سلام به همگی
من آقا هستم و خیلی اتفاقی گوگل منو به این صفحه هدایت کرد. از اینکه وارد جمع خانم ها شدم معذرت میخام ولی خوشحالم ک میتونم تجربیاتم رو در این مورد در اختیار شما بگذارم.
من اخیرا (مهر 98) خدمت سربازیم رو با درجه ستوان دومی(افسر وظیفه) توی ارتش یکی از شهرهای بزرگ (شاید مهمترین بعد از تهران) تمام کردم. بخاطر اینکه با تحصیلات رفتم توی قسمت های اداری مختلف خدمت کردم و با انواع و اقسام نظامی ها سر وکار داشتم. بخاطر همین گفتم کمی اطلاعات بدم به خواهرانم که میخواهند با نظامی ها ازدواج کنند. امیدوارم کسی از حرفام ناراحت نشه و به کسی برنخوره. فکر میکنم قبل از ازدواج آدم همه چیز رو بدونه و مطمعن تصمیم بگیره بهتر از اینه ک بعدا بفهمه و کاری از دستش برنیاد. خواهشم اینه با دقت مطالب زیر رو بخونید ک اگر فرد نظامی به خاستگاریتون اومد بدونین دقیقا چه سوالایی باید ازش بکنید و تصمیم عاقلانه بگیرید
*** اول یکم در موردشغلشون توضیح میدم بعد در مورد بقیه چیزهاشون ****
اول اینکه نظامی ها به چند دسته ارتشی، سپاهی و نیروی انتظامی تقسیم میشن. تقریبا شرایط کلی همشون یکسان هست.یعنی حقوقشون تقریبا مثه همه. بعضی جاها مزایای بیشتری میدن، بعضیاشون خونه های سازمانی بهتری میدن ولی در کل برآیند بگیرین فرق زیادی ندارن.
چون یکی از فاکتورای مهم توی ازدواج شغل طرف هست(چون هم درآمد رو تعیین میکنه هم محیط کاری رو تعیین میکنه هم اینکه محیط کار روی اعصاب و روان آدم اثر میذاره و هم نوع دوستان و شبکه ارتباطی آدم رو تعیین میکنه) بخاطر همین اول در مورد شغلشون توضیح میدم. آدمای نظامی از دو تا راه وارد سیستم نظامی میشوند: **راه اول دانشکده افسری هست ( که به نظر من بهترین راه برای نظامی شدن هست چون امکان اینو دارن که تا بالاترین درجات نظامی رو طی کنند و درجه امیری و سرداری بگیرند و توی محیط کار یکم اطرافیان ازشون بیشتر حساب میبرن و هم اینکه بخاطر تخصص هایی که بهشون یاد میدن، یکم نوع کارشون بهتره و با آدمای بهتری سر و کار دارن. از طرف دیگه برای وارد شدن به دانشکده افسری باید از یه سری فیلترها رد بشوند که معنیش اینه حداقلهایی رو به لحاظ توانایی جسمی و روحی روانی دارند. از طرف دیگه بخاطر سختگیری هایی ک توی دانشکده افسری بهشون میشه، نظم و ترتیب و دیسیپلین بیشتری توی زندگیشون دارن و توانایی مدیریت شرایط و بحران رو پیدا میکنند ک ب نظر من خیلی توی زندگی مهمه و با آدمای اطرافشون ارتباطات سالمتری برقرار میکنند)
**راه دوم برای نظامی شدن، از طریق جذب و استخدام هست ک این افراد ب چند دسته تقسیم میشوند: اول کسانی ک بدون تحصیلات دانشگاهی وارد نظام میشوند. دوم کسانی ک با مدارک دانشگاهی وارد نظام میشوند. سوم کسانی ک به عنوان کارمند استخدام میشوند. چهارم کسانی ک توی سیستم درمانی نظامی استخدام میشوند. در ادامه تک تکشون رو توضیح میدم.
*اول کسانی ک بدون تحصیلات دانشگاهی وارد نظام میشوند: این افراد ک تعداشون هم کم نیست میتونن از سیکل تا دیپلم داشته باشن. اینکه گفته میشه کسایی ک کار گیرشون نیومده رفتن تو نظام، درست هست و بیشتر به این افراد معطوف میشه.(هرچند کسایی ک هیچ تخصص و هنری ندارن امکان داره جذب یه جای دیگه هم بشن که اسمشو نمیارم خخخ) معمولا تخصص و هنر خاصی ندارن که به درد بیرون بخوره. دلیلشم اینه یا حالشو نداشتن برن چیزی یاد بگیرن یا توانایی مالیش رو نداشتن یا مغزشون توانایی نداشته(خودمونیش خنگ بودن) یا نمیدونستن که باید برن یه کاری یاد بگیرن یا بلد نبودن بیرون یه کاروکاسبی راه بندازن. ولی هستن توشون افرادی ک تخصص دارن و حتی به عنوان شغل دوم با تخصصشون پول خوبی در میارن. و هستن توشون آدمایی ک با علاقه وارد این شغل شدن ولی حالشو نداشتن برن دانشکده افسری ک به نظر من باز هم ضعیف عمل کردند چون آدم باید هر راهی میخاد بره از همون اول درست بره و یکم سختیای اولشو تحمل کنه تا بتونه پبشرفت کنه .اینها حداکثر تا درجه سروانی رو میتونن پیش برن. معمولا سطح پایین ترین کارها توی سیستمای نظامی تا کارهای متوسط به این افراد واگذار میشه. ممکنه حتی فرماندهی های قسمت های کوچکی هم بهشون واگذار بشه ولی در اصل ماجرا فرقی نداره. متاسفانه در این قشر مشکلات خانوادگی، اعصاب و روان و مالی به شدت به چشم میخوره.
*دوم کسانی که با تحصیلات دانشگاهی وارد نظام میشوند: این افراد تعدادشون کمتره. میتونن از فوق دیپلم تا پزشک های متخصص باشند. بالاترین درجه ای که میتونن بگیرن از سرگردی تا سرهنگ تمامی میتونن بگیرن.ولی بالاتر نمیتونن برن.این افراد معمولا آدم حسابی تر هستن. با اینکه توانایی هاشون حتی شاید بیشتر از کسانی باشه ک از دانشکده افسری وارد شدن، ولی به دلیل اینکه از راه دانشکده افسری وارد نشدن، ممکنه نسبت به آن ها یه سطح پایین تر قرار میگیرند. معمولا شغل های سطح متوسط تا رده بالا به این افراد واگذار میشه.
*سوم کسانی ک کارمند نظامی هستن: این افراد معمولا کارهای فنی میکنند. با لباس شخصی و بدون لباس نظامی سر کار میروند و درجه نظامی ندارند. استرس کمتری نسبت به سایر نظامی ها بهشون وارد میشه ولی معمولا حقوشون کمتر از نظامی های مشابه هست.
*چهارم پرسنل سیستم درمانی: کسانی که میتونن از پرستار تا دکتر متخصص باشند و درجه نظامی دارند و حقوقشون بر حسب درجشون هست. نهایت درجشون سرهنگی هست یا اگه پرستار باشن سروان میشن تهش. یکمی حقوقشون بیشتر از نظامی های مشابه هست. شاید بهترین قشر نظامی ها باشند ولی همچنان نظامی اند خخ. بهترین محیط کاری نظامی از نظر من همینجاست چون هم عزت و احترام زیادی دارند هم اینکه محیطش به خشنی سایر محیط ها نیست هم اینکه آدمایی ک باهاشون سر و کار دارن آدم حسابی ترن. خانم ها هم میتونن این مدلی نظامی باشند.
-----------------------------------
قسمت دوم عرایضم در پست بعدی