قلباً چقدر مسئولیتپذیر هستی. هدف این نیست که “مادر بینقص” باشی، چون چنین چیزی وجود نداره. هدف اینه که “مادر امن” باشی. یعنی کسی که بتونه احساسات متناقض خودش رو مدیریت کنه و در نهایت، پناهگاه امنی برای بچههاش باشه. این یعنی حتی وقتی عصبانی میشی، بتونی اون عصبانیت رو به شکلی مدیریت کنی که بچهها احساس خطر نکنن.

۳_پذیرش، نه سرزنش: تا وقتی خودت رو بابت خشم سرزنش میکنی، بیشتر در چرخه عذاب وجدان و خشم گیر میافتی. به جای سرزنش، سعی کن خشم رو “مشاهده” کنی. وقتی داری عصبانی میشی، به جای اینکه بگی “وای من چقدر بدم که دوباره عصبانی شدم”، سعی کن ببینی چی داره اتفاق میافته؟ چه افکاری داری؟ چه احساسی در بدنت داری؟ این مشاهده، بدون قضاوت، اولین قدم برای کنترل هست.

۴_کار روی “دیالوگ درونی”: گفتی “واقعا دست خودم نیس، بدنم سریع واکنش میده. قبل اینکه فکر کنم.” این نشون میده که واکنش خشم، دیگه تبدیل به یه “خودکار” شده. برای تغییرش، باید روی دیالوگ درونیات کار کنی. وقتی احساس میکنی داری عصبانی میشی، قبل از اینکه بدنت واکنش نشون بده، یه جمله کوتاه و مثبت در ذهنت تکرار کن. مثلاً: “من قویتر از این خشمم”، “الان آروم باش”، “این لحظه میگذره”. این کار به مغزت فرصت میده که واکنش خودکار رو متوقف کنه.

شروع از کوچکترین قدم:اینکه گفتی میدونم اینم جوابگو نیس، نشون میده که ممکنه احساس ناامیدی کنی. ولی همین که داری این حرفها رو میزنی و دنبال راهی، یعنی داری تلاش میکنی. شاید یک روز موفق نباشی ولی نا امید نباش و فردا دوباره تلاش کن.☘️

🌷بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ🌷

خلاصه صوت ۱۹_کنترل خشم:

کنترل نکردن خشم، حق الناس عظیمی به همراه دارد❌

دانستن این مطالبی که تا حالا گفته شد و در آینده هم گفته میشه، فقط کافی نیست. مهم اینه که عمل کنیم. گاهی اوقات از دستمون در میره، ولی باید برگردیم و ناامید نباشیم، استغفار کنیم و تلاش کنیم و تلاش کنیم ... 🌷

کسی که بعد از گناه، احساس ناامیدی میکنه، بدونه القائات شیطانه. شیطان بدون اطلاع ما داره این ناامیدی رو به ما القا میکنه، کار کجا به نتیجه میرسه؟ 🌷

جایی که اقتدا کنیم به 👈🏻کلام امیرالمومنین(ع): عزیزِ من میخوای یه چیزی در تو درونی بشه یا یک حرامی رو ترک کنی باید یک سال تلاش کنی ها 🌷

خیلی از مشکلاتی که ما داریم، بخاطر اینه که مسئله رو خیلی کوچیک می بینیم. زمانی که ما داریم در مورد کنترل خشم یا رفتار پرخاشگرایانه صحبت می کنیم، یعنی داریم در مورد حق الناس صحبت میکنیم. اگر ما بریم تو یه اتاق در بسته، داد بزنیم، هیچ حق الناسی نیست. ولی سرفرزند، پدر، دوست، بچه داد بزنیم طوری که لرزه به اندامشون بیوفته حق الناسه ❌😔

خیلی جالبه ما فکر می کنیم چون بچه هارو حمل کردیم، مالکشونیم. عزیزم، تو حامل این بچه هستی، تو واسطه ای و صاحب اون نیستی❌ تو صاحب جسم خودت هم نیستی ...🌷

کسی که میره موهاشو میکنه، خال کوبی میکنه ... تمام اینها ظلم به نفسه ❌

چرا خدا دیه مشخص کرده؟ چون خدا میخواد تنبیه کنه. بگه این کارو کردی؟ دست رو دیگری بلند کردی؟ بچتو زدی؟ حالا دیه بده. نوش جونت، تو دینِ ما اومده: همان قدر که بچه امانته و روحش امانته، جسمش هم امانته 🌷

اگر سر و صورت سرخ بشه، یک مثقال و نیم طلا. اگر کبود بشه ۳ مثقال و اگر سیاه بشه ۶ مثقال ناقابل 😢❌

خشم ما، بد و بیراه ما، کتک ما، همه ثبت میشن با تاثیراتشون، یعنی چی؟ یعنی اگر فرزندِ من صاحب فرزند بشه و بچه شو بزنه، اگر حتی یک درصد تاثیر اون رفتارِ من باشه، برای من هم ثبت میشه 😭😭

از امید هم بگیم 😍 خدا میگه: اگر هم حتی یه کنترل خشم داشته باشی، اونم ثبت میشه. خدا میگه یه قدم بیا یه خشمت رو کنترل کن، من برات سنگ تموم میذارم🌹

🌷التماس دعا🌷

استاد دوره: سرکار خانم مهرفرزی (مدرس و مشاور خانواده)

#کنترل_خشم

#روز_نوزدهم

🛑نکات روز_۱۹

۱. کنترل خشم و حق الناس

کنترل نکردن خشم = حق الناس: وقتی خشم خود را روی دیگران خالی میکنیم، به آنها آسیب میرسانیم و این حق الناس است.

مثال عملی: فریاد زدن یا تنبیه فرزند، همسر، والدین و ... میتواند حق الناس محسوب شود.

اثرات خشم کنترل نشده: خشمهای ما حتی به نسل بعد منتقل میشوند.

۲. استمرار و پشتکار

دانستن کافی نیست؛ اعمال و پیادهسازی مهم است.

تغییر یک عادت یا کسب فضیلت نیاز به حدود یک سال تلاش مستمر دارد.

مقایسه با رژیم گرفتن: موفقیت زمانی حاصل میشود که پشتکار و استمرار وجود داشته باشد.

۳. امید و روحیه

نباید ناامید شد؛ ناامیدیها القای شیطان است.

روحیه دادن به خود و تلاش مستمر، همراه با توبه و استغفار، ضروری است.

۴. حق نفس و امانت بودن انسانها

حتی جسم ما امانت است و نباید به خود یا دیگران آسیب برسانیم.

بچهها امانت هستند، مالک نیستیم؛ فقط واسطه انتقال آنها به دنیا هستیم.

خداوند برای هر آسیبی دیه تعیین کرده و این دیه قابل ثبت است.

۵. دیه و آثار اعمال

زدن بچه یا آسیب جسمی: دیه مشخص دارد (مثقال طلا).

آسیبهای ما ثبت میشود و باید جبران گردد.

تمام اعمال، صداها، طغیانها و خشمها ثبت و محاسبه میشوند.

۶. نگاه خداشناسانه و کیفیتگرایی

خدا به کیفیت اعمال و نیتها اهمیت میدهد، نه کمیت.

حتی کنترل یک خشم کوچک برای خدا ارزشمند است.

همه چیز در دنیا حساب شده و هر موجودی دارای شعور و احساس است.

۷. درسهای کلی

هر عمل کوچک یا بزرگ اثر دارد و ماندگار است.

خودشناسی، خداشناسی و گناهشناسی مهم هستند.

تلاش مستمر، مدیریت خشم، و رعایت حق الناس، مسیر رشد اخلاقی و دینی را هموار میکند.

#کنترل_خشم

#روز_نوزدهم

#ترک_یک_گناه_به_عشق_امام_زمان

#روز_نوزدهم_کنترل_خشم

📊 روز ۱۹: مرور مطالب

شرح: مطالبی که از مرحله اول و دوم یاد گرفتهای را مرور کن.

تمرین: یادداشتهای قبلی را مرور کن و نکات کلیدی را یادآوری کن

.

✅ عهدکنترل خشم🤝

✨مشارطه از اذان صبح تا اذان ظهر✨

پروردگارا🫀

با آغاز روز بر خود شرط میکنم که خشم را در دل راه ندهم و چون آفتاب که آرام طلوع میکند، دل خویش را روشن و آرام نگه دارم.😍

#مشارطه_روزانه

سلام عزیزم عزاداری شما هم قبول باشه. درکت میکنم که چقدر این مسیر سخته و چقدر با خودت در جنگی. این حج ...

خیلی ممنون میشم . اینکه راهکار دارین خیلی خوبه. آدم میتونه یه تکونی به خودش بده. اما متاسفانه وقتی عصبی میشم عقلم از کار میفته. امروز میخواستم جایی برم و همه منتظرم بودن اما دخترم نبود همه جا زنگ زدم تا پیداش کردم بهش گفتم سریع بیا از خونه داداشم تا خونه ما نهایت ۲الی۵دقیقه راه هست اما بعد ۲۰ دقیقه نیومد و کسایی که منتظرم بودن رفتن همشون. با خودم میگفتم اشکال نداره، ارزش نداره بخوای خودتو یا دخترت رو ناراحت کنی به خاطر چند دقیقه. اخرش رفتم بیرون رو نگاه کردم دیدم بیرون وایستاده، هرچی صداش میزدم نمیومد ، یهویی عصبانی شدم رفتم سمتش هرچی بهش نزدیکتر شدم عصبانی تر شدم. آخرم زدمش🤕 تا الان عذاب وجدان دارم. تو این ۱۷روز یکبار پسرمو زدم یبار هم دخترمو. میام به تاپیک شما سرمیزنم. همه راهکار ها رو یاد میگیرم اما موقع عصبانیت عقلم کار نمیکنه

.

✅ عهدکنترل خشم🤝

✨مشارطه از اذان ظهر تا اذان مغرب ✨

پروردگارا🫀

ای خدای صبر، در نیمه روز با خود عهد میبندم که در لحظه خشم، به یاد تو پناه برم و آتش غضب را به نَفَس آرامی خاموش کنم.

#مشارطه_روزانه

۱_ ریشهیابی عمیقتر خشم: گفتی پدرت بیماری اعصاب داشته و مادرت تحت فشار بوده. این یعنی تو از کودکی شاه ...

خبلی ممنونم واقعا حرفاتون به دل میشینه. از فردا دوباره از اول مطالب رو میخونم و خیلی بیشتر تلاش میکنم. من مادرم و نسبت به فرزندانم مسئولیت دارم، نمیخوام اونها هم مثل من بشن و به طفل بیگناه آسیب بزنن. بچه هام خیلی منو دوس دارن و من باید براشچن تلاش بیشتری کنم