سلام.بنده چند ساله شبکار دائم هستم.معایب و مزیت هاشو میگم بهتون،البته معایبش خیلی بیشتره.
کمبود خواب و تاثیر منفی روی کل بدن چ فیزیکی چ اعصابی
فرسوده شدن و آسیب بدنی در دراز مدت.(تحلیل رفتن بدن و عضلات،افت وزن،سفیدی زودرس مو،ضعیف شدن چشم،و...)
صبح ها هم میرسید خونه فکر نکنید عین شب راحت میشه خوابید.چون سیستم خواب برا شبه،صب از خستگی و بی خوابی یکم خوابت میره ولی عین شب اثرگذار نیس..
تحمل بیداری تو شب هم بستگی به خودتون داره،بعضیا عین من تحملشون بالاس و صبح ها هم کار خاصی ندارن میخوابن،ولی بعضیا همش چرت میزنن،،حواسشون هم جمع نیس.میتونه آسیب زا باشه تو محیط کار بخصوص جاهای صنعتی.
یا افراد متاهل صب بخاطر رسیدگی به خونواده و منزل نمیتونن اصلا بخوابن،با سه ساعت خواب اونم خواب روز میان سرکار ،ک این کمبود خواب فاجعه اس تو دراز مدت
شب ها یک ساعت وقت استراحت رو بعضیا سریع میخوابن،بعضیا هم عین من خوابشون نمیبره یا نمیتونن اونجا بخوابن.میتونید اون یک ساعت رو اضافه کار وایسید یا استراحت کنید.
تحمل بی خوابی هم خودش سخته،ی روز راحت خوابیدی دووم میاری،ی روز خوب خوابت نبرده یا کار داشتی کم خوابیدی،باید کل شب رو با حالت گیجی و بدبختی بگذرونی،تا به فردا برسی بتونی بخوابی
و مزیت ها:
مثلاً من اخلاقم درونگرا و انزوا طلب بخاطر همون تو محیط شلوغ و پر سر و صدا اذیت میشم،بخاطر همین تو شبکاری موندم،چون تعداد آدما پایین تره و دستگاه های کمتری روشن هستن..مثلا صب چند صد نفره،شب سی چهل نفر.
حقوق شبکاری بیشتر از روزه(بعضیا صرفا بخاطر حقوق و بدهکاری و قسط موندن شب)
بخاطر کار های اداری و بانکی نیازی به مرخصی ندارید.صب خونه هستید..(برا افرادی که کلاس خاصی میرن هم خوبه.)
شب همه سرپرستای خط ها و گروه ها نیستن، خود کارفرما رفت و آمدی نداره،،از بیرون مهمون چیز نمیاد..بخاطر همین نیاز به نظم و آداب و اینا نیست.فقط تحویل کار و درستیش مهمه.
اینا معایب و مزیت هاشه...ولی دلیل اصلی شما بنظرم حقوق خوبتره،عین من بخاطر خلوتی و سکوت نمیرید.
حالا بجز ۱۲ساعت کار،،تایم رفت و برگشت،اماده شده و رفتن تا ایستگاه سرویس و ...هم اضافه کن بهش.ببین چند ساعت میمونه برا خودت...حالا تایم صبحونه و نظافت و فعالیت های روزمره رو ازش کم کم کن.ببین چند ساعت برا خواب میمونه...
ببینید با این مدل زندگی و تایم میتونید کنار بیاید یا نه..
فقط یک توصیه مهم.اگ رفتید شبکاری چرخشی برید،مثلا هر ماه شیفت رو عوض کنید،یا هر پنج شیش ماه یکبار ،یک ماه دو ماه بیاید روز ،بدن یکم سرحال بیاد...
متاسفانه من خیلی با شب و نوع کارش خو گرفتم و چند ساله دائم شب موندم،و دیگ اصلا نمیتونم بیام روز .این خیلی بده...عین من نمونید.