2777
2789
دقیفاااا خودشه بعد جالب اینجاست نسبت به من اینطوریع بعد با یک دختر دیگه نه و راحت اجازه داده به اینس ...

از نظرم افراد پارانوئد رو کسانی که دوسش دارن حساس و بد دلی نشون میده

۱۵ سال عینک می‌زدم، صبح‌ها دنبال عینک می‌گشتم، تو مهمونی‌ها نگران خط عینک بودم و آرایش چشمم درست درنمی‌اومد… 🥺

واقعاً خسته شده بودم! 😩💔

تا اینکه پیش دکتر کیوان رضایی تو بیمارستان نور لیزیک کردم 💕

عملش انقدر ساده و راحت بود که خودم تعجب کردم! فقط چند دقیقه طول کشید و اصلاً درد نداشت 😍

الان بعد از ۱۵ سال، بدون عینک بیدار می‌شم، راحت آرایش می‌کنم، با بچه‌ها بازی می‌کنم و تو هر عکسی احساس زیبایی و آزادی می‌کنم ✨💖

واقعاً بهترین تصمیم زندگیم بود.

گفتم اگر کسی عینکی هست و دنبال دکتر میگرده از اینجا میتونه باهاشون مشاوره بگیره

دقیقاا نمی‌دونم چیکار کنم

برخورد با افرادی که دچار اختلال شخصیت پارانوئید هستند، نیاز به صبوری، درک بالا و مهارت‌های ارتباطی خاص دارد. این افراد اغلب حساس، بدبین و گمان‌بر هستند، بنابراین اگر بدون آگاهی با آن‌ها رفتار شود، ممکن است احساس خطر یا خیانت کنند.

در ادامه، راهکارهای مؤثر برای رفتار با چنین افرادی را می‌خوانید:

---

✅ چطور با افراد پارانوئید رفتار کنیم؟

1. صریح و شفاف حرف بزنید

ابهام، شوخی‌های دوپهلو یا کنایه ممکن است باعث سوءتفاهم شود.

از جملات مستقیم، ساده و بدون بار عاطفی سنگین استفاده کنید.

> مثال: به‌جای «خودت باید بفهمی»، بگویید «من نگران فلان موضوع هستم و دوست دارم درباره‌اش حرف بزنیم.»

---

2. از درگیری مستقیم یا بحث داغ پرهیز کنید

اگر او شروع به بحث یا اتهام‌زنی کرد، خونسردی خود را حفظ کنید.

تلاش نکنید با منطق صرف او را قانع کنید؛ چون اعتمادش پایین است.

> بگویید: «می‌فهمم که این موضوع آزارت داده، اجازه بده درباره‌ش آروم‌تر صحبت کنیم.»

---

3. احساساتش را بی‌اهمیت جلوه ندهید

حتی اگر فکر می‌کنید سوءتفاهم کرده، نگویید «این‌جوری فکر نکن» یا «تو اشتباه می‌کنی» چون او را دفاعی می‌کند.

به جای آن، احساسش را بپذیرید بدون تأیید باور اشتباهش.

> مثال: «می‌فهمم که این وضعیت برات استرس‌زاست. من اینجا هستم که کمک کنم.»

---

4. اعتمادسازی تدریجی و آهسته

فرد پارانوئید به‌راحتی اعتماد نمی‌کند؛ پس هر قولی که می‌دهید باید حتماً عمل کنید.

کوچک‌ترین شکست در عمل به وعده‌ها باعث بی‌اعتمادی شدید می‌شود.

---

5. مرز مشخص داشته باشید

با احترام، ولی محکم بگویید که چه رفتارهایی برایتان قابل‌قبول نیست.

اجازه ندهید بدبینی یا کنترل‌گری او شما را تحت فشار روانی بگذارد.

> بگویید: «درک می‌کنم که نگران هستی، ولی اینکه تلفنم رو چک کنی برای من قابل‌قبول نیست.»

---

6. درگیر توهم یا بازی ذهنی او نشوید

اگر از شما می‌خواهد در توهم یا شکش شریک شوید (مثلاً می‌گوید فلانی علیه‌مان توطئه کرده)، به آرامی مسیر صحبت را تغییر دهید، ولی بحث نکنید.

---

7. در مواقع ضروری از متخصص کمک بگیرید

اگر این فرد یکی از نزدیکان شماست (مثل همسر یا والدین)، مشاوره خانوادگی یا فردی با روانشناس می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

---

⚠️ مراقب خودتان هم باشید

زندگی یا کار با فرد پارانوئید می‌تواند فشار روانی زیادی ایجاد کند. در صورتی که حس می‌کنید تحت فشار هستید، از خودتان مراقبت کنید و از مشاور یا گروه‌های حمایتی کمک بگیرید.