فکر کنم باید برای توضیح معنی این صفحه یه پیش زمینه ای از توضیحات قبلی کتاب و نظام فکری نویسنده داشته باشی و من این کتابو نخوندم . سعی میکنم نظرمو بگم ولی شاید دقیق نباشه
میگه که استاد عملا اون پتانسیل بالقوه درون شما رو به حالت بالفعل در میاره و عملا ظرفیت نهان شما رو اشکار میکنه نه چیزی بیشتر از این. استاد ایده خودشو به شما میده و شما ازش استفاده میکنی . استاد نمیتونه جای شما یاد بگیره ( ببین فرض کن تو یه میزو میخوای جابه جا کنی ، استادت میتونه به جای تو جابه جا کنه میزو ، ولی یه استاد هیچوقت نمی تونه به جای مغز تو بیاد و مسائلو یاد بگیره . عملا پروسه یادگیری با توئه و استاد فقط میتونه دریچه ی ورود به علم رو نشونت بده و توی طول مسیر راهنماییت کنه ولی نمی تونه یه جای تو عمل یادگیری رو انجا بده) استاد فقط میتونه اشتیاق و انگیزه رو در شما بیدار کنه و یه ایده و شمای کلی راجع به علمی که میخوای یادش بگیری در اختیارت بزاره. اون میتونه درو به روت باز کنه ولی نمی تونه به جای تو ، توی مسیر قدم بزنه
جمله مربوط به ستاره شناس میگه که، فرض کن، تو ذهن شخص x یه ایده و دریافت ها و ادراک هایی هست ، از طریق واژگان و کتاب ها و .... سعی میکنه شما رو با اونچه که در ذهنش هست اشنا کنه( y) ، شما از کتاب و توضیح و واژگان اون ، برداشت خودت رو خواهی داشت ( z)
مسلما چیزی که حقیقتا توی ذهن اون میگرده ( x) , با چیزی که از طریق واژگان و .... قابل انتقال و بیان هست ( y ) ، با اون چیزی که دریافت شما از توضیحات و واژگان شخص هست(z) ، با هم متفاوتن . ( توی علم رسانه یه مفهوم مشابه به این جمله داریم که بهش میگن : زیر متن ( هدف از یک رسانه ) ، متن ( خود رسانه و پیام منتقل شده ) و فرامتن ( درک مخاطب از پیام ) که خیلی باحاله اگه دوست داشتی در موردش تحقیق کن )پس هر سه ی x , y ,z هر سه تاشون با هم فرق دارن و تو باید متوجه باشی که وقتی کسی در مورد ایده و دریافت هاش با تو صحبت میکنه ، اون چیزی که در ذهن اون هست ، با اون چیزی که از توضیحات اون در ذهن تو شکل میگیره متفاوته ( یعنی مغز تو و مغز اون با اینکه دارن درباره موضوع واحدی فکر میکنن اما عملا چیزای متفاوتی توی سر تو و توی سر شخص مقابلت میگذره )
اخرم داره میگه که بازم همه چی در یادگیری به تو بستگی داره . موسیقی دان میتونه برات اهنگ بخونه ولی این تویی که اهنگو میشنوی ، تا زمانی که استخوان های توی گوش تو ، پرده ی گوش تو ، حواس و حضور ذهن تو روی موسیقی نباشه نمیتونی درکی ازش داشته باشی ،داره میگه یادگیری اینجوری نیست که ۲ تا گزینه پیش روت بذاره : ۱. استاد بهت ماهی بده ، ۲ . استاد بهت ماهیگیری یاد بده
عملا توی یادگیری و اموزش فقط حالت دوم ممکنه : استاد نمی تونه به تو ماهی بده ، فقط میتونه کمکت کنه یاد بگیری چجوری ماهی بگیری 🥰