توصیه میکنم کتاب از حال بد به حال خوب رو حتما توی برنامه ت بذاری که بخونی بهت قدم به قدم میگه که دقیقا چطوری حالت رو خوب کنی بهت یاد میده افکار خودت رو بررسی کنی بفهمی تا چه سطحیش واقعیه و از چه سطحی به بعد اشتباهه و داری زیادی واکنش نشون میدی
ما انواع خطاهای شناختی و یا مدل فکری رو داریم هر فکر منفی ای جزو یک دسته از خطاهای شناختی به حساب میان اگر بتونی این افکار رو دسته بندی کنی کم کم یاد میگیری که مدیریت شون کنی
بذار یه مثال از خطای شناختی بهت بگم متوجه بشی دارم از چی حرف میزنم
مثلا پولت رو بدون آگاهی و دانش گذاشته بودی توی بورس و ضرر کردی
از این به بعد میای میگی بورس کلا بده
در حالیکه بورس بد نیست اگر آموزش دیده باشی و آگاهانه خرید و فروش کنی که بد نیست ولی چون تجربه منفی داشتی این تجربه کوچک رو تعمیم میدی به کل بورس و به کل ازش دوری میکنی هر چقدر هم کسی بیاد بهت بگه بورس خوبه من دارم ازش خوب پولی در میارم قبول نمیکنی
در حالیکه شاید آموزش میدیدی خیلی هم سود میکردی
در واقع بخاطر مدل فکریت باعث میشی که پول در نیاری
به این میگن خطای شناختی تعمیم افراطی
یه تجربه کوچیک رو به یه مسأله کلی تعمیم میدی
یا مثلاً یه موضوعی پیش میاد عصبانی میشی شروع میکنی داد و قال کردن که چرا اینطوری کردی چرا اونطوری کردی دور و بری هات میگن حالا که چیزی نشده چرا انقدر بزرگش کردی
در واقع اینجا خطای شناختی درشت نمایی داری
وقتی خطاهای شناختی رو بدونی وقتی داری بابت یه موضوع افکار منفی رو تجربه میکنی میتونی حدش رو بفهمی که تا چه سطحیش نرماله و از چه سطحی به بعد اشتباهه کم کم یاد میگیری سالم تر فکر کنی ، این کتاب بهت برای سالم تر فکر کردن کمک میکنه تمرین های بسیار خوبی داره که ان شاالله بهت کمک ویژه ای میکنه